رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

کیوان کاشفی در جلسه شورای گفت‌وگوی استان کرمانشاه

سازمان‌های توسعه‌ای، دانش فنی فرآوری محصولات معدنی را تأمین کنند

در جلسه اخیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه، کیوان کاشفی با تأکید بر درخواست‌های بخش خصوصی از سازمان‌های توسعه‌ای دولت، گفت: تأمین دانش فنی برای فرآوری محصولات معدنی ازجمله درخواست‌هایی است که با توجه به ظرفیت‌های استان در این حوزه باید مدنظر قرار بگیرد.

15 تیر 1398
کد خبر : 29350
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

چهل و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار و جمعی از مسئولان و فعالان بخش خصوصی این استان برگزار شد.

کیوان کاشفی، رئیس اتاق کرمانشاه در این نشست با اشاره به درخواست‌های بخش خصوصی استان از سازمان‌های توسعه‌ای ازجمله ایدرو، گفت: یکی از مهم‌ترین درخواست‌های ما از سازمان‌های توسعه‌ای، تأمین دانش فنی برای فرآوری محصولات معدنی ازجمله قیر طبیعی بوده است که با توجه به ظرفیت‌های استان در این حوزه باید مدنظر قرار بگیرد.

کاشفی افزود: هم‌اکنون حدود ۷۵ درصد قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه قرار دارد و ۳۳ معدن با حدود ۱۰ میلیون تن ذخیره ثابت شده در استان فعال هستند و بخش عمده قیر طبیعی را به‌صورت خام خارج می‌کنند درحالی‌که سرمایه‌گذارانی برای فرآوری این محصول پای‌کار هستند اما دانش فنی آن را در اختیار ندارند.

او با اشاره به اینکه هم‌اکنون عمده قیر طبیعی به چین می‌رود و آنجا نیز چند فرآوری ابتدایی روی آن صورت می‌گیرد، تأکید کرد: برای به دست آوردن دانش فنی حتی تا چین هم پیگیری کردیم اما دانش فنی آن‌چنانی که مدنظر ما بود به دست نیامد.

رئیس اتاق کرمانشاه خواستار کمک سازمان‌های توسعه‌ای و وزارت صمت برای تأمین دانش فنی فرآوری قیر طبیعی شد و ابراز امیدواری کرد با راه‌اندازی واحدهای فرآوری قیر طبیعی در مناطق محروم استان شاهد توسعه این مناطق و رونق اشتغال در آنها باشیم.

کاشفی اشاره‌ای هم به پتروشیمی چهارم استان کرمانشاه داشت و با بیان اینکه این پروژه تا مراحل خوبی پیش رفته است، افزود: اقدامات بسیاری ازجمله اخذ تمام مجوزها و ... انجام شده و کاری که باقی‌مانده کنسرسیوم سازی برای راه‌اندازی این پروژه است که در این بخش با مشکلاتی مواجه هستیم.

او خواستار حمایت سازمان صنعت معدن و تجارت و سازمان‌های توسعه‌ای برای حل مشکلات این پروژه شد و گفت: بیشتر سرمایه‌گذاران پتروشیمی چهارم از بخش خصوصی هستند.

نقش کلیدی بخش خصوصی و صنعت گران در جنگ اقتصادی و رونق تولید

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در این جلسه از نقش مهم فعالان بخش خصوصی و صنعتگران برای مقابله با جنگ اقتصادی کنونی یاد کرد.

 محمدباقر عالی، با بیان اینکه هم‌اکنون درگیر جنگ اقتصادی هستیم که از یک سال قبل شروع شده و همچنان ادامه دارد، یادآور شد: فعالان بخش خصوصی و صنعت گران نقش بسزایی در مقابله با این جنگ و رونق تولید کشور بر عهده دارند.

او ادامه داد: وزارت صنعت معدن و تجارت نیز در چنین شرایطی خود را موظف به حمایت و اطاعت از صنعتگران و فعالان بخش خصوصی می‌داند.

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بر لزوم اجرایی شدن مصوبات سفر مقام معظم رهبری و همچنین سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه نیز تأکید کرد و گفت: این مصوبات را لازم‌الاجرا می‌دانیم و برای به نتیجه رسیدن آنها تلاش خواهیم کرد.

عالی در ادامه با اشاره به ۵۲ سالگی ایدرو و فعالیت‌های توسعه آن در این سال‌ها خاطرنشان کرد: اگرچه در این مدت شرایط مختلف باعث تغییر عملکرد و رویکردهای ایدرو شده اما این سازمان نقش توسعه‌ای خود را حفظ کرده است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت رویکرد اصلی ایدرو را به نتیجه رساندن پروژه‌ها و سپس واگذاری آنها دانست و تأکید کرد: عواید حاصل از واگذاری این پروژه‌ها برای برنامه‌های توسعه جدید ایدرو نیاز است.

او افزود: رویکرد دیگر ایدرو برای پروژه‌هایی که قرار است شروع شود یا پروژه‌های که شروع شده و اکنون کند و معطل است این‌گونه است که با استفاده از ظرفیت داخلی این سازمان و سایر بخش‌ها طرح‌های توجیهی این پروژه‌ها بازبینی شود و به‌علاوه مدل‌های مناسب مالی مدیریتی و مالکیتی برای این پروژه‌ها تعریف شود.

سازمان‌های توسعه‌ای در شرایط تحریم بیشتر پای‌کار بیایند

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به نقش بخش خصوصی و صنعتگران در شرایط کنونی تحریم و کمکی آنها به رونق، از تلاش‌های این بخش قدردانی کرد و گفت: استان کرمانشاه خصوصاً به دلیل تبعات 8 سال جنگ تحمیلی با عقب‌ماندگی توسعه‌ای مواجه شده که سازمان‌های توسعه‌ای ازجمله ایدرو و ایمیدرو می‌توانند نقش بسزایی برای جبران آن داشته باشند و انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در کرمانشاه انجام دهند.

او با بیان اینکه این سازمان‌ها باید اولویت خود را برای استان‌هایی که با چالش مواجه هستند ازجمله کرمانشاه قرار دهند، خاطرنشان کرد: اولویت بعدی این سازمان‌ها باید استان‌های دیگر مانند اصفهان، تهران کرمان، یزد و ... باشد.

بازوند معتقد است حضور سازمان‌های توسعه‌ای می‌تواند برای کمک به جبران کاستی‌های استان که منشأ بسیاری از چالش‌ها ازجمله بیکاری، آسیب‌های اجتماعی و .... مؤثر باشد.

استاندار کرمانشاه در ادامه بر لزوم تعیین تکلیف و اتمام مصوبات سفر مقام معظم رهبری که بسیار هم طولانی شده تأکید کرد و افزود: امیدواریم این پروژه‌ها در قالب یک برنامه زمان‌بندی مناسب به جمع‌بندی نهایی برسد.

او سپس به موضوع کارخانه لاستیک‌سازی کرمانشاه هم اشاره کرد که به یک مطالبه مهم و جدی برای مردم تبدیل شده و عنوان کرد: وقتی‌که این کارخانه توسط عالی‌ترین مسئول کشور یعنی رئیس‌جمهور کلنگ‌زنی شد اگر در شرایط کنونی عملیاتی نشود موجب بی‌اعتمادی مردم و از دست رفتن سرمایه‌های اجتماعی می‌شود.

بازوند همچنین خواستار تعیین تکلیف شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق شد و با بیان اینکه کرمانشاه در این مورد اعلام آمادگی کرده و مسئولین بلندپایه وزارت صمت نیز از منطقه در نظر گرفته شده برای این شهرک بازدید کردند، افزود: محلی که ما برای این موضوع در نظر گرفتیم مکانی بین قصر شیرین و خسروی بود و حتی رایزنی‌های لازم در این زمینه با استاندار دیالی نیز انجام شد.

او خاطرنشان کرد: اما متأسفانه هم‌اکنون شاهد تماسی از سوی وزارت امور خارجه بودم که اعلام کردند هنوز اجرای این شهرک صنعتی مشترک نهایی نشده است و این یک فرصت سوزی برای استان کرمانشاه است.

استاندار کرمانشاه اشاره‌ای هم به وضعیت کارخانه ایران‌خودرو داشت و با بیان اینکه قول‌هایی برای توسعه این کارخانه ازجمله راه‌اندازی سالن رنگ و ... داده شده بود، افزود: نه‌تنها این قول‌ها اجرایی نشد بلکه اکنون این کارخانه دچار بحران‌هایی به خاطر نبود منابع مالی شده که این امر برای استان پذیرفتنی نیست و خواستار کمک برای حل این مشکلات هستیم.

 انتقاد از بلاتکلیفی کارخانه لاستیک‌سازی کرمانشاه

عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه در مجلس نیز از طولانی شدن روند ساخت کارخانه لاستیک‌سازی کرمانشاه انتقاد کرد و با اشاره به کلنگ زنی این پروژه در دور اول سفر اول ریاست جمهوری به استان گفت: زیرساخت‌های لازم برای احداث این پروژه و محل مناسب آن فراهم بود اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.

او خواستار همکاری وزارت صمت و سازمان‌های توسعه‌ای برای تأمین سرمایه‌گذار مناسب برای این پروژه شد.

فرهاد تجری، رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه نیز کارخانه لاستیک‌سازی را یکی از بدهی‌های دولت به استان دانست که هر چه زودتر باید عملیاتی شود.

او همچنین خواستار راه‌اندازی واحدهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی ازجمله واحد تولید شکر در شرق و غرب استان شد و عنوان کرد: کشاورزی محور اقتصاد و توسعه استان کرمانشاه است اما متأسفانه خصوصاً در مورد صنایع تبدیلی آن‌طور که باید در استان کار نشده است.

تجری همچنین خواستار حضور بیشتر سازمان‌های توسعه‌ای ازجمله ایدرو و ایمیدرو برای سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه شد و افزود: کرمانشاه همه زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری این واحدها را دارد.

 لزوم تعیین تکلیف مصوبات سفر مقام معظم رهبری در کرمانشاه

محسن دارابی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمانشاه هم با اشاره به آخرین وضعیت مصوبات مقام معظم رهبری در سال ۹۰ برای استان کرمانشاه، افزود: پروژه بیواتانول اکنون با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دچار مشکلات تأمین منابع مالی است.

او خاطرنشان کرد: پروژه بیوایمپلنت نیز حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مهم‌ترین مشکل آن اختلاف بین سهامداران بود که باعث شد این پروژه چند سالی راکد باشد.

به گفته دارابی امید است این پروژه تا قبل از پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمانشاه درباره پروژه تولید قیر از گوگرد نیز عنوان کرد: این پروژه در استانی که حدود ۷۰ درصد طبیعی کشور را در اختیار دارد، توجیه اقتصادی ندارد.

در همین رابطه