رئیس اجرایی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان در دیدار با رئیس اتاق ایران مطرح کرد

استقبال از برگزاری نشست فدراسیون اتاق‌های جهان در ایران

مدیر اجرایی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی درباره هدف سفر خود به تهران توضیح داد: می‌خواستم متوجه شوم آیا ایران توانایی برگزاری کنگره 2021 را دارد یا نه که با این سفر اطمینان یافتم این توانایی وجود دارد.
تاریخ: 22 اسفند 1396
شناسه: 12678

فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان(WCF) اوایل سال 1951 تأسیس شده و به‌عنوان یکی از شاخه‌های تخصصی اتاق بازرگانی بین‌الملل باهدف یکپارچه‌سازی تصمیمات در سطوح اقتصاد بین‌الملل و همچنین ایجاد زمینه‌های متعدد همکاری در چارچوب‌های دو و چندجانبه، مدیریت سیستم کارنه، ATA و غیره میان اعضاء تشکیل‌شده است. این فدراسیون نهادی غیرسیاسی است که برقراری ارتباطات سازنده میان 12000 اتاق بازرگانی در بیش از 130 کشور را در دستور کار دارد.

امروز نماینده فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان(WCF) برای اولین بار بعد از یک دهه به اتاق ایران آمد و با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران دیدار کرد.

غلامحسین شافعی در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی گفت: اقتصاد ایران دومین اقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقاست و چند سال اخیر سیر صعودی و تکاملی خوبی را آغاز کرده است. ایران از نظر تنوع صنعتی در کشورهای منطقه مقام شایسته‌ای دارد و علیرغم محدودیت‌ها فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی با اشاره به تحریم‌های دیگر کشورها علیه ایران افزود: بخش صنعتی ما کمی از تکنولوژی روز دنیا فاصله گرفته و در تلاش برای از بین بردم این شکاف و تجهیز صنایع به تکنولوژی روز دنیا هستیم. طبق برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده به رشد 8 درصد اقتصادی برسیم و این هدف دور از دسترس نیست، چرا که ایران سرشار از منابع طبیعی و مملو از نیروی انسانی تحصیل‌کرده است.

به گفته رئیس اتاق ایران در شرایط جدید برنامه‌های دولت و بخش خصوصی تلاش برای تعامل بیشتر با اقتصاد جهانی است.

او در این باره توضیح داد: بعد از برجام حدود 250 هیات خارجی به ایران آمده است، اگرچه برای اجرایی شدن مذاکرات انجام شده هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد. هم‌اکنون در اتاق ایران با 35 کشور دنیا اتاق مشترک داشته و حدود 200 تشکل اقتصادی تحت پوشش اتاق ایران هستند که همگی در برای توسعه فعالیت با کشورهای دنیا تلاش می‌کنند.

شافعی با بیان اینکه اتاق ایران تمام تلاش خود را برای حضور در مجامع جهانی می‌کند، افزود: ما در سازمان‌های همکاری منطقه‌ای اکو و همچنین اتاق‌های بازرگانی جاده ابریشم حضور داریم. همچنین نایب رئیس اتاق ایران اخیرا به عضویت wcf درآمده است.

او با اشاره به نشست اخیر اکو که در اتاق ایران برگزار شد، تصریح کرد: در این نشست تصمیمات خوبی برای همکاری‌های منطقه‌ای اکو گرفته شد و اجلاس اتاق‌های جاده ابریشم نیز در آینده‌ای نزدیک با حضور 60 کشور برگزار می‌شود.

رئیس اتاق ایران درخواست کرد که اتاق ایران در سال 2021 میزبان برگزاری مجمع فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان باشد.

سپس آنتونی پارکس، مدیر اجرایی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان بیان کرد: برای اولین باری است که یک مقام wcf بعد از گذشت یک دهه به ایران می‌آید و به عضویت ایران در این فدراسیون افتخار می‌کنیم. اتاق ایران با تمام موانع موجود یکی از اتاق‌های فعال در جامعه جهانی بوده و این برای تجارت نکته مثبتی است.

به گفته وی جامعه اروپایی علاقه زیادی به برقراری رابطه تجاری با ایران پیدا کرده است.

مدیر اجرایی Wcf ضمن  اشاره به حضور پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران در نشست استرالیا معتقد است ایران در این نشست توانست توانایی‌های خود را نشان دهد.

پارکس درباره هدف سفر خود به تهران توضیح داد: می‌خواستم ببینم آیا ایران توانایی برگزاری کنگره 2021 را دارد یا نه که با این سفر اطمینان یافتم این توانایی وجود دارد. خیلی از اتاق‌های دیگر کشورها از قابلیت‌های ایران اطلاع ندارند و اکنون موقعیت مناسبی است تا ایران آمادگی فعالیت اقتصادی خود را با جهان اعلام کند.

شافعی در ادامه بیان کرد که اگر wcf با برگزاری کنگره در ایران موافقت کند، اتاق ایران تمام تلاش خود را برای برگزاری آن به بهترین نحو ممکن خواهد کرد. او ادامه داد: در این زمینه مذاکرات با دولت ایران نیز صورت گرفته که با استقبال خوبی مواجه شده است.

در همین رابطه