رادیو مجازی اتاق ایران - 1 اردیبهشت 1403

برای مدت یک سال

نام ایران در فهرست سیاه کارگروه اقدام مالی تعلیق شد

کارگروه اقدام مالی برای یک سال نام ایران را در فهرست سیاه خود به صورت تعلیق درآورده و البته به کشورهای جهان پیشنهاد کرده است که «به توصیه به موسسات مالی خود نسبت به هوشیاری در روابط و مبادلات» با ایران، ادامه دهند.

05 تیر 1395
کد خبر : 2075
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
کارگروه اقدام مالی برای یک سال نام ایران را در فهرست سیاه خود به صورت تعلیق درآورده و البته به کشورهای جهان پیشنهاد کرده است که «به توصیه به موسسات مالی خود نسبت به هوشیاری در روابط و مبادلات» با ایران، ادامه دهند.

کشورهای عضو FATF

«گروه پول‌شویی، ایران را در لیست سیاه نگاه داشت، برخی از اقدامات متوقف شد.» این تیتر مهم‌ترین خبر امروز خبرگزاری رویترز، در زمینه پو‌ل‌شویی و فساد مالی است. ماجرا از این قرار است که گروه ویژه اقدام مالی (FATF) از سال ٢٠٠٧ نام ایران را در فهرست های عمومی خود ذکر کرده و از سال ٢٠٠٩ از کشورها تقاضا کرده که علیه کشور ایران و موسسات مالی آن «اقدام متقابل» به عمل آورند، از افتتاح شعب برای آنها در کشورهای خود خودداری کنند و مراقب راه‌های احتمالی دور زدن این تحریم ها توسط ایران باشند. در حال حاضر بیش از ١٩٨ کشور به خانواده گروه ویژه اقدام مالی پیوسته اند و توصیه های آن را اجرا می کنند.از آنجا که پولشویی و تامین مالی تروریسم جرایم فراملی هستند، این گروه بین دولتی بر این باور است که کوتاهی یک کشور می تواند وضعیت سایر کشورها را متاثر کند.

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) مهم ترین نهاد مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در دنیا است که برای مبارزه با این دو پدیده، توصیه های فنی به کشورها ارایه می‌کند.

حالا این گروه، نام ایران را برای یک‌سال‌ از فهرست سیاه خود به حالت تعلیق درآورده است. بر اساس گزارش رویترز، این گروه اعلام کرد که اقدامات تقابلی و تنبیهی علیه ایران را به مدت 12 ماه به حالت تعلیق در‌می‌آورد.

این نهاد که هدف آن مبارزه با پولشویی در جهان اعلام شده و نظراتش بر برقراری روابط موسسات مالی خارجی با کشورها اثر زیادی دارد، در بیانیه امروز خود گفته است که در پی توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و تلاش ایران برای اصلاح سیستم بانکی‌اش، نظام مالی ایران را رصد می‌کند.

کارگروه اقدام مالی که در پاریس مستقر است، به 37 عضو خود و دیگر کشورهای جهان پیشنهاد کرده است که «به توصیه به موسسات مالی خود نسبت به هوشیاری در روابط و مبادلات» با ایران، ادامه دهند.رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند که در ماه‌های گذشته رایزنی‌های گسترده‌ای صورت گرفته تا نام ایران از فهرست کشورهای پرخطر پولشویی خارج شود. در این فهرست که بسیاری آن را سیاسی توصیف کرده‌اند، تنها نام ایران و کره شمالی به چشم می‌خورد. 

متن کامل بیانیه کارگروه اقدام مالی به این شرح است:

کارگروه اقدام مالی از تصویب و تعهد سیاسی سطح بالای ایران به یک برنامه اقدام برای رفع کمبودهای مربوط به مبارزه با پولشویی و مقابله با حمایت از تروریسم و همچنین تصمیم این کشور برای دریافت کمک‌هی فنی برای اجرای این برنامه اقدام، استقبال می‌کند. به همین جهت کارگروه اقدام مالی اقدامات تقابلی (تنبهی) را برای دوازده ماه به حالت تعلیق درآورده تا بر روند اجرای برنامه اقدام نظارت کند. در صورتی که در پایان این دوره، کارگروه اقدام مالی به این جمع‌بندی برسد که ایران پیشرفت لازم را در اجرای برنامه اقدام نداشته، اقدامات تقابلی کارگروه اقدام مالی بار دیگر اعمال خواهند شد. اگر ایران در این دوره به تعهدات خود ذیل برنامه اقدام عمل کرده باشد، کارگروه اقدام مالی گام‌های بعدی در این ارتباط را بررسی خواهد کرد.

ایران تا زمان تکمیل کامل برنامه اقدام، همچنان در بیانیه عمومی کارگروه اقدام مالی باقی خواهد ماند. تا زمانی که ایران اقدامات لازم برای رفع کمبود‌های شناسایی شده در برنامه اقدام را انجام نداده، کارگروه اقدام مالی نسبت به ریسک ناشی از حمایت مالی از تروریسم از داخل ایران و تهدیدی که برای سیستم مالی بین‌المللی ایجاد می‌کند، نگران خواهد بود. به همین جهت، کارگروه اقدام مالی، از اعضای خود می‌خواهد و به تمام دیگر کشورها توصیه می‌کند که همچنان به موسسات مالی خود پیشنهاد کنند که در رابطه و مبادله با افراد حقیقی و حقوقی در ایران، بر اساس توصیه شماره 19 کارگروه اقدام مالی، هوشیاری لازم را به خرج دهند. کارگروه اقدام مالی به ایران توصیه می‌کند که به طور کامل نواقص مربوط به مبارزه با پولشویی و مقابله با حمایت از تروریسم را برطرف کند، به خصوص موارد مربوط به حمایت مالی از تروریسم را.کارگروه اقدام مالی به تعامل با ایران و نظارت دقیق بر پیشرفت این کشور ادامه خواهد داد. 

موضوعات :
در همین رابطه