رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

در نشست فعالان اقتصادی استان خراسات جنوبی با سفیر ایران در افغانستان مطرح شد

توسعه صادرات باید به محور حمایت از تولید ملی تبدیل شود

محسن احتشام، رئیس اتاق ب بیرجند، در نشست فعالان اقتصادی استان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان بر لزوم همکاری همگانی برای تحقق شعار رونق تولید در سال جاری تاکید کرد و گفت: توسعه صادرات در سال رونق تولید یکی از راهکارهای حمایت از تولید ملی است که باید به عنوان یک برنامه محوری در دستور کار قرار بگیرد.

24 فروردین 1398
کد خبر : 28243
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، در نشست فعالان اقتصادی استان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: توسعه صادرات در سال رونق تولید یکی از راهکارهای حمایت از تولید ملی است.

محسن احتشام افزود: امید است در سال رونق تولید و در راستای حمایت از تولیدکنندگان برخی نواقص و ضعف ها در زمینه صادرات رفع شود تا صادرات کالا به افغانستان توسعه یابد.

علی اکبر فرامرزی، نایب رئیس اول اتاق ب بیرجند در این نشست گفت: پایانه میل 73 از سال 80 تا 85 از جمله پایانه های صادراتی نمونه در کشور بوده و از چند سال گذشته تعطیل شده است.
 فرامرزی افزود: عملیات اجرایی کارخانه سیمان باقران از سال 1382 با هدف صادرات سیمان به کشور افغانستان آغاز شد و سال گذشته با 200 میلیارد تومان هزینه به بهره برداری رسید که با توجه به فاصله 30 کیلومتری کارخانه سیمان باقران با بازارچه میل 73، راه اندازی این بازارچه تسهیل کننده صادرات سیمان به افغانستان است. 

محمدمحسن موهبتی، نایب رئیس دوم اتاق بیرجند هم در این جلسه اظهار کرد: در دیداری که سال گذشته با شما به عنوان سفیر ایران در افغانستان داشته ایم شما در این دیدار قول دادید که مرز یزدان بازگشایی می شود بنابراین از شما درخواست داریم این قول پیگیری و اجرایی شود.

موهبتی افزود: دولت افغانستان قول داده که گمرک یزدان را در نیمه نخست سال 98 راه اندازی کند که باید این موضوع با جدیت پیگیری شود.

وی اظهار داشت: در بازارچه یزدان شهرستان زیرکوه تا روستای کلاته نظر افغانستان یک هزار و 500 متر و با استان شیندند افغانستان 160 کیلومتر فاصله داریم که با وجود این فاصله کوتاه مرزی، راه اندازی بازارچه یزدان نقش موثری در توسعه اقتصاد محلی و اشتغال مرزنشینان دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بیرجند هم گفت: خراسان جنوبی در زمینه پرورش طیور از ظرفیت بالایی برخوردار است و 75 درصد گوشت سفید تولیدی این استان به سایر استان ها و کشور افغانستان صادر می شود.

سید حسین خیریه افزود: صادرات دان به کشور افغانستان از چند ماه گذشته ممنوع شده که باید برای رونق واحدهای تولیدی استان این ممنوعیت رفع شود.

وی بیان کرد: کارخانه های دان و علوفه در خراسان جنوبی بیشتر بر مبنای صادرات به کشور افغانستان راه اندازی شده اند و این واحدها ماهانه ظرفیت تولید 30 هزار تن دان را دارند.

خیریه با بیان اینکه پنج سال است که وارد بازار دان و علوفه افغانستان و برای دستیابی به این بازار هزینه های زیادی را متحمل شده ایم، افزود: از آنجا که تجار افغان راغب به واردات دان و علوفه خراسان جنوبی هستند باید تعرفه ای در نظر گرفته شود تا راحت تر بتوانیم با دان و علوفه پاکستان در افغانستان رقابت کنیم.

محمدرضا بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در نشست فعالان اقتصادی خراسان جنوبی افزود: برگزاری نمایشگاه کالاهای این استان در افغانستان بیش از تلاش ما مسئولان برای توسعه صادرات مفید و موثر است.
وی بیان کرد: در بازدید از بازارچه ماهیرود خراسان جنوبی حجم قابل توجه کالا در این بازارچه وجود داشت که این موضوع نشان دهنده این است این مرز ظرفیت خوبی در زمینه صادرات کالا به افغانستان دارد.

بهرامی از مسئولان خراسان جنوبی خواست تلاش کنند که زیرساخت های هر 2 طرف مرز را توسعه دهند تا برخی حوادث طبیعی از جمله سیل وقفه ای در زمینه صادرات و واردات کالا ایجاد نکند.

وی گفت: متاسفانه در حال حاضر ما در برابر صادرات کالا به افغانستان ریال دریافت می کنیم در صورتی که در قبال واردات مواد اولیه از سایر کشورها ارز پرداخت می کنیم، دریافت ارز در خصوص صادرات کالا به کشور افغانستان پیشنهاد خوبی است و روز گذشته در دیدار مدیران بانک مرکزی از آنان خواسته شد در این خصوص راهکارهایی ارائه کنند.

سفیر ایران در افغانستان عنوان کرد: جای تقدیر دارد که دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی توانسته 150 دانشجو از کشور افغانستان را جذب کند و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاه های موفق در کابل است، نیاز است از ظرفیت این دانشگاه برای جذب دانشجو و سایر موارد بیشتر استفاده شود.

وی درباره بازگشایی مرز یزدان در شهرستان زیرکوه گفت: دولت افغانستان براساس یاداشت های رسمی و مکتوبی که به ما ارائه کرده، قول داده است تا پایان امسال این مرز را به عنوان گمرک رسمی بازگشایی کند.

بهرامی اضافه کرد: ما هم در کشور افغانستان بازگشایی مجدد مرز یزدان را پیگیری خواهیم کرد چرا که هرچه تعداد مرزهای تجاری ما با کشور افغانستان افزایش یابد، برای تجار و بازرگانان کشور مفید خواهد بود.

رفع ممنوعیت برخی کالاهای صادراتی از جمله خوارک طیور یکی از درخواست های بازرگانان و تجار خراسان جنوبی در این نشست بود که سفر ایران در این خصوص گفت: ممنوعیت صادرات برخی کالاها از جمله سیاست های کلی و کلان در کشور است و این موضوع را از مرکز پیگثری خواهیم کرد تا ممنوعیت صادرات برای برخی کالاهای تولیدی این استان برداشته شود.

بهرامی افزود: بازگشایی بازارچه های مرزی این استان مهمترین درخواست مرزنشینان، تجار و بازرگان و مسئولان خراسان جنوبی در نشست های مختلف بود و مشکلی جدی در خصوص عدم بازگشایی مجدد برخی بازارچه از طرف افغانستان این است که طرف افغان امکانات و تاسیسات تجاری در آن سوی مرز ندارد.

وی بیان کرد: برخی تجار خراسان جنوبی در مرز ماهیرود و در این نشست پیشنهاد دادند که ما حاضریم تاسیسات مختلف صادراتی را در افغانستان برای افزایش صادرات احداث کنیم که باید این پیشنهادات به صورت جامع در اختیار استانداری قرار گیرد تا موضوع را با ارائه یک طرح کارشناسی پیگیری کنیم.

بهرامی گفت: به دلیل اینکه این نوع پیشنهادات بار مالی دارد، تجار نظر و پیشنهاد همکاری خود را کتبی به استانداری ارسال کنند و این پشنهاد در صورت عملیاتی شدن می تواند راهکاری عملیاتی برای توسعه صادرات و بازگشایی برخی بازارچه های این استان باشد.

موضوعات :
در همین رابطه