رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

در هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و چین صورت گرفت

امضای ۲ سند همکاری میان اتاق ایران و اتاق بازرگانی چین

در پایان هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و چین، دو سند همکارى میان اتاق بازرگانى، صنایع، معادن و کشاورزى ایران و اتاق بازرگانى صادرات و واردات دارو چین و همچنین اتاق مشترک بازرگانى ایران و چین و اتاق بازرگانى صادرات و واردات مواد غذایى و کشاورزى چین در حضور وزراى اقتصاد دو کشور امضا شد.

06 فروردین 1398
کد خبر : 18136
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و چین 27 و ٢٨ اسفند ماه جاری در پکن برگزار  و در این اجلاس راهکارهای گسترش همکاری های ایران و جمهوری خلق چین در حوزه های سرمایه گذاری، تجاری، مالی و بانکی،گمرک و مسایل مرزی، ارتباطات، انرژی و محیط زیست، کشاورزی، امنیت غذایی و بهداشت، علمی و آموزشی و فرهنگ و گردشگری بررسی شد.
در پایان اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و چین، با حضور نیلوفر اسدی، مدیر روابط دوجانبه معاونت بین الملل اتاق ایران، دو سند همکارى میان اتاق بازرگانى، صنایع، معادن و کشاورزى ایران و اتاق بازرگانى صادرات و واردات دارو چین و همچنین اتاق مشترک بازرگانى ایران و چین و اتاق بازرگانى صادرات و واردات مواد غذایى و کشاورزى چین در حضور وزراى اقتصاد دو کشور ایران و چین امضا شد.
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایى در نشست «فرصت های سرمایه گذاری و تجاری ایران و چین» در پکن با اشاره به قدمت روابط دو کشور گفت: در عصر جدید نیز دولت های دو کشور با بهره گیری از سرمایه های اجتماعی و فرهنگی دو ملت و برپایه صلح و استفاده از منافع متقابل در تلاش هستند تا علاوه بر همکاری در سایر حوزه‌ها، ظرفیت ها و فرصت های اقتصادی میان دو کشور را توسعه دهند.
وی گفت: صنایع نفت و گاز و پالایشگاه و پتروشیمی، سیمان، فولاد، خودرو، صنایع دوستدار محیط زیست و طیف وسیعی از زیرساخت‌ها مانند راه و راه آهن، حمل و نقل و صنایع هوایی، ساخت فرودگاه، ارتقا فناوری ‌صنایع سبک و هر آنچه کشور 80 میلیونی ایران در میان بازار 300 میلیونی منطقه می‌تواند تولید و مصرف نماید، از جمله پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری است که در دسترس کارآفرینان و فعالان اقتصادی چینی است.
وى افزود: آمادگی داریم سرمایه گذاری در بخش های مختلف از جمله سیستم فاضلاب حدود 100 شهر در ساحل شمال و جنوب و شیرین کردن آب را به سرمایه گذاران چینی واگذار کنیم.
به گفته وی با اعلام ابتکار یک پهنه یک راه از سوی شی جین پینگ رییس جمهوری چین و پتانسیل های سرشار جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در این طرح، زمینه برای توسعه همکاری ها از گذشته نیز مساعدتر شده است.
وزیر اقتصاد افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری اثرگذار و مهم در جاده ابریشم باستانی، همواره خود را مرتبط با ابتکار یک پهنه - یک راه می داند و از ابتدا به این موضوع علاقه مند بوده است.
به گفته وی ایران در زمینه تامین امنیت انرژی برای کشورهای حوزه یک پهنه - یک راه با توجه به منابع سرشار نفت و گاز و فرصت‌های گسترده‌ای که در این بخش برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم می‌آورد از جمله در صنایع بالادستی، میان دستی و پایین دستی بخش نفت و گاز، می تواند به عنصری کلیدی در این طرح مبدل شود.
وی تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی ایران به نحوی است که با 15 کشور همسایه است و به عنوان هاب منطقه تلقی می گردد لذا در پروژه یک پهنه - یک راه می‌تواند نقش اساسی داشته باشد در همین زمینه همکاری با این طرح نیز همواره از اهداف مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران بوده است.
دژپسند افزود: با توجه به تاسیس نهادهای مالی مرتبط با یک پهنه یک راه از جمله بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا (AIIB) که جمهوری اسلامی ایران نیز از اعضای موسس آن است و صندوق جاده ابریشم، می توان از منابع این نهادهای مالی در جهت گسترش همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری تحت چارچوب ابتکار یک پهنه یک راه بهره برد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران افزود: در حوزه همکاری های اقتصادی و تجاری دو جانبه، چین در پنج سال گذشته هموار شریک اول تجاری ایران بوده است به طوری که حجم تعاملات تجاری دو کشور در سال 2018 به بیش از 35 میلیارد دلار رسیده است.
به گفته وی در سال 2018 میلادی، رقم صادرات ایران به چین حدود 21 میلیارد و 100 میلیون دلار و رقم واردات ایران از چین هم 14 میلیارد و 370 میلیون دلار بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران گفت: امروزه دو کشور ایران و چین هر دو با بدعهدی و عدم تعهد به توافقات و معاهدات بین المللی آمریکا مواجه هستند این کشور بدون توجه به تعهدات قبلی خود تعرفه های جدید وضع می کند و یکجانبه از برجام خارج می شود.

وی ادامه داد: اما امروزه برخلاف دوران قبل،بیشتر کشورهای جهان بویژه بلوک های تاثیرگذار قدرت در سطح نظام بین الملل مانند شرق آسیا به ویژه چین، نه تنها به سیاست ها و اقدامات یکجانبه ایالات متحده آمریکا معترض شده اند، بلکه در عین حال در صدد تعریف و پیشنهاد راهکارهای عملیاتی برای اجتناب از اثرات مخرب این یکجانبه گرایی بر روابط اقتصادی و سیاسی دو و چندجانبه بین المللی هستند.

بازار چین نیازمند کالاهای ایرانی است

در ادامه چیان که مینگ معاون وزیر بازرگانی چین گفت: بازار چین به کالاهای ایرانی بخصوص انرژی و نفت نیاز زیادی دارد در همین راستا واردات نفت ایران به چین در سال گذشته (2018) میلادی، 25 درصد رشد داشته است.

وی ایران را یک شریک بسیار مهم چین در منطقه خاورمیانه دانست و افزود: سطح مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته میلادی 35 میلیارد دلار بود که بخش مهمی از آن واردات ایران به چین بوده است.

او گفت: دو کشور ایران و چین دارای روابط بسیار دیرینه و همکاری های بسیار نزدیک تجاری و اقتصادی هستند و این تعاملات تحت اراده دو کشور افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر بازرگانی چین گفت: سفر وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران به چین نشان می دهد که تهران در کنار پکن برای گسترش روابط دو کشور عزمی راسخ دارد.
وی روابط دو کشور را دوستانه و بسیار تاریخی با قدمتی چند هزار ساله توصیف کرد و گفت: پکن و تهران در طول تاریخ بر مبنای اعتماد و احترام متقابل، این دوستی را ادامه داده و تحکیم بخشیده اند.

معاون وزیر بازرگانی چین تصریح کرد: با این حال روابط تجاری چین و ایران با مشکلات و چالش هایی هم روبرو است اما باید با نگاه به آینده و با تعمیق مناسبات در قلمروهای مختلف، همکاری ها را به سطحی بالاتر ارتقا دهیم و از موانع با همکاری و اشتراک نظر و تعامل عبور کنیم.

وی از شرکت های تجاری چین و ایران به عنوان پیشگامان روابط دو کشور یاد کرد و افزود: باید این موسسات به هر شکل برای مساعدت به توسعه روابط تشویق شده و مورد حمایت قرار گیرند.
'معاون وزیر بازرگانی چین ابراز امیدواری کرد که شرکت ها و موسسات چین و ایران با گسترش اعتماد متقابل، روابط را تعمیق بخشند با همکاری و دست در دست یکدیگر و با یافتن راهکارها از موانع و چالش ها عبور کنند و سهم شایسته خود را در رشد روابط تجاری و اقتصادی ایفا کنند.

به گفته وی ایران دارای روابط و جایگاهی بسیار مهم و راهبردی در منطقه است و همین باعث می شود تا دو کشور مکمل یکدیگر باشند و برای تامین منافع ملی دو کشور و تحقق اهداف تعیین شده از سوی رهبران دو کشور، با تلاش مشترک به سوی آینده گام بردارند و یقین داریم روابط دو جانبه چین و ایران سیر صعودی خواهد داشت.

در همین رابطه