رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

گزارش بانک ‌مرکزی از تحولات بازار خرده‌فروشی

۵گروه مواد خوراکی ارزان شد

گزارش بانک مرکزی از میانگین قیمت خرده فروشی 11 گروه از مواد خوراکی در شهر تهران نشان می‌دهد در هفته منتهی به 9 تیر 96، پنج گروه کالایی کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند، قیمت‌ها در چهار گروه با افزایش رو به رو شده و 2 گروه کالایی نیز تغییر قیمتی نداشته است.

13 تیر 1396
کد خبر : 9087
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از میانگین قیمت خرده فروشی 11 گروه از مواد خوراکی در شهر تهران نشان می‌دهد در هفته منتهی به 9 تیر 96، پنج گروه کالایی کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند، قیمت‌ها در چهار گروه با افزایش رو به رو شده  و 2 گروه کالایی نیز تغییر قیمتی نداشته است.

بر این اساس در هفته مورد گزارش، گروه‌های تخم‌مرغ 1.1 درصد، میوه‌های تازه 7 درصد، سبزی‌های تازه 2.1 درصد، قند و شکر 0.4 درصد و روغن نباتی 0.1 درصد افت قیمت نسبت به هفته قبل از گزارش، را تجربه کرده‌اند اما از سوی دیگر قیمت در گروه‌های لبنیات 0.1 درصد، گوشت قرمز 0.4 درصد، گوشت مرغ 2.7 درصد و چای 1.1 درصد افزایش پیدا کرده و قیمت‌های 2 گروه برنج و حبوب نیز بدون تغییر بوده است.

 لبنیات و تخم‌مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه و پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل هر یک معادل 0.2 درصد افزایش داشت. قیمت تخم‌مرغ معادل 1.1 درصد کاهش یافت و شانه‌ای 90 هزار تا 105 هزار ریال فروخته شد.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج و حبوب بهای تمام اقلام بدون تغییر بود.

 میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی‌ها متفاوت بودند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می‌شد. میوه فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت تمام اقلام این گروه بین 1.3 درصد تا 12.8 درصد کاهش داشت.

در گروه سبزی‌های تازه بهای گوجه فرنگی معادل 0.1 درصد و پیاز 4.6 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.3 درصد تا 12.8 درصد کاهش داشت. در گروه سبزی‌های تازه بهای گوجه فرنگی معادل 0.1 درصد و پیاز 4.6 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.3 درصد تا 8.1 درصد کاهش یافت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل 0.2 درصد، گوشت تازه گاو و گوساله 0.6 درصد و گوشت مرغ 2.7 درصد افزایش داشت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت قند معادل 0.4 درصد، شکر 0.3 درصد و روغن نباتی مایع 0.1 درصد کاهش ولی بهای چای خارجی 1.1 درصد افزایش یافت. قیمت روغن نباتی جامد ثابت بود.

تغییرات سالانه قیمت‌ها

نگاهی به تغییر قیمت خوراکی‌های یادشده در یک سال منتهی به نهم تیرماه نشان می‌دهد که قیمت لبنیات 7.3 درصد، تخم‌مرغ 20.8 درصد، برنج 13.2 درصد، حبوب 21.8 درصد، میوه‌های تازه 4 درصد، سبزی‌های تازه 29.8 درصد، گوشت قرمز 20.5 درصد، قند و شکر 11.9 درصد، چای 21.6 درصد و روغن نباتی 8.4 درصد رشد قیمت داشته اما قیمت گوشت مرغ 3.6 درصد افت را نشان می‌دهد.

در همین رابطه