رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

رشد ۲۵ درصدی صادرات فولاد

آمار واحدهای بزرگ فولادسازی کشور در ۱۰ ماهه امسال از صادرات پنج میلیون و ۸۸۴ هزار و ۱۳۰ تن فولاد حکایت دارد که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۵ درصدی افزایش دارد.

18 بهمن 1398
کد خبر : 31322
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

آمار صادرات واحدهای بزرگ فولادسازی در ۱۰ ماهه امسال رقم پنج میلیون و ۸۸۴ هزار و ۱۳۰ تن را نشان می‌دهد که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد ۲۵ درصدی دارد.

مجموع آمار عملکرد واحدهای ذوب‌آهن، مبارکه اصفهان، خوزستان، فولاد اکسین، هرمزگان، فولاد آلیاژی، خراسان، کاوه جنوب، صبا فولاد، بناب و چادرملو نشان می‌دهد که در دی‌ماه امسال ۶۷۴ هزار و ۸۷۳ تن صادرات داشتند که در مقایسه با ماه مشابه در سال ۹۷ رشد ۹۳ درصدی را ثبت کرد.

بیشترین رشد عملکرد ۱۰ ماهه صادرات مربوط به فولاد بناب در زمینه میلگرد به میزان هزار و ۸۱۹ درصدی ثبت شد و فولاد اکسین در زمینه ورق عریض افت ۱۰۰ درصدی داشت.

جداول آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گویای آن است که در دوره ۹ ماهه امسال (منتهی به آذر) شمش فولادی در این مدت به میزان پنج میلیون و ۶۹ هزار تن راهی بازارهای صادراتی شد که در مقایسه با رقم سه میلیون و ۶۷۵ هزار تن عملکرد دوره مشابه پارسال رشد ۳۸ درصدی یافت.

میزان صدور شمش بیلت و بلوم به میزان سه میلیون و ۵۲۹ هزار تن با رشد ۵۴ درصدی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته که دو میلیون و ۲۹۸ هزار تن بود، ثبت شد و درعین‌حال شمش اسلب نیز با افزایش ۱۲ درصدی نسبت به دوره این گذشته در سال ۹۷ به یک‌میلیون و ۵۴۰ هزار تن رسید.

رشد ۲۷ درصدی تولیدات فولادی

برابر آمار موردبررسی کل صادرات تولیدات فولادی در مدت ۹ ماهه امسال به دو میلیون و ۷۲۸ هزار تن رسید و در مقایسه با دو میلیون و ۱۴۸ هزار تن عملکرد دوره مشابه سال گذشته افزایش ۲۷ درصدی دارد.

مجموع مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع) صادراتی رقم دو میلیون و ۷۴ هزار تن را در دوره این گزارش نشان می‌دهد که در مقایسه با یک‌میلیون و ۴۶۸ هزار تن مدت مشابه در سال ۹۷ رشد ۴۱ درصدی را ثبت کرد.

همچنین صدور مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، سرد، پوشش‌دار) در ۹ ماهه ۹۸ برابر با ۶۵۴ هزار تن که نسبت به صادرات ۶۸۰ هزار تنی دوره مشابه سال گذشته، افت چهاردرصدی دارد.

افزایش ۹۱ درصدی صدور آهن اسفنجی

آمارهای موردبررسی حاکی از آن است که در ۹ ماهه امسال بالغ‌بر ۸۲۳ هزار تن آهن اسفنجی صادر شد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته که ۴۳۲ هزار تن بود، رشد ۹۱ درصدی را نشان می‌دهد.

میزان آهن اسفنجی تولیدی دوره موردبررسی هم ۲۱ میلیون و ۴۳۳ هزار تن بود که در مقایسه با ۹ ماهه ۹۷ افزایش هشت‌درصدی را ثبت کرد.

تداوم سیر نزولی واردات فولادی

آمارهای واردات نیز در دوره موردبررسی حاکی از تداوم سیر نزولی اقلام فولادی است که این امر مربوط به شمش و تولیدات فولادی می‌شود و در دامنه ۱۶ تا ۹۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

واردات در زمینه شمش فولادی رقم سه هزار تن ثبت شده و در مقایسه با ۹ ماهه ۹۷ که ۲۷ هزار تن بود، ۸۹ درصد افت کرد.

همچنین واردات تولیدات فولادی (مقاطع طویل و تخت) هم ۳۹۲ هزار تن در ۹ ماهه امسال بود که در مقایسه با ۷۳۰ هزار تن در دوره مشابه سال گذشته کاهش ۴۶ درصدی دارد.

در همین رابطه