رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

رئیس اتاق سمنان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران مطرح کرد

صنایع باید در حوزه نوسازی حمایت شوند

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران معتقد است بدون داشتن یک استراتژی و نقشه راه کارشناسی، حمایت 30هزار میلیارد تومانی از بنگاه‌های کوچک‌ و متوسط، مشکلی را حل نمی‌کند و با این شیوه فقط بدهکارها را بدهکارتر می‌کنیم.

18 تیر 1396
کد خبر : 9146
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران معتقد است بدون داشتن یک استراتژی و نقشه راه کارشناسی، حمایت 30هزار میلیارد تومانی از بنگاه‌های کوچک‌ و متوسط، مشکلی را حل نمی‌کند و با این شیوه فقط بدهکارها را بدهکارتر می‌کنیم.

علی‌اصغر جمعه‌ای- عکس: بهاره‌ تقی‌آبادی

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اشاره به طرح حمایت 30هزار میلیارد تومانی از بنگاه‌های کوچک و متوسط گفت: اگر چندین برابر این مبالغ نیز طبق رویه گذشته به حمایت از بنگاه‌های اقتصادی تخصیص داده شود، کاری از پیش نمی‌بریم مگر اینکه یک استراتژی و نقشه راه کارشناسی داشته باشیم.

علی‌اصغر جمعه‌ای در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تصریح کرد: پیش از اجرای طرح، در گام اول باید مشخص شود از کدام صنایع و بنگاه‌ها باید حمایت شود که این مسئله نیازمند بررسی بازار مصرف و فروش این صنایع و اولویت‌بندی آنهاست.

به گفته جمعه‌ای، صرفاً به دلیل اینکه در سال‌های گذشته موافقت‌های اصولی و پروانه بهره‌برداری بی‌رویه برای برخی صنایع صادر شده و در شرایط فعلی زمین‌گیر شده‌اند، دلیل موجهی نیست که حالا هم به هر قیمتی به‌زور تسهیلات دوباره راه‌اندازی شوند.

رئیس اتاق سمنان با یادآوری اینکه در گذشته تسهیلات حمایتی در قالب سرمایه در گردش به بنگاه‌ها پرداخت می‌شد، افزود: بخش زیادی از تسهیلات حمایتی فعلی نیز در همین حوزه پرداخت می‌شود و بر اساس دستورالعمل جدید بنگاه‌های متقاضی، حتی اگر قبلاً هم از این نوع تسهیلات استفاده کرده باشند، می‌توانند برای دریافت تسهیلات حمایتی در بهین‌یاب ثبت‌نام کنند اما تجربه نشان می‌دهد که با این شیوه فقط بدهکارها را بدهکارتر می‌کنیم.

جمعه‌ای با تأکید بر اینکه نقشه راهی برای اجرای طرح حمایت فعلی ترسیم نشده است، اظهار کرد: اگر قرار است از صنایع حمایتی انجام شود باید در حوزه نوسازی باشد، ضمن اینکه پیش از حمایت باید بررسی شود که چه صنایعی مفید هستند و بازار فروش و مصرف دارد.

این فعال اقتصادی معتقد است: صرفاً به دلیل اینکه بنگاه‌ها مشکل مالی دارند نباید از آنها حمایت کرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: اگر یک بنگاه اقتصادی در گذشته تولیدکننده بوده و بازار مصرف داشته اما اکنون محصولات آن بازار ندارد و وضعیت بنگاه نابسامان شده است، نباید آن را به هر ترتیبی به راه بیندازیم بلکه در صورت امکان باید تدابیری برای تغییر خطوط تولید آن اندیشید تا محصولاتی مطابق با نیاز بازار داخلی و خارجی تولید کند.

جمعه‌ای ادامه داد: آن دسته از بنگاه‌های مشکل‌دار فعلی که تغییر خطوط آنها امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان تدابیر دیگری نیز برای احیای فعالیت آنها اندیشید، نباید با تکرار خطاهای گذشته، به‌زور تسهیلات احیا شوند.

در همین رابطه