هیات 40 نفره متشکل از روسای اتاقهای سراسر کشور به همراه رئیس و اعضای هیات رئیسه اتاق ایران طی سفر به اتریش در سمینار مشترک اتاق ایران و اتاق اقتصادی فدرال اتریش شرکت کردند. در این نشست، غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با نگاه به سابقه روابط دو کشور، تشریح کرد: در دورانی که موقعیت جنگی بر ایران حاکم بود، اتریش در امور پزشکی و درمان بیماران شیمیایی، کمک خوبی به ایران کرد و این اقدام هیچگاه از خاطرات ایرانیان فراموش نمیشود. از همان زمان تصویر روشنی در روابط ایران و اتریش در اذهان عمومی ترسیم شد که همچنان وجود دارد.
وی در ادامه چند پیشنهاد برای همکاریهای اقتصادی با اتریش ارائه داد. رئیس اتاق ایران در ابتدا به شکاف عمیقی که بین ایران و سایر کشورهای دنیا از نظر تکنولوژیکی به وجود آمده اشاره کرد. بر اساس اظهارات شافعی به دلیل اعمال تحریمها علیه ایران، این کشور نتوانست خود را همگام با سایر کشورها بهروز کند. برای همین دچار عقبماندگی از نظر تکنولوژیکی شد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور تأکید کرد: موقعیت جغرافیایی ایران، غیرقابل چشمپوشی است. سرمایهگذاران میتوانند با ورود به ایران، بازار وسیع 400 میلیون نفری در مقابل خود داشته باشند.
وی در ادامه به احیای جاده ابریشم که مدت طولانی است موردتوجه قرار گرفته، اشاره کرد و گفت: در آینده، ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی در جاده ابریشم جایگاه ویژهای خواهد داشت. از طرفی بهزودی پروژه راهآهن ایران به افغانستان و حوزه قفقاز نهایی میشود که حوزه ارتباطی ایران را با سایر کشورها، گسترش میدهد.
شافعی با تأکید بر بحران آب و خشکسالی حاکم بر ایران، یکی دیگر از زمینههای همکاری دو کشور را در انتقال فناوری جدید آبیاری زمینهای کشاورزی که در اختیار اتریش قرار دارد، دانست و افزود: دولت و بخش خصوصی ایران میتوانند از این تکنولوژیهای جدید بهره بگیرند.
به باور رئیس اتاق ایران وجه تشابهی که بین ایران و اتریش وجود دارد، توجه به بنگاههای کوچک و متوسط است که همکاری در این حوزه نیز میتواند مؤثر باشد.
وی در ادامه به مباحث آموزشی اشاره کرد. به اعتقاد رئیس پارلمان بخش خصوصی، اتاق اتریش میتواند در ارائه آموزشهای کوتاهمدت و کاربردی با اتاق ایران همکاری خوبی داشته باشد.
فعالیتهای اتاق اتریش در حوزه همکاریهای بانکی
کریستف لایتل، رئیس اتاق فدرال اقتصادی اتریش، گردشگری، صنعت و آموزش را مهمترین زمینههای همکاری بین دو کشور توصیف کرد و گفت: اتاق اتریش بهتازگی فعالیتهایی را آغاز کرده که مهمترین آن به مسائل بانکی معطوف است. اتاق اتریش در پی آن است که بتواند یک اعتبار 1.4 میلیارد یورویی از طرق بانکها در نظر بگیرد.
وی در مورد پیشنهاد رئیس اتاق ایران در خصوص ارائه آموزشهای کاربردی و کوتاهمدت، تصریح کرد: اتاق اتریش در مورد این موضوع تجربه دارد و میتواند در این زمینه همکاری خوبی با اتاق ایران داشته باشد. در اتریش نوجوانان 15 ساله وارد بنگاههای اقتصادی میشوند و در کنار دورههای مدرسه بهطور تجربی نیز آموزش میبینند.
عبدالله مولایی، سفیر ایران در اتریش نیز با بیان این مطلب که رئیس اتاق اتریش اقدامات خوبی در راستای توسعه همکاری ها انجام داده است، گفت: ایشان میتوانند با ایدهها و ابتکارات خود گامهای خوبی در توسعه روابط دو کشور بردارد.
بر اساس اظهارات وی روابط دو کشور به 140 سال قبل برمیگردد که تجار، فرهنگیان، دانشگاهیان و صنعت گران در برقراری این ارتباط پیشتاز بودند.
در پایان این نشست رئیس اتاق اتریش از غلامحسین شافعی دعوت کرد تا در جلسه مشترک اتاق اروپا حضور پیدا کند و به تشریح وضعیت اقتصادی ایران بپردازد. کریستف لایتل، رئیس اتاق فدرال اقتصادی اتریش قرار است که به زودی مسئولیت ریاست اتاق اتحادیه اروپا را برعهده بگیرد.