رئیس سازمان برنامهوبودجه گفت: دولت با پرداخت تسهیلات برای ایجاد این فرصتهای شغلی به دنبال پول پاشی نیست؛ بلکه سعی دارد به اهداف دیگری همچون حفظ محیطزیست و مقابله با آلودگی هوا نیز دست یابد.
محمدباقر نوبخت عصر سهشنبه در نشستی که با حضور برخی مدیران بانکی و اعضای فراکسیون اشتغال و تولید مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: ایجاد مشاغل روستاییان و عشایر یکی از هفت موضوع تعیین شده دولت برای اشتغالزایی است بهگونهای که امسال ایجاد 200هزار فرصت شغلی در بخش مسکن، 25 هزار مورد در عرصه حملونقل و 23هزار شغل در زمینه کشاورزی در نظر است.
وی یادآوری کرد پارسال 797هزار نفر به بازار کار وارد شدند که 790 هزار نفر مشغول به کارند اما بقیه به جمعیت بیکار اضافه شدهاند.
قرار است امسال برای یکمیلیون و 33 هزار نفر در کشور شغل ایجاد شود.
تخصیص 60هزار و 400میلیارد تومان منابع اعتباری برای اشتغال
مدیر دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامهوبودجه از اختصاص 15هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی، 30 هزار میلیارد تومان از ظرفیت بانکها بهموجب بند ب تبصره 18 قانون بودجه و ۱5 هزار و 4۰۰ میلیارد تومان از بودجه عمومی برای اشتغالزایی خبر داد.
امیر باقری اعلام کرد برای نرخ سود تسهیلات، مدلهای مختلفی تهیه شده که قرار است در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی مطرح شود.
وی ارقام طرح شده برای نرخ سود تسهیلات را 12، 14 و 16درصد اعلام و درعینحال تصریح کرد تلاش میشود نرخی پایینتر تعیین شود.
باقری درباره اولویتهای ایجاد اشتغال به مواردی مانند کمکهای فنی- اعتباری و آموزشی اشاره کرد.
گزارش عملکرد چهار ماهه بانکها برای اشتغال
در آغاز این جلسه مدیران ارشد بانکهای توسعه تعاون، پستبانک و کشاورزی گزارشی از عملکرد چهار ماهه پرداخت تسهیلات برای طرحهای اشتغالزایی ارائه کردند.
مدیرعامل پستبانک گفت: تاکنون درخواست 700 میلیارد تومان تسهیلات در قالب ۲۸۰۰ طرح ارائه و حدود 228میلیارد تومان مصوب شده است.
به گفته خسرو فرحی، سرجمع پرداختی پستبانک 228 میلیارد تومان به ازای 928 طرح بوده که در مقابل حدود ۱۳ هزار و ۳۲۷ شغل ایجاد شده است.
حجتالله مهدیان، مدیرعامل بانک توسعه تعاون، نیز اعلام کرد تا پایان اردیبهشت امسال ۲ هزار و ۸۳4 طرح به ارزش 974 میلیارد تومان به این از معرفی شد که از این میزان 257 طرح به مبلغ 225 میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسید.
همچنین معاون اعتبارات بانک کشاورزی گفت: تاکنون ۱۲هزار و ۹55 طرح برای دریافت سه هزار و 6۸میلیارد تومان تسهیلات معرفی شده است.
فرهاد فنودی افزود: تا پایان اردیبهشت امسال تقاضای 2هزار و ۸۳4 طرح به مبلغ هزار و صد میلیارد تومان در بانک رد و بازگشت داده شد.
در بانک کشاورزی در مجموع یک هزار و ۲۲۹ طرح به ارزش 315 میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسیده است.
به گزارش ایرنا، سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال 1392 ابلاغ شد. پسازآن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
دولت با هدف اشتغالزایی برای روستاییان و عشایر مجوز برداشت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی را دارد.
هدف نشست عصر سهشنبه معاون رئیسجمهوری با برخی مدیران بانکی و اعضای فراکسیون اشتغال و تولید مجلس شورای اسلامی، بررسی عملکرد قانون برداشت 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال پایدار روستاییان و عشایر بود.