دیدار رئیس اتاق ایران و معاون وزیر امور خارجه پرتقال - عکس: اشکان روزرخ
در این دیدار، محسن جلالپور با اشاره به تمایل فعالان اقتصادی ایران برای توسعه مناسبات تجاری با پرتغال تصریح کرد: در شرایط کنونی برای تحقق این امر باید نظم و روال مناسب را در جهت تجارت بینالمللی میان فعالان دو کشور برقرار کرد.
رییس اتاق ایران خاطر نشان کرد: بعد از برجام و تفاهم با جامعه جهانی افق جدیدی بر فضای تجاری ایران حاکم شده است. این موضوع موجب شد تا هیاتهای اقتصادی زیادی برای مذاکره و کار مشترک اقتصادی با ایران ابراز تمایل کنند.
جلالپور تاکید کرد: خوشحالیم که کشور پرتغال و فعالان تجاری این کشور شرایط جدید اقتصاد ایران را درک کردند و دراین راستا اخیرا اقدام به استقرار رایزن اقتصادی کرده اند. این موضوع نشان از عزم جدی برای توسعه روابط تجاری دارد. براین اساس هر فعالیت مشترکی با ایران میتواند موجب حضور در بازار 400 میلیونی منطقه اطراف ایران شود.
رییس پارلمان بخش خصوصی کشور با بیان زمینههای فراوان فعالیت مشترک بین دو کشور افزود: مزیت مناسب ایران در گذشته و حال در زمینه انرژی و سوختهای فسیلی، زمینههای همکاری بیشتری را فراهم کرده است. موقعیت جغرافیایی ایران از دیگر موارد قابل توجه برای پرتغالیها است که میتواند برای سرمایهگذاری بلند مدت مد نظر قرار گیرد.
به گفته وی، ایران با پانزده کشور مرز مشترک دارد که برخی از این کشور ها مازاد انرژی و برخی کمبود انرژی برای تولیدات خود دارند که با توجه به توان و مزیت ایران در توزیع انرژی در منطقه، کشور پرتغال میتواند با مشارکت ایران در زمینه مدیریت توزیع انرژی در منطقه ایفای نقش کند.
در ادامه جلال پور پیرامون فضای جدید حاکم بر اقتصاد و تمرکز بر افزایش سطح روابط اقتصادی با جهان گفت: با توجه به شرایط زیست محیطی ایران و توجه ویژه به مصرف منابع تجدید پذیر، تجربه کشور پرتغال را در این زمینه بسیار موثر است.
رییس اتاق ایران ادامه داد: موضوعاتی همچون بهرهوری آب و توسعه آبشیرینکنها در کنار توزیع محصولات کشاورزی و دانش بستهبندی این محصولات از جمله زمینههای کار مشترک است.
رییس اتاق ایران پیشنهادکرد: آماده سازی و بستر سازی در جهت اعزام و پذیرش هیات های تجاری متشکل از بخش خصوصی واقعی برای انجام کار مشترک بلند مدت باید محور قرار گیرد و سیاست اتاق ایران بر این اساس شکل خواهد گرفت.
در ادامه ژرژ الیویرا معاون وزیر امور خارجه پرتغال با تاکید بر توسعه مناسبات تجاری بین دو کشور گفت: پتانسیل زیادی به خصوص در زمینه تجارت وجود دارد. همراهی شرکتهای بزرگ در این سفر در جهت اطمینانبخشی برای توسعه روابط اقتصادی انجام گرفته است.
وی با اشاره به رفع موانع سرمایه گذاری افزود: عمده مذاکره با مقامات ایرانی در خصوص حذف مالیاتهای مضاعف و ارتقای سیستم حمل و نقل انجام گرفت که میتواند زمینهساز توسعه سطح تجارت دو کشور شود.
معاون وزیر خارجه پرتغال در بخش دیگر به سرمایهگذاری در صنعت توریست پرداخت و افزود: از جمله موضوعات مورد بحث با مقامات ایران برای توسعه گردشگری و صنعت توریسم بود. همچنین زمینهسازی برای انجام پرواز مستقیم بینن دو کشور بررسی شد.
وی تاکید کرد: ظرفیتهای فراوانی برای مشارکت و ارتقای فضای کسب و کار میان دو کشور وجود دارد که بخش بانکی یکی از این بخش هاست.
به اعتقاد وی، کار مشترک در زمینه فرهنگ از دیگر موضوعات مورد توجه است که نشان می دهد حوزه فعالیت با ایران محدود به اقتصاد نیست.
معاون وزیر خارجه پرتغال در پایان تاکید کرد: پرتغال به دنبال نفوذ در بازار های جدید و بینالمللیتر شدن سطح روابط اقتصادی خود است. برای تحقق این هدف شرایط آشنایی بخشخصوصی و ارتباط مستقیم طرفین را دنبال میکنند.