رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

در دیدار نایب رئیس اتاق ایران با رئیس اتاق اقتصاد وین مطرح شد

اعلام آمادگی «کنترل بانک» اتریش برای تضمین مراودات تجاری با ایران

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران طی سفر فعالان بخش خصوصی به اتریش، با والتر روک رئیس اتاق اقتصاد وین دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس اتاق اقتصاد وین از آمادگی کنترل بانک اتریش برای تضمین مراودات تجاری دو طرف خبر داد.

02 مرداد 1397
کد خبر : 14512
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران طی سفر فعالان بخش خصوصی به اتریش، با والتر روک رئیس اتاق اقتصاد وین دیدار و گفت‌وگو کرد.

پدرام سلطانی که ریاست اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش را هم برعهده دارد در این دیدار با اشاره به وضعیت روابط تجاری میان دو کشور گفت: «باید اذعان کرد به دلیل تحریم‌های ثانویه آمریکا مطمئناً شاهد دشواری‌هایی در روابط تجاری و همکاری‌های اقتصادی بین تجار و شرکت‌های دو طرف خواهیم بود. البته دولت‌های ایران و اتریش را برای غلبه بر این چالش‌ها و یافتن راهکارهایی به‌منظور حفظ روابط دوجانبه کاملا مصمم می‌بینیم.»

سلطانی همچنین با اشاره به تلاش‌‌های اتحادیه اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا گفت: «چیزی که امید بیشتری به ما می‌دهد این است که اتحادیه اروپا به دنبال یافتن راهی برای باز نگاه داشتن درهای تجارت بین کشورهای اروپایی و ایران است و می‌کوشد تا از طریق فراهم ساخت چتر حمایتی برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی اروپایی، نگرانی‌های آنها را در مورد کار کردن با همتایان ایرانی خود رفع کند.»

نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به نشست هیأت ایرانی با فعالان بخش خصوصی سوئیس پیش از سفر به اتریش، گفت: «در سفری که به سوئیس داشتیم، متوجه شدیم که دولت این کشور نگرانی‌های زیادی در مورد روابط تجاری با ایران دارد و این نگرانی‌ها را به فعالان بخش خصوصی نیز منتقل کرده است، به‌طوری که تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌های سوئیسی در نشست مشترک با ما حضور داشتند. اما اینجا در اتریش شاهد استقبال فوق‌العاده شرکت‌ها هستیم و این نشان می‌دهد که دو طرف سخت در تلاش هستند تا راهی برای بهبود اوضاع بیابند.»

سلطانی تأکید بر اینکه دولت ترامپ نه‌تنها برای ایران، بلکه برای سایر کشورها نیز مشکلاتی ایجاد کرده تصریح کرد: «رویکرد ترامپ شرکت‌های اروپایی را هم با دردسرهایی مواجه کرده است. اقداماتی مانند افزایش تعرفه‌های تجاری و آغاز کردن جنگ تجاری، چالشی جدی برای جهانی‌شدن و همکاری‌های تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا است. من معتقدم اتحادیه اروپا باید این مسئله را جدی بگیرد و نه فقط برای حمایت از ایران، بلکه برای دفاع از منافع خود تمهیداتی بیاندیشد.»

سلطانی در ادامه نظر رئیس اتاق اقتصاد وین را به ظرفیت‌های موجود برای گسترش روابط تجاری بین ایران و اتریش جلب کرد و گفت: «تأسیس اتاق مشترک ایران و اتریش یک اتفاق مثبت در روابط دو طرف است. ما تلاش خواهیم کرد تا با همتایان خود در اتریش، از جمله اتاق بازرگانی وین و اتاق‌های بازرگانی سایر استان‌های اتریش، شبکه‌ای برای تبادل مستمر اطلاعات راه‌اندازی کنیم و اطلاعات و اخبار لازم را در اختیار اعضای خود قرار دهیم و راههایی را برای تداوم مراودات تجاری بین دو کشور بیابیم.»

سلطانی افزود: «ظرفیت روابط تجاری بین ایران و اتریش بسیار بالا است و ما تاکنون شاید تنها از 10 یا 20 درصد از این ظرفیت استفاده کرده باشیم. ما به‌عنوان فعالان عرصه کسب‌وکار یاد گرفته‌ایم که به آینده نگاه کنیم و نگاه بلندمدت داشته باشیم. ما می‌دانیم که دشواری‌های کنونی گذرا هستند و ظرف شش ماه، یک سال، دو سال و یا نهایتاً تا پایان ریاست‌جمهوری ترامپ رفع خواهند شد. باید استراتژی‌هایی را برای تحقق ظرفیت‌های تجاری بین دو کشور تدوین کنیم.»

نایب‌رئیس اتاق ایران در مورد روابط بانکی گفت: «برخی بانک‌های اروپایی، به‌ویژه بانک‌های کوچک که مراودات مالی کمتری با آمریکا دارند، منتظر تصمیم اتحادیه اروپا هستند تا با برخورداری از حمایت‌‌های لازم از طرف این اتحادیه، ارائه خدمات به بانک‌های ایرانی را از سر بگیرند.»

سلطانی با اشاره به راهکارهای بانکی نیز گفت:‌ «من فکر می‌کنم اتحادیه اروپا درنهایت تعدادی از این بانک‌ها را برای تجارت با ایران تحت حمایت خود قرار خواهد داد و آنها به کانال ارتباط مالی بین کشورهای اروپایی و ایران تبدیل خواهند شد.»

وی با تأکید بر اینکه بانک‌های اروپایی نباید احساس کنند که برقراری ارتباط تجاری با ایران صرفاً مأموریتی است که از طرف دولت‌های متبوعشان به آنها محول شده گفت: «ما از بخش خصوصی اتریش و دیگر کشورهای اروپایی می‌خواهیم که بانک مرکزی اروپا و بانک‌های تجاری منطقه را برای یافتن راهی جهت تجارت با ایران تحریک کنند.

نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از سوی رئیس اتاق اقتصاد وین گفت: «خوشحالم که آقای روک ایده راه‌اندازی یک سیستم تسویه مالی بین دو کشور را مطرح کردند؛ چرا که این سیستم به ما امکان می‌دهد که بدون رد و بدل کردن پول به تجارت بپردازیم. این یک ایده مثبت و عملی است. ما فعالان اقتصادی ایران حتی این آمادگی را داریم که در صورت لزوم برای تسهیل امور، یک مؤسسه مالی در اتریش خریداری یا تأسیس کنیم.»

تمایل بانک‌های اتریشی برای کار با ایران

والتر روک نیز با ابراز خرسندی از برگزاری نشست مشترک با هیأت ایرانی و تأکید بر ضرورت تداوم چنین نشست‌هایی بین فعالان بخش خصوصی دو کشور اظهار داشت: «من حدود 16 ماه پیش برای اولین بار به ایران سفر کردم و به‌شدت تحت تأثیر کشور شما قرار گرفتم. ما در این مدت تلاش‌هایی را برای گسترش روابط بین دو کشور انجام داده‌ایم، اما هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به اهداف تجاری دوجانبه داریم. شناخت دو طرف از یکدیگر، پایه و اساس تجارت است.»

رئیس اتاق اقتصاد وین در مورد مشکلات ناشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: «خوشبختانه دوره ریاست جمهوری ترامپ چهارساله است و ابدی نیست. من نیز مانند شما امیدوارم که این دوره، دوره اول و آخر ترامپ باشد و معتقدم فعالان اقتصادی باید دید بلندمدت داشته باشند و از همین حالا خود را برای دوران پساترامپ آماده کنند.»

وی در خصوص مسائل بانکی و پیشنهاد ارائه شده از سوی نایب رئیس اتاق ایران گفت: «امکان خرید یک مؤسسه مالی وجود دارد و ما آمادگی داریم با همکاری طرف ایرانی چارچوبی برای این کار تدوین کنیم.»

رئیس اتاق اقتصاد وین اضافه کرد: «در مذاکراتی که با کنترل بانک اتریش داشته‌ایم آنها اعلام کردند حاضرند تسویه 80 درصد از حجم تجارت بین ایران و اتریش را تضمین کنند. 20 درصد دیگر نیز از طریق یک شرکت مالی محلی تضمین خواهد شد. بانک‌های اتریش پیش از این به دلیل تحریم‌ها تردیدهایی برای ارتباط با ایران داشته‌اند، اما اکنون آنها تمایل دارند دوباره این ارتباط را برقرار کنند.»

موضوعات :
در همین رابطه