مشاور بخش تحقیقات خارجی سازمان تجارت خارجی ژاپن (جترو) به اتاق ایران آمد و در نشست معاون بینالملل اتاق بر شکلگیری همکاریهای مشترک میان ایران و ژاپن و ضرورت تبادل اطلاعات در مورد شرکتهای دو طرف تأکید کرد.
معاون بینالملل اتاق ایران با استقبال از روحیه مثبت در ژاپن برای ارتقای همکاریها با ایران گفت: ضروری است دو طرف هر چه زودتر سطح روابط خود را به میزان قبل از تحریمها برگردانند.
محمدرضا کرباسی افزود: بسیاری از کشورهای اروپایی همکاریهای اقتصادی با ایران را شروع کردهاند؛ بانکهای اروپایی و آسیایی هم همکاریهای بانکی خود را با ایران از سر گرفتهاند؛ میتوان گفت قسمت زیادی از مشکلات که مربوط به بانکهای کوچک است از بین رفته و مشکلاتی که مربوط به بانکهای بزرگ و وابسته آمریکا است، باقیمانده است.
کرباسی همچنین به همکاری کره جنوبی با ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کره هشت میلیارد یورو خط اعتباری برای سه بیمارستان، نیروگاه و صنایع پتروشیمی اختصاص داده و علاقه خود را برای تولید برند مشترک لوازمخانگی با ایران نشان داده است.
معاون بینالملل اتاق ایران گفت: شرکتهای ژاپنی هم باید از فرصتهای پیشرو استفاده کافی را برده و برای سرمایهگذاری مشترک با ایران گام بردارند.
کرباسی محیطزیست، ماشین آلات، خودروسازی، گردشگری و کشاورزی را از زمینههای مستعد همکاری دو طرف برشمرد.
وی همچنین دسترسی به انرژی و حملونقل ارزان را از مزیتهای همکاری مشترک با ایران برشمرد و بر آمادگی اتاق ایران برای تسهیل همکاریهای بخشهای خصوصی دو کشور تأکید کرد.
او تسهیل صدور ویزا برای تجار دو طرف را مهم دانست و گفت: ما انتظار داریم سفارت ژاپن معرفینامه اتاق ایران را برای تجار و فعالان اقتصادی مورد توجه قرار داده و صدور ویزای تجاری را منوط به داشتن دعوتنامه نکند.
لزوم تبادل اطلاعات دقیق میان تجار ایران و ژاپن
مشاور بخش تحقیقات خارجی جترو با اشاره به مشکلات بانکی گفت: گشایش ال.سی برای کار با ایران هنوز مشکلاتی دارد و شرکتهای ژاپنی هم در برقراری رابطه با ایران آرام حرکت میکنند و بازار آمریکا و فعالیت دیگر کشورها با ایران را رصد میکنند.
یوشی یاماموتو با تأکید بر تمایل کشورش برای از سرگیری همکاریهای اقتصادی با ایران گفت: شرکتهای ژاپنی تمایل زیادی برای همکاری با ایران دارند و در زمینههای صنایع غذایی و قطعات اتومبیل، ایرانیها ظرفیتهای زیادی دارند و دو طرف میتوانند همکاری مشترک داشته باشند.
یوشی یاماموتو نیز بر ضرورت تقویت روابط تجاری میان دو طرف تأکید کرد و گفت: ژاپن تنها نباید صادرکننده کالاهای خود به ایران باشد و باید تولید مشترک مبنای همکاریهای دو طرف قرار گیرد.
مشاور بخش تحقیقات خارجی جترو گفت: دو کشور میتوانند با استفاده از تکنولوژی و دانش ژاپنی در کشورهای ثالث بهویژه کشورهای آفریقایی در زمینه تولید کالاهای مصرفی همکاری کنند.
وی همچنین به لزوم تبادل اطلاعات میان تجار دو کشور تأکید کرد و گفت: شرکتهای ژاپنی اطلاعات کافی و دقیق از شرایط اقتصادی و ظرفیتهای ایران و همچنین تجار و فعالان اقتصادی ندارند و باید اطلاعات دقیق میان تجار دو طرف منتقل شود.
یاماموتو همچنین با اشاره به سخنان کرباسی در مورد صدور ویزا گفت: سازمان جترو حداکثر تلاش خود را در این زمینه برای صدور ویزا انجام میدهد و با وزارت خارجه در این زمینه مذاکره خواهد کرد.