سازمان امور مالیاتی در پاسخ به نامه اتاق ایران اعلام کرد

درآمدهای اتاق ایران از اعضا، معاف از مالیات ارزش افزوده است

سازمان امور مالیاتی با ارسال نامه‌ای به اتاق ایران اعلام کرد: درآمدهای سه در هزار درآمد مشمول مالیات و چهار در هزار سود سالانه، مشمول پرداخت مالیات و عوارض ارزش‌افزوده نخواهد بود.
تاریخ: 01 بهمن 1396
شناسه: 11895

با اعلام جعفر ابراهیم بیگی، مدیرکل دفتر فنی و اعتراضات مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور، درآمدهای ناشی از سه در هزار درآمد مشمول و چهار در هزار سود سالانه آن‌ها که به حساب اتاق بازرگانی،‌صنایع، معادن و کشاورزی ایران واریز می‌شود، مشمول پرداخت مالیات و عوارض ارزش‌افزوده نخواهد بود.

سازمان امور مالیاتی کشور در نامه‌ای بازگشت به نامه ارسال شده از سوی اتاق ایران، اعلام کرده است: به‌موجب بند 7 ماده 52 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، درآمد سه در هزار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از شمول حکم قانون مذکور مستثنی شده است.

همچنین در بخش دیگری از نامه دفتر فنی و اعتراضات مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور آمده است: نظر به اینکه درآمد چهار در هزار سود سالیانه اتاق ایران، از مصادیق ارائه خدمت و عرضه کالا نیست و در چارچوب قانون قابلیت صدور صورت‌حساب ندارد، مشمول مالیات و عوارض ارزش‌افزوده نخواهد بود.

متن این نامه به شرح زیر است:

بازگشت به نامه شماره 10/2/2280/ص مورخ 1396/03/23 به آگاهی می‌رساند:

به استناد حکم ماد واحده قانون نحوه تأمین هزینه‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مصوب 1372/8/11 و ماده (64) لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1384/8/15 توسط اتاق بازرگانی، سه در هزار درآمد مشمول مالیات وصول می‌شود که بر این اساس به‌موجب بند (7) ماده (52) قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، موضوع فوق از شمول حکم قانون مذکور مستثنی گردیده است.

همچنین به‌موجب صورت‌جلسه شماره 2699 مورخ 1396/10/09 معاونت مالیات بر ارزش‌افزوده در خصوص یک در هزار رقم فروش کالا و خدمات موضوع بند (77) قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران که به‌موجب ماده (13) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب 1395/11/10 به چهار در هزار سود سالانه خود پس از کسر مالیات تبدیل و حسب مورد به‌حساب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز می‌شود، مقرر گردید: «نظر به اینکه موضوع مذکور از مصادیق ارائه خدمت و عرضه کالا نیست و در چارچوب قانون قابلیت صدور صورتحساب ندارد؛ لذا مشمول مالیات و عوارض ارزش‌افزوده نخواهد بود.»