معاون اقتصادی وزارت اقتصاد با اشاره به در دست تدوین بودن طرح بستههای امینت غذایی برای شهروندان، میزان پوشش این بستهها را وابسته به شدت تحریمهای پیشرو توصیف کرد.
همزمان با نوسانات در بازارهای مسکن، سکه و ارز، پیشبینی میشود که حوزههای کالایی و اقلام خوراکی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود، بسیاری از کارشناسان معتقدند حجم نقدینگیها که مطابق گزارش بانک مرکزی تا اسفندماه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بوده است هنوز بالا است و ممکن است از حوزه کالاهای سرمایهای به کالاهای غیرسرمایه ای و خوراکی هم سرایت کند.
از سوی دیگر همزمان با بالا رفتن قیمت کالاها در حوزههای سرمایهای، بسیاری از افرادی که سرمایهای در دست خود دارند میتوانند با سرمایهگذاری در بازارهای مالی تا حدودی ارزش پول خود را حفظ کرده یا حتی افزایش دهند و سود هم ببرند.
در این باره معاون اقتصادی وزارت اقتصاد در پاسخ به این سوال با بیان اینکه دولت برنامهای برای حمایت غذایی از اقشار ضعیفتر دارد گفت: دولت در حال تکمیل این طرح است که در صورت نهایی شدن جزئیات آن اعلام میشود. ابعاد و جزئیات این طرح بستگی به شدت تحریمهای آمریکایی و اثرات آن دارد که متناسب با آن تغییر پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه در دولت حمایت از اقشار ضعیف مطرح است ادامه داد: بخشی از آن را کمیته امداد و بهزیستی در قانون بودجه سال جدید مکلف شدهاند سه برابر مستمری بیشتری به مددجویان خود بدهند. همچنین یک نظام حمایتی در دستور کار است تا امنیت غذایی آنها تامین شود.
میرشجاعیان با بیان اینکه میزان گستردگی این طرح متغیر است اظهار کرد: اگر بتوانیم مسیرهای تنفسی را برای اقتصاد کشور باز نگه داریم شاید کمتر مجبور باشیم در این طرح پوشش همگانی داشته باشیم. اما اگر شدت اثرگذاری تحریم ها بالا باشد ما به سمت پوشش همگانی این بستهها خواهیم رفت.