محمدرضا رضایی کوچی در توضیح اقدامات انجام شده پیرامون بررسی حادثه آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو، گفت: در جلسات متعدد حادثه پلاسکو مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، این کمیسیون نیز بنابر ماده ۴۹ آیین نامه داخلی موظف به ارائه گزارش به صحن علنی است از این رو تلاش شده تا دستگاهها و متولیانی که قصور کردهاند شناسایی شوند.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختمانهایی در پایتخت و سایر شهرها وضعیتی به مراتب بدتر از پلاسکو دارند، تصریح کرد: نزدیک به ۲۰۰ برج در تهران وجود دارد که هیچ نقشه تعریف شده و مشخصی را نزد دستگاههای مدیریت بحران تهران ندارند بنابراین با بروز حوادثی چون پلاسکو امکان مدیریت، آواربرداری و امداد رسانی به آنها وجود ندارد.
وی افزود: ۲۰۰ برج مذکور به لحاظ اسکلت و ابنیه به کار گرفته شده ناشناخته است، پایان کار و تاسیسات آنها نیز با ابهاماتی روبهروست که کار را برای مدیریت بحران پیچیده خواهد کرد، همچنین ۲۰ میلیون نفر هم در بافتهای فرسوده زندگی میکنند از این رو میزان آمادگی و توانایی و تجهیزات متولیان دستگاهها برای نوسازی این بافتهای فرسوده باید ارزیابی شود.
رضایی کوچی یادآور شد: قوانینی چون قانون نظام مهندسی، نظام صنفی، شهرداریها و تملک آپارتمان وجود دارد که برای مدیریت بحران میتوان به آنها استناد کرد اما یک دستگاه باید متولی تامین ایمنی ساختمان شود از این رو میتوان قانون واحد و یکپارچه ایمنی برای ساختمانها در کشور تدوین و تصویب شود تا دستگاه متولی زیرمجموعه آن با در اختیار داشتن امکانات و منابع مالی وضعیت بهم ریخته فعلی را ساماندهی کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط پیشآمده برای ساختمان پلاسکو دستگاههای متولی متعددی وجود دارد به نوعی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرداری تهران و مالکان این ساختمان در معرض اتهام هستند و باید پاسخگو باشند اما پس از بررسیهای نهایی مقصران اصلی مشخص خواهند شد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تعیین نظام یکپارچه مدیریت بحران در کشور، گفت: در جلسات متعدد اطلاعات بسیاری با دستگاههای مسئول در مسئله مذکور تبادل شده است و این بررسیها ادامه خواهد داشت، از این رو هفته آینده مجددا با مسئولان مربوطه جلسهای خواهیم داشت.