کیوان کاشفی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

فضای کسب‌وکار کرمانشاه را طی 2 فصل بهبود می‌دهیم

کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه، مهمترین دلایل نامناسب بودن شاخص فضای کسب و کار استان را کمبود نقدینگی، عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات بانکی و شیوه برخورد آنها با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی می داند.
تاریخ: 10 بهمن 1396
شناسه: 12014

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران.

کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه، مهمترین دلایل نامناسب بودن شاخص فضای کسب و کار استان را کمبود نقدینگی، عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات بانکی و شیوه برخورد آنها با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی می داند.

کاشفی در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری اتاق ایران ضمن اشاره تازه‌ترین نتایج پایش ملی فضای کسب‌وکار مربوط به تابستان سال جاری گفت: استان کرمانشاه ار نظر شاخص فضای کسب و کار جزو 6 استان با بدترین وضعیت در کشور است اما برنامه‌ای داریم که با اجرای آن ظرف دو فصل آینده فضای کسب و کار استان بهبود خواهد یافت.

کیوان کاشفی اظهار کرد: در گذشته بررسی فضای کسب و کار در کشور توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی انجام می‌شد و اکنون این کار به اتاق ایران سپرده شد و بر اساس شاخص‌هایی که وجود دارد فضای کسب و کار در کل کشور پایش می‌شود.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به تحلیلی که از فضای کسب و کار در استان کرمانشاه انجام شده، ادامه داد: در این تحلیل از 52 نفر نظرسنجی شد که از بخش‌های مختلف از جمله اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون بودند و بیش از 82 درصد نیز در این نظرسنجی پاسخ دادند. بر اساس این تحلیل کرمانشاه از نظر بدی شاخص فضای کسب و کار در جایگاه پنجم یا ششم کشور قرار دارد.

کاشفی اختلاف کرمانشاه با سایر استان‌های کشور را چندان زیاد ندانست و خاطرنشان کرد: اگر شاخص فضای کسب و کار استان که اکنون 7.6 است را فقط سه دهم درصد کاهش دهیم در کشور به 10 رتبه صعود خواهیم کرد. اگر هم بتوانیم آن را به زیر هفت برسانیم از نظر مناسب بودن شاخص فضای کسب و کار جزو 10 استان برتر کشور خواهیم بود.

وی گفت: عمده مواردی که باعث نامناسب بودن شاخص فضای کسب و کار استان شده، مربوط به کمبود نقدینگی، عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات بانکی و شیوه برخورد آنها با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است. دومین عامل مسائل و سخت‌گیری‌های مالیاتی و سومین مورد  نیز عدم ثبات قوانین و مقررات و تغییرات ناگهانی در آنها اعلام شده است.

به گفته کاشفی، نارضایتی در مورد رسیدگی قضایی به پرونده‌های اقتصادی نیز از دیگر عوامل نامناسب بودن فضای کسب و کار اعلام شده، زیرا بررسی این پرونده‌ها گاهی بدون مبنای کارشناسی لازم و یا با برخورد سلیقه‌ای انجام می‌شود.

رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به اینکه بهبود فضای کسب و کار استان نیازمند یک کار بزرگ استانی است که همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند، گفت: در طرح اتاق کرمانشاه برای هر دستگاه وظایفی مشخص شده و دستگاه‌هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و گردشگری که در ارتباط بیشتری با فعالیت‌های اقتصادی خصوصا برای صدور مجوزها هستند، در اولویت قرار دارند.

کاشفی تصریح کرد: پیشنهاداتی هم برای بانک‌ها داریم که اگر همه این موارد تصویب و برای دستگاه‌ها تبدیل به احکام شود می‌توان به بهبود فضای کسب و کار استان ظرف دو فصل آینده امیدوار بود.

وی از پیامدهای نامناسب بودن فضای کسب و کار استان هم یاد کرد و گفت: امروز هر سرمایه‌گذاری حتی از خارج از کشور به راحتی می‌تواند به جدول شاخص فضای کسب و کار دسترسی پیدا کند و قطعا منطقه‌ای را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کند که شاخص بهتری دارد.

به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، هم برای حفظ سرمایه‌گذاری‌های موجود و هم برای جذب سرمایه‌گذاران جدید، راهی به جز بهبود فضای کسب و کار استان نداریم. ادامه این روند پیش رو به حل معضل بیکاری که مهمترین مسئله استان است صدمه وارد می‌کند.

در همین رابطه