رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

با آماده شده نسخه اولیه سامانه ملی املاک و اسکان تا 2 هفته آینده

مالیات بر خانه­‌های خالی اجرایی می­‌شود؟

راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان، اولین گام عملی در مسیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی است که به گفته مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی و اقتصاد مسکن، تا دو هفته آینده نسخه اولیه آن در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌­گیرد.

29 خرداد 1396
کد خبر : 8910
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه دریافت مالیات از خانه‌های خالی گفت: تا دو هفته آینده نسخه اولیه سامانه املاک و اسکان کشور به صورت آنلاین در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌­گیرد.

علی چگنی افزود: این سامانه به دامنه و پایه‌های اطلاعاتی املاک و مستغلات زیادی نیاز دارد و این اطلاعات تنها در اختیار وزارت راه و شهرسازی نیست بلکه باید تمام دستگاه‌های اجرایی برای تکمیل این اطلاعات با یکدیگر همکاری کنند.

به گفته این مقام مسئول، از زمانی که ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد که این سامانه را آماده کند، گروه‌های کارشناسی زیادی تشکیل و با تمام دستگاه‌های اجرایی جلسات متعددی برگزار شد تا این سامانه برای دریافت مالیات از خانه‌های خالی آماده شود. حتی یک گروه هماهنگ کننده با تمام دستگاه‌های اجرایی با همکاری نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد، ضمن این که همزمان توانمندی‌های فنی و تخصصی شرکت‌های زیادی برای ایجاد این سامانه مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تکمیل این سامانه را شرکت راهبر بر عهده دارد، گفت: این شرکت اطلاعات بازار املاک و ثبت معاملات مسکن، اطلاعات واحدهای اداری و تجاری و سامانه پست و کد ملی کشور را در اختیار دارد و انتظار داریم تا 2 هفته آینده نسخه اولیه این سامانه توسط این شرکت آماده شود.

مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: برای تکمیل این سامانه ما نیازمند اطلاعات واحدهای مسکونی و املاک کشور بر اساس کد پستی افراد هستیم تا معلوم شود فردی که در واحدی سکونت دارد، آیا مالک آن است یا این که به صورت استیجاری از این واحد استفاده می‌کند تا از این طریق به اطلاعات واحدهای مسکونی خالی دست پیدا کنیم.

چگنی با بیان اینکه این سامانه می‌تواند وضعیت مالکیت خانه‌های مسکونی را در کشور در اختیار ما قرار دهد، گفت: در این صورت ما به اطلاعات خانه‌های خالی دسترسی پیدا خواهیم کرد که کدام فرد با کد ملی در کدام کد پستی زندگی می‌کند و کدام کد پستی در کشور هم اکنون خالی مانده است.

به گفته وی، این سامانه در حوزه مسکن و رفاه اجتماعی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا دولت بتواند در حوزه مسکن، رفاه و بهداشت عمومی جامعه نیز برنامه ریزی مناسبی داشته باشد تا برای اقشار کم درآمد جامعه نیز طرح‌های مناسب حمایتی به مورد اجرا درآید.

چگنی همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی را برای آماده سازی این سامانه ضروری دانست و گفت: با توجه به اینکه این سامانه نیازمند اطلاعات وسیعی است، لذا همکاری ثبت و احوال، ثبت واسناد، سازمان امورمالیاتی، سازمان جغرافیایی کشور، سازمان نقشه برداری کشور، شرکت پست و سایر دستگاه‌های اجرایی برای تکمیل اطلاعات آن ضروری است و هم اکنون گروه‌های تخصصی مختلفی بر روی این سامانه در وزارت راه و شهرسازی مشغول کار هستند.

بر اساس تبصره 7ماده 169مکرر قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم مصوب تیر 94، وزارت راه و شهرسازی موظف شد، در یک مهلت 6ماهه، سامانه ملی املاک و اسکان را ایجاد و دسترسی سازمان امور مالیاتی به آن را مهیا کند تا از ابتدای سال 95 شناسایی خانه­های خالی آغاز شود.

از دیگر سو بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم مقررشده واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از صد‌ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان به‌عنوان واحد خالی شناسایی می‌شوند، در سال اول معاف از مالیات بر خانه‌های خالی باشند و از‌ سال دوم به بعد مشمول پرداخت مالیات شوند به‌گونه‌ای که در‌ سال دوم، یک‌دوم مالیات متعلقه بر اجاره آن واحد، در‌ سال سوم، برابر مالیات متعلقه و ‌سال چهارم به بعد، یک‌ و نیم برابر مالیات متعلقه به اجاره آن واحد را بپردازند.

در همین رابطه