رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

نفت رشد کرد، طلا ایستاد

تحولات اقتصاد سیاسی در جهان به رشد قیمت نفت انجامیده و ترمز افزایش قیمت طلا را کشیده است.

02 اسفند 1397
کد خبر : 17705
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

قیمت نفت روز پنج‌شنبه تحت تأثیر کاهش تولید اوپک و تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا و ایران به رکورد بالای جدیدی صعود کرد، اما نگرانی‌ها نسبت به چشم‌انداز اقتصاد جهانی رشد قیمت‌ها را محدود کرد.

بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۷ سنت (معادل ۰.۳ درصد) نسبت به قیمت نهایی روز چهارشنبه افزایش یافت و به ۵۷.۳۳ دلار در هر بشکه رسید، اما از اوج قیمت ۵۷.۵۵ دلار که روز گذشته به آن صعود کرده بود فاصله داشت.

بهای معاملات آتی نفت برنت با شش سنت افزایش نسبت به‌روز گذشته، به ۶۷.۱۴ دلار در هر بشکه رسید.

تحلیلگران می‌گویند: کندی اقتصاد جهانی مانع از این شده که قیمت‌های نفت رکورد بالای جدیدی را برای سال میلادی جاری ثبت کند.

بنجامین لو، تحلیلگر شرکت فیلیپ فیوچرز در سنگاپور گفت: کندی رشد اقتصادی به کاهش مصرف سوخت منجر خواهد شد و روند صعودی قیمت‌های نفت را تحلیل خواهد برد.

بر اساس گزارش رویترز، باوجود نشانه‌های کندی رشد اقتصادی که در اواخر سال ۲۰۱۸ ظاهر شد، قیمت‌های نفت امسال تحت تأثیر اجرای توافق کاهش تولید کشورهای اوپک و غیر اوپک تقویت شده‌اند. این گروه که به اوپک پلاس معروف است موافقت کرده تولید خود را مجموعاً ۱.۲ میلیون بشکه در روز در نیمه اول سال ۲۰۱۹ کاهش دهد.

یک عامل تأثیرگذار دیگر بر قیمت نفت، تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا بوده است. اما از سوی دیگر، تولید نفت آمریکا به مدد رونق صنعت نفت شیل، بیش از دو میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ رشد کرد و به رکورد ۱۱.۹ میلیون بشکه در روز رسید و با بالا بردن سطح ذخایر، مانع از رشد قیمت‌ها شده است.

طبق گزارش مؤسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۵ فوریه به میزان ۱.۳ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده و به ۴۴۸.۵ میلیون بشکه رسیده است. آمار رسمی از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا بعدازظهر روز پنج‌شنبه منتشر خواهد شد.

ترمز طلا کشیده شد

طلا در معاملات روز پنج‌شنبه در پی رشد ارزش دلار پس از انتشار گزارش نشست بانک مرکزی آمریکا از بالاترین حد خود در ۱۰ ماه گذشته عقب نشست و کاهش یافت.

هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۳۳۹.۸۸ دلار رسید. درحالی‌که روز گذشته تا مرز ۱۳۴۶.۷۳ دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت از ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ بود.

در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در آوریل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۳۴۲.۸ دلار رسید.

مارگارت یانگ، تحلیلگر بازار در شرکت "سی‌ام سی مارکتس" درباره وضعیت بازار چنین گفت: دلایل فنی و بنیادین برای عقب‌نشینی قیمت طلا وجود دارد و درحال حاضر این فلز ارزشمند به دلیل فشار فروش فنی، کاهش پیدا کرده است. همچنین اظهارات بانک مرکزی آمریکا به بهبود ارزش دلار کمک کرد و معامله‌گران طلا اکنون به دنبال سودگیری هستند.

شاخص دلار آمریکا در معاملات روز پنج شنبه در برابر سبدی از شش ارز بزرگ ثابت بود و در ۹۶.۵۱۸ واحد ایستاد.

بانک مرکزی آمریکا در گزارش آخرین نشست ژانویه خود اعلام کرد: اقتصاد آمریکا و بازار کار این کشور قوی مانده‌اند و باعث شد انتظارات برای حداقل یک دور دیگر افزایش نرخ‌های بهره برانگیخته شود.

نرخ‌های بهره بالاتر جذابیت سرمایه‌گذاری در طلا را کمتر می‌کند، زیرا این فلز سوددهی ندارد و هزینه نگهداری آن افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، سرمایه‌گذاران همچنین به مذاکرات برای پایان گرفتن اختلافات تجاری میان چین و آمریکا چشم دوخته‌اند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه گفت: مذاکرات تجاری با چین به خوبی پیش می‌رود و اظهار کرد: آماده تمدید مهلت اول مارس برای تکمیل مذاکرات است.

وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، پیش‌بینی کرد هر اونس طلا برای تحویل فوری ممکن است به محدوده ۱۳۲۱ تا ۱۳۳۱ دلار عقب‌نشینی کند و پس از آن تا محدوده ۱۳۵۱ دلار اوج بگیرد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۴۹۰ دلار رسید. این فلز ارزشمند روز گذشته به دلیل نگرانی‌ها نسبت به کمبود عرضه از مرز ۱۵۰۰ دلار عبور کرده بود.

هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش به ۸۲۱ دلار رسید و هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، ۱۶.۰۱ دلار معامله شد.

در همین رابطه