رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

در همایش بررسی تحلیلی بورس اوراق بهادار در اتاق اصفهان عنوان شد

میز بازار سرمایه در اتاق اصفهان راه‌اندازی می­‌شود

همایش «بررسی تحلیلی بورس اوراق بهادار در سال 98 و چشم‌انداز آینده» در اتاق اصفهان برگزار و اعلام شد میز بازار سرمایه به‌منظور تسهیل ورود صنایع استان به بورس در این اتاق راه‌اندازی خواهد شد.

04 آذر 1398
کد خبر : 31197
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش «بررسی تحلیلی بورس اوراق بهادار در سال 98 و چشم‌انداز آینده» با حضور تحلیلگران برجسته بورس برگزار شد.

مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق اصفهان در این نشست گفت: با مروری بر نسبت تأمین مالی از بازار پول و بازار سرمایه، روشن می‌شود که وضعیت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نسبت به بازار پول، در مقایسه با اقتصادهای پیشرو در دنیا مطلوب نبوده و نیازمند بازنگری است.

او افزود: در شرایط موجود صنعت و اقتصاد کشور راهی جز تأمین مالی به‌صورت استقراضی از طریق سازوکارهای بازار سرمایه ندارد.

گلشیرازی ابراز امیدواری کرد: قوانین بالادستی و ابزارهای معاملاتی تعریف شده بتواند این مهم را محقق کند و تصریح کرد: ورود شرکت‌های صنعتی به بازار سرمایه و تأمین مالی از این بازار می‌تواند به تقویت بازارهای منطقه‌ای منجر شود.

او افزود: امیدواریم با سازوکار فراهم شده در اتاق دوره نهم و ایجاد میز بازار سرمایه و تلاش فعالان حوزه بورس، روند ورود صنایع استان به بازارهای سرمایه تسهیل شود.

در ادامه مرتضی عباد، تحلیلگر بازارهای مالی، رشد نقدینگی و حجم پول را یکی از دلایل اصلی رشد شاخص بازار بورس و سوددهی مناسب این بازار در سال جاری دانست و تصریح کرد: حجم نقدینگی کشور در آذرماه سال 97، هفده هزار میلیارد تومان بوده و در حال حاضر این میزان به بیش از دو هزار میلیارد تومان رسیده است.

او افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، حجم نقدینگی کشور به بیش از 2300 میلیارد تومان افزایش یابد که بدون شک این رشد حجم نقدینگی و متعاقب آن رشد حجم پول؛ سبب تشدید تورم و هجوم نقدینگی‌های سرگردان به بازارهایی مانند بورس، مسکن، طلا و ارز خواهد شد.

عباد افزایش حجم پول را نگران‌کننده دانست و تصریح کرد: برخلاف شبه پول، پول به سودی معادل سود سپرده‌های بانکی راضی نبوده و عملاً بحران‌زاست و به هر بازاری هجوم بیاورد، سبب ایجاد نوسانات غیرقابل‌کنترلی در آن می‌شود.

این تحلیلگر بازارهای مالی، رشد نقدینگی کشور را تا زمانی که حجم تولید در کشور متناسب با آن رشد نداشته باشد، بحران‌زا دانست.

او در ادامه به بررسی بازارهای رقیب بورس برای جذب نقدینگی و حجم پول پرداخت و تصریح کرد: هرچند در دهه‌های گذشته بازار مسکن جذاب‌ترین گزینه برای سرمایه‌گذاری بوده اما در حال حاضر به دلیل افت تقاضای مؤثر و کاهش قدرت خرید شهروندان، رونق گذشته را نخواهد داشت.

او ثبات بازار ارز در ماه‌های گذشته را هم به دلیل افت تقاضای مؤثر ارز در جامعه دانست و افزود: تا پایان سال حرکت نرخ ارز در کانال 13 تا 15 هزار تومان منطقی به نظر می‌رسد.

عباد، کسری شدید بودجه دولت به دلیل محقق نشدن درآمدهای نفتی را سبب افزایش استقراض دولت از بانک مرکزی و درنتیجه رشد بیش‌ازپیش پایه پولی دانست و گفت: بدون شک، پایه پولی و حجم نقدینگی می‌تواند سیکل معیوب رشد تورم را تشدید کند.

این فعال بازار سرمایه، بازار بورس را همچنان یکی از گزینه‌های قابل‌توجه سرمایه‌گذاری ارزیابی کرد و افزود: این بازار سال‌هاست پول‌محور است و حتی با حذف سایر عوامل نیز می‌توان پیش‌بینی رشد این بازار در آینده را داشت که با تجدید ارزیابی‌های بانک‌ها، خودروسازها و تک سهم‌ها، مجدداً شاهد رونق بازار بورس خواهیم بود.

ولید هلالات، تحلیلگر بازارهای مالی نیز در ادامه این جلسه به بررسی موقعیت شرکت‌های کامودیتی محور در جهان و همچنین ارزیابی سودآوری فصلی شرکت‌های مشابه در ایران پرداخت.

او با بیان اینکه بیش از 70 درصد ارزش بازار بورس ایران را شرکت‌هایی در دست دارند که قیمت محصولات خود را بر اساس قیمت جهانی آن محصول تعیین می‌کنند، گفت: همین امر بیانگر ضرورت توجه و بررسی بازارهای کامودیتی در جهان برای پیش‌بینی آینده بازار بورس کشور است.

او افزود: عملاً در بسیاری از موارد همبستگی زیادی بین قیمت‌های جهانی محصولات و قیمت محصول و ارزش سهام شرکت‌های داخلی وجود دارد.

هلالات بازارهای فولاد، فلزات و مواد پتروشیمی جهانی را در حال ثبات ارزیابی کرد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر قیمت اکثر کامودیتی‌ها در حداقل و نزدیک بهای تمام‌شده محصولات قرار دارد، نمی‌توان شاهد افت قیمت‌ها در این بازار بود و عملاً در بلندمدت اکثر قیمت‌ها افزایشی است و این امر می‌تواند به رشد قیمت‌ها در بازار بورس ایران کمک کند.

هلالات در ادامه به استراتژی‌های معاملاتی مناسب و خصوصیات یک سهام مناسب در ایران پرداخت و تصریح کرد: صنایع بالادست که مزیت نسبی در آنها داریم، در پروسه‌های بلندمدت، سودآور و کم ریسک هستند و همچنین، شرکت‌هایی که تقسیم سود بالایی دارند، در ایران محبوب سرمایه‌گذاران بوده و ازاین‌جهت از مزیت برخوردارند.

او شفافیت اطلاعاتی، نقدشوندگی سهام، ترکیب سهامداران، امکان توسعه، دسترسی به مواد اولیه و سهولت در فروش تولیدات را از دیگر فاکتورهای مهم برای انتخاب سهام دانست.

موضوعات :
در همین رابطه