رادیو مجازی اتاق ایران - 3 اردیبهشت 1403
روزنامه ایران

سهم اندک دانشگاه‌های اقتصادی در سیاست‌گذاری‌ها

آلبرت بغزیان در یادداشتی با تاکید بر اهمیت ارتباط بین دانشگاه و مراکز سیاست‌گذاری نوشته است: مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های اقتصاد در جهان خروجی‌هایی دارند و در کشورهای پیشرفته نوعی ارتباط بین دانشگاه و مراکز سیاستگذاری وجود دارد که سهم اقتصاددانان در سیاست‌های اقتصادی را حداکثر می‌کند.

اقتصاد کلان

اقتصاد ایران و چالش‌هایی که تمامی ندارد

کامران ندری معتقد است در چند سال گذشته برای حل مشکلات، هیچ سرمایه‌گذاری ریشه‌ای صورت نگرفته و همچنان نهادهای اثرگذار در اقتصاد، توسعه پیدا نکرده‌اند.

اقتصاد کلان

چین برنده بازی میلیاردرهای جهان

خلاصه گزارشی که دو نهاد مشترک بانکی و تحقیقی سوئیسی در هفت ماهه اول سال 2020 منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که ثروت میلیاردرهای جهان طی سه سال بیش از 11.4 درصد رشد یافته است.

اقتصاد جهان

مسئولیت بودجه را کسی تقبل کند

علی سعدوندی در یادداشتی با محور وظایف دولت و مجلس پس از رد کلیات لایحه بودجه 1400 نوشته است: مادامی که سیاست به امور مختلف سایه انداخته و اظهار نظرهای کارشناسی لحاظ نمی‌شود رویه نادرست حکمرانی اقتصاد ادامه یافته و متأسفانه روند تخریبی اقتصاد کشور سرعت می‌یابد.

اقتصاد کلان

دیگر کیکی برای تقسیم وجود ندارد

سیاستمداران مدام از توزیع کیک سخن می‌گویند و وعده تقسیم می‌دهند. در حالی که دیگر کیکی برای تقسیم وجود ندارد. چیزی که در حال حاضر توزیع می‌شود، سهم این نسل نیست و از سهم نسل‌های آینده است. این نسل تا کی می‌خواهد حق فرزندانش را بخورد؟

اقتصاد کلان

کارشناسان از الزامات همراستایی ارکان اقتصادی گفتند

حکمرانی خوب در گرو نهادهای هماهنگ کننده

در دانش اقتصاد توسعه برای عبور از بحران اقتصاد سه رکن اساسی وجود دارد: علم محوری در فرآیند‌ها و تصمیم‌گیری‌ها، تولید محوری و ایجاد ترتیبات قانونی لازم برای حمایت از گزینش شایستگان در کشور.

اقتصاد کلان

چرا تورم در ایران مهار نشد؟

با وجود کاهش قابل توجه شتاب نرخ تورم درماه‌های اخیر نمی‌توان انتظار تک‌رقمی شدن تورم درآینده نزدیک را داشت؛ ولی درآینده نزدیک شاهد افت قابل توجه تورم نخواهیم بود.

اقتصاد کلان

تولید داخل را در اولویت قرار دهیم

آلبرت بغزیان در یادداشتی با تشبیه شرایط تحریمی به دوران جنگ، نوشته است:اگر فردا تحریم‌ها هم برداشته شود، یک سال یا دو سال بعد ممکن است با یک اتفاق دیگر با یک دولت دیگر افراطی در امریکا یک داستان جدید برای ما شروع شود. ما حتی دوران پس از تحریم را هم باید به گونه‌ای زیرچشمی نگاه کنیم که ممکن است تحریم‌ها برگردد. پس باید برنامه‌ریزی ما هم به گونه‌ای باشد که به صورت توأمان گویی تحریم ادامه دارد و هم اینکه تحریم برداشته شده است.

اقتصاد کلان

زمانی برای شکوفایی اقتصاد ایران

ما رفع تحریم به تنهایی اقتصاد را نجات نمی‌دهد این بار باید هوشمندانه عمل کنیم و همزمان با لغو تحریم، مشکلات ساختاری در اقتصاد را حل کنیم تا آثار لغو تحریم بهتر دیده شود.

اقتصاد کلان

دلایل عدم رشد بخش‌خصوصی

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در یادداشتی با تاکید بر این نکته که بخش خصوصی توان نفس ندارد، نوشته است: در جامعه ما به‌دلیل تورم دورقمی، مشکلات شبکه بانکی، واقعی نبودن اقتصاد و سرکوب قیمت‌ها و عدم حمایت در صادرات و در یک کلام ناصحیح بودن زیرساخت‌ها که ریشه آن وابستگی اقتصاد به نفت است و از دهه‌های گذشته وجود داشته، بخش خصوصی نمی‌تواند در فضای کسب و کار مناسب رشد کند.

سرمایه‌گذاری