رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

علی شمس اردکانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

اتاق ایران باید مانع خرج سفیهانه اموال ملی بشود

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران از مالیات موهوم می‌گوید و تأکید دارد که اتاق ایران باید مانع دریافت این مالیات بشود.

05 آبان 1395
کد خبر : 4918
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران از مالیات موهوم می‌گوید و تأکید دارد که اتاق ایران باید مانع دریافت این مالیات بشود.

علی شمس اردکانی، رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران - عکس: محمد علی‌مهدی

«اول کسب‌وکار، بعد سود و در نهایت مالیات»؛ این اصل حرف علی شمس اردکانی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران است. او در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تأکید دارد که مطابق قانون وقتی فرد در کسب‌وکار خود سودی دریافت نمی‌کند نباید مالیات بپردازد. شمس اردکانی می‌گوید نام این مالیات، مالیات موهوم است و حتی در شرع اسلام نیز نهی موکد شده‌است. او معتقد است اتاق ایران باید به نمایندگی از طرف تمامی فعالان اقتصادی، این مسئله را پیگیری کند و مانع خرج سفیهانه اموال ملی بشود. شمس اردکانی معتقد است مالیات موهوم مانع توسعه کسب‌وکار در کشور است.

حتی مطالبه مالیاتِ موهوم، جرم است

علی شمس اردکانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «شرکت‌هایی که عملکرد مالی نداشته‌اند و یا اینکه سود نداشته‌اند، نباید مالیات بپردازند. مالیاتی که از آن‌ها دریافت می‌شود مالیات موهومی نام دارد. دریافت چنین مالیاتی طبق قانون جرم است. حتی مطالبه چنین مالیاتی نیز جرم است.»

او تأکید دارد که اتاق باید علیه تک‌تک میمزهایی که مالیات موهوم می‌گیرند، ادعای جرم کند. او می‌گوید: «اگر یکی از این‌ها روانه زندان شود دیگر مرتکب چنین جرمی نمی‌َشوند. اما در ایران از سال‌ها پیش این مالیات گرفته می‌شود.»

طبق گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، در قانون مالیات 1301 این مسئله به صورت صریح آمده‌است. او می‌گوید: «جزو قوانین آمره است یعنی امر می‌کند. پس اگر به این قانون عمل نکنند، کیفری خواهد بود. اگر کسی پول من را ندهد، حقوقی است، باید به دادگاه بروم و درخواست بدهم. اما اگر کسی پول من را برداشت دیگر کیفری و جزایی است و جرم محسوب می‌َشود.»

مالیات موهوم مانع توسعه کسب‌وکار است

او می‌گوید: «حرف ما این است که اتاق به عنوان نماینده فعالان اقتصادی، باید پیگیر کسانی باشند که طلبکار مالیات موهوم می‌شوند. این قانون در حقیقت مانع توسعه کسب‌وکار است.» او ادامه می‌دهد: «باید آن را به شورای گفت‌وگو ببریم، برای آن نامه بنویسیم، طبق ماده 76 درخواست لغو آن را بدهیم. تمام حرف من است که سال‌ها است گفته‌ام. از آنجا که هیچ اصلاحاتی رخ نمی‌دهد حرف‌های ما در پنجاه سال گذشته تکراری بوده‌است.»

سرمایه را هزینه جاری نکنید

شمس اردکانی می‌گوید: «اکنون ما می‌گوییم پولِ سرمایه‌ایِ مملکت را نخورید. سرمایه را هزینه جاری نکنید. حتی در بازار هم به چنین فردی می‌گویند سفیه یعنی کسی که سرمایه‌اش را می‌خورد.» او تأکید می‌کند: «حتی اگر قانون و حقوق و عقل را کنار بگذاریم، در شرع اسلام هم سفیه حق ندارد پول خودش را خرج کند. برای آن قیم می‌گذارند. آیه‌ای که برای این کار در قرآن آمده نیز بسیار جدی است و تأکید کرده که نباید این کار را انجام بدهند چرا که با "و لا..." شروع شده و نهی موکد است.»

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران می‌گوید: «اتاق باید مانع خرج سفیهانه اموال ملی بشود. مالیات برای چیزی که هنوز بارنامه هم نداشته چطور انجام می‌َشود؟ اتاق باید این را پیگیری کند.» او ادامه می‌دهد: «قانون این است که کسب‌وکار کنید، سود کنید و بعد مالیات بدهید. البته بخشی از مالیات مثل بیمه‌ها ربطی به سود ندارد و باید پرداخت شود. در غیر اینصورت آنچه دریافت می‌َشود مالیات موهوم است.»

در همین رابطه