رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

یادداشت حسین سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق ایران

بخش خصوصی؛ غایب بزرگ تدوین لایحه قانون تجارت

حسین سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق ایران از غیبت بخش خصوصی در فرایند تدوین لایحه اصلاح قانون تجارت انتقاد کرده و پیشنهاد می‌کند: دولت لایحه فعلی را مسکوت گذاشته و با احترام به حقوق هزاران بازرگان داخلی و خارجی و با همراهی مسالمت‌آمیز نهادهای مدنی ذی‌نفع در تجارت قانون کهنه را دور بریزد.

بازرگانی و تجارت

یادداشت محسن جلال‌پور

نقدی بر تصویب عجولانه لایحه اصلاح قانون تجارت در مجلس

محسن جلال‌پور در یادداشتی ضمن انتقاد از رویکرد مجلس و دولت به اصلا قانون تجارت نوشته است: چیزی که نیاز امروز تجارت کشور است، یک قانون جامع تجارت است و آنچه این روزها موجب نگرانی شده این است که نباید این قانون در زمان بسیار کوتاه و عجولانه اصلاح و مصوب شود.

بازرگانی و تجارت

اما و اگرهای تعیین قیمت سوخت

علی فرحبخش طی یادداشت با اشاره به نحوه تعیین قیمت سوخت نوشت: از آنجا که دولت‌ها معمولا توان کارشناسی لازم برای تدوین استراتژی جامع اصلاحات را در اختیار ندارند، یا از قدرت سیاسی لازم برای اقناع دست اندرکاران کشور و همچنین افکار عمومی بی‌بهره هستند، در اجرای سیاست‌های آزاد‌سازی قیمتی فقط به پول‌پاشی منابع حاصله فکر می‌کنند که به‌عنوان عامل تقلیل فشارهای سیاسی در درون حکومت محسوب می‌شود.

انرژی

یادداشت فرخ قبادی، اقتصاددان

دهه‌های گمشده اقتصاد ایران

فرخ قبادی، اقتصاددان در یادداشت خود به بررسی روند تغییرات تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ایران پرداخته و تلاش کرده است با توجه به تحولات اقتصادهای توسعه‌یافته و نوظهور آسیایی، دلایل این اتفاق را معرفی کند.

اقتصاد کلان

نبود استراتژی توسعه صنعتی؛ مشکل امروز بخش معدن

مهم‌ترین انتظار بخش معدن و فعالان بخش خصوصی از دولت، واگذاری تصمیمات صنفی به تشکل‌هاست تا بتوانند در زمان و مکان مناسب، تصمیم درست بگیرند و صرفا دولت نقش نهاد نظارتی را ایفا کند.

معادن

4 پیشنهاد به دولت برای مدیریت بهتر اقتصاد در شرایط تحریم

ایران بعد از پیروزی انقلاب همواره مورد فشار و خصومت از طرف کشورهای استکباری بوده، ولی هیچ وقت فشار تحریم‌های ظالمانه در این حد سخت و فراگیر نبوده است. در حال حاضر و بیش از هر زمان دیگر فعالان اقتصادی نیاز به حمایت و پشتیبانی از ابتکار عمل در دور زدن تحریم‌ها را دارند.

اقتصاد کلان

کسری بودجه در سال 98؛ آری یا نه؟

به نظر می‌رسد در سال ۱۳۹۸ امکان کاهش هزینه‌های مصوب وجود نداشته باشد و دولت همانند دوره‌های قبل، به روش‌های مختلف هزینه‌ها را تامین مالی کند و نتیجه این اقدام به یقین افزایش سطح عمومی قیمت‌ها و تورم خواهد بود.

اقتصاد کلان

نظارت و بازرسی حلقه مفقوده در حوزه کار موسسات خیریه

نهاد صدور مجوز باید در نقش یک نهاد نظارتی، کنترلی و بازرسی تلاش کنـد تـا موسسات خیریه را راستی‌آزمایی کند؛ پـس از شناسـایی دقیـق مـشکلات و موانـع، آنها را ریشه‌یابی کرده و راه‌حل‌های اصلاحی را ارائه کند تا نیازی به شکایت و اعتراض برای خیر، خیریه و مراجعه‌کننده به خیریه باقی نماند.

مسئولیت اجتماعی

مصائب کار نامولد در اقتصاد

رانت‌جویی و استفاده از امتیازات انحصاری دولتی، حتی اگر خلاف قانون نباشد؛ چون موجب اتلاف منابع اقتصادی شده و به زیان منافع ملی تمام می‌شود باید از کل اقتصاد کشور ریشه‌کن شود. صورت مساله فساد و رانت‌خواری است نه کار مولد و غیر‌مولد.

اقتصاد کلان

ضرورت بازگشت دولت به اصل احیای سرمایه اجتماعی

در این موقعیت دولت باید به اصل احیای سرمایه اجتماعی بازگردد، آن هم نه اینکه مدام از اصلاحات صحبت کند و اقدام عملی نداشته‌باشد. در این مقطع زمانی نیاز به این وجود دارد که مردم احساس کنند دولت تصمیم می‌گیرد، عمل می‌کند و فرآیندها تحت‌تاثیر رفتار دولت اصلاح می‌شود.

اقتصاد کلان