پایگاه خبری اتاق ایران از نشست روسای اتاق‌های سراسر کشور گزارش می‌دهد:

تاکید بر وحدت رویه در تهیه اظهارنامه‌های مالیاتی اتاق‌های سراسر کشور

نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 94 اتاق‌ها مهم‌ترین موضوعی بود که در تازه‌ترین نشست روسای اتاق‌های سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تاریخ: 16 خرداد 1395
شناسه: 1608

روسای اتاق‌های سراسر کشور ناهماهنگی در تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی و رفتارهای سلیقه‌ای سازمان‌های مالیاتی استان را مورد انتقاد قرار دادند و خواستار رسیدگی جدی اتاق ایران به این مسئله شدند.

محسن جلال‌پور، رئیس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به یکساله شدن دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق ایران، نگاهی به عملکرد اتاق در این دوره داشت. وی در ادامه، از سفر اخیر هیات اقتصادی همراه با وزیر امور خارجه به منطقه بالتیک در اروپا گزارشی ارائه کرد.

بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران، اقتصادکشور به حرکت جدی بنگاه‌های اقتصادی و رفع بحران بیکاری نیاز دارد. آنچه اهمیت دارد این است که رونق، رشد، توسعه و اشتغال‌زایی در کنار هم داشته باشیم؛ نگاه توسعه همراه با نگاه اشتغال، توسعه بخش خصوصی را می‌طلبد.

جلال‌پور تصریح کرد: توسعه بخش خصوصی نیازمند رفع نابسامانی بنگاه‌های اقتصادی از طریق رشد نقدینگی، توجه به تکنولوژی و بازار مصرف است.

رئیس اتاق ایران در ادامه به برخی قوانین نادرست حاکم بر کشور و تاثیر آن بر بحران نقدینگی تاکید کرد و افزود: یارانه‌های حامل‌های انرژی هیچ‌گاه این اجازه را نداد که به سوی تکنولوژی و بهره‌وری قدم برداریم. در این زمینه نیز فقیر هستیم. از سوی دیگر بازار کشور نیز وضعیت مطلوبی ندارد. تولیدات کارخانه‌ها به طور سالانه در انبارها باقی می‌ماند.

وی از اتصال و پیوند اقتصادی به آنچه در دنیای پیشرفته اتفاق می‌افتد سخن گفت و تشریح کرد: اعزام و پذیرش هیا‌ت‌ها، اطلاع‌رسانی، حضور در فضای مجازی و بهره‌گیری از رسانه‌ها و اقداماتی از این دست در کنار شناسایی توانایی‌ها و نقاط ضعف، می‌تواند در بهبود شرایط اقتصادی کشور موثر باشد.

جلال‌پور حضور در سفرهای وزارت امور خارجه را در این مسیر مناسب ارزیابی کرد و گفت: در سفر اخیر متوجه شدیم که هیچ کدام از بخش‌ها نتوانسته‌اند وظایف خود را در رابطه با توسعه اقتصادی انجام دهند. این سفر از جهاتی موفق و از برخی زوایا دارای نقاط ضعفی بود که باید برطرف شود.

درک از نیازهای کشور برای پیوند با اقتصاد بین‌المللی یکی از دستاوردهای مهم سفر هیات 60 نفره فعالان اقتصادی از اتاق ایران همراه با وزیر امور خارجه به کشورهای لهستان، فنلاند، لتونی و سوئد بود که از سوی رئیس پارلمان بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.

در ادامه غلامحسین شافعی، نایب رئیس اتاق ایران از توجه به مناطق مختلف کشور در برنامه ششم توسعه سخن گفت و در این رابطه تشریح کرد: وزارت کشور پنج منطقه را در کشور تعیین کرد که در این راستا بتواند هم‌گرایی بین استان‌ها را افزایش دهد. اتاق ایران نیز از این فرصت بهره برد و طبق طبقه‌بندی صورت گرفته، حرکتی را آغاز کرد.

وی حضور و گردهمایی بین نمایندگان مجلس مربوط به استان‌های هر منطقه، استاندار مناطق و روسای دانشگاه‌های هر منطقه در کنار اتاق‌های استانی بر اساس طبقه‌بندی صورت گرفته را موثر ارزیابی کرد و گفت: تشکیل صندوق‌های توسعه منطقه و هلدینگ‌های منطقه‌ای از جمله برنامه‌هایی هستند که در این رابطه مطرح شده و در حال بررسی است.

شافعی اظهار امیدواری کرد که این طبقه‌بندی و برگزاری جلسات ماهانه بین جمع مذکور، بتواند به توسعه و رشد کل کشور کمک کند.

در ادامه این جلسه نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1394اتاق‌ها در دستور کار قرار گرفت. کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران هماهنگی و وحدت رویه در تنظیم اظهارنامه‌ها را ضروری دانست و طرح موضوع در این نشست را برای این هدف عنوان کرد.

محمد تولایی، رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران به جلسات خود با معاونان و رئیس سازمان مالیاتی اشاره و کرد و گفت: رئیس جدید سازمان امور مالیاتی چندان علاقه‌ای به حضور در نشست با فعالان بخش خصوصی در اتاق ایران ندارد.

وی همچنین برگزاری جلسات با معاونان سازمان امور مالیاتی برای هماهنگی در تهیه اظهارنامه مالیاتی سال 94 اتاق‌ها را لازم دانست.

در ادامه علی اکبر جاویدان، معاون پشتیبانی اتاق ایران، از بحث‌‌های جدی اتاق با سازمان امور مالیاتی سخن گفت و تصریح کرد: از آنجایی که قانون با صراحت به استقلال مالی اتاق‌های استانی تاکید کرد، بنابراین ارائه اظهارنامه مالیاتی توسط هر یک از اتاق‌ها الزامی است. هر چند هماهنگی و وحدت رویه بین این اتاق‌ها باید اتفاق بیفتد.

طبق اظهارات وی، تنظیم یک روش مشخص برای تهیه اظهارنامه‌های مالیاتی در دستور کار اتاق ایران قرار گرفته که به زودی به همه استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

در ادامه محمد صباغی، مدیر امور مالی اتاق ایران نیز در این رابطه تشریح کرد: از سال 1390 موضوع ارائه اظهارنامه از سوی اتاق‌ها مطرح شد و در همین راستا چندین جلسه را تشکیل دادیم تا در نهایت طی سال 1394 بخشنامه‌ای از سوی سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد که بر اساس آن، بخش‌های معاف و مشمول اتاق‌ها از پرداخت مالیات مشخص شد. مهم آن است که اتاق‌ها در انتخاب حسابرسی خود دقیق باشند و اظهارنامه‌ها را با دقت بیشتری تنظیم کنند.

جلال‌پور، رئیس اتاق ایران نیز با نگاه به بحث مالیات‌ها عنوان کرد: اتاق در پی آن است که کل شبکه مالی اتاق پیوسته و در حسابداری اتاق ایران قید و یک اظهارنامه کلی با نگاه به همه اتاق‌های استانی ارائه شود. این نحوه عملکرد از هر گونه اعمال سلیقه جداگانه جلوگیری خواهد کرد.

وی ادامه داد: درآمدهای اتاق طبق بخشنامه سازمان مالیاتی از پرداخت مالیات معاف است ولی ارائه اظهارنامه ضروری بوده و باید این مهم انجام شود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی در ادامه با نگاه به اظهارات جبار کیانی‌پور، رئیس اتاق یاسوج در خصوص حضور روسای اتاق‌ها در سفرهای بین‌المللی هیات‌های اقتصادی، از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای تحقق این هدف خبر داد.

وی در مورد اظهارات زبردست رئیس اتاق همدان برای حضور نماینده اتاق‌های استانی در جلسات درآمد استانی نیز تاکید کرد: حضور نمایندگان اتاق‌ها در این جلسات ضروری بوده و باید ساز و کار آن را مهیا کنیم تا این اتفاق بیفتد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی همچنین در واکنش به سخنان عبدالوهاب سهل‌آبادی رئیس اتاق اصفهان مبنی بر لزوم انسجام بیشتر در سفرهای بین‌المللی و هماهنگی در آن بین همه اتاق‌ها گفت: بخش بین‌المللی اتاق‌های سراسر کشور باید تجهیز شوند تا بتوانیم با هماهنگی بیشتر گام برداریم.

وی ادامه داد: در مورد فضای کلان اقتصادی به عنوان یک فعال اقتصادی معتقدم شرایط کشور طی یک سال اخیر هیچ تغییری نکرده ولی به این معنا نیست که تشکل‌ها و اتاق‌ها کاری نکرده‌اند. پیشبرد امور توسط بخش خصوصی تا جایی است که به آن‌ها میدان داده شود.

پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، قانون برنامه پنجم توسعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: طبق این قانون همه بخش‌های معاف از مالیات مکلف به ارائه اظهارنامه شدند. اتاق‌ها نیز طبق همین قانون مکلف شده و نمی‌توان آن‌ها را مستثنی در نظر گرفت.

وی ادامه داد: حتی زمانی که تصمیم گرفتیم اظهارنامه تلفیقی ارائه دهیم به معنای این نیست که اتاق از ارائه آن رها خواهند شد.

گفتنی است مقرر گردید جلساتی بین اتاق‌ها و مدیران امور مالی اتاق ایران به منظور رفع ابهامات و رسیدن به وحدت رویه در زمینه اظهارنامه‌های مالیاتی برگزار شود.

در بخش دیگر این جلسه علی اصغر جمعه‌ای، رئیس اتاق سمنان گزارشی از عملکرد فعالیت‌های این اتاق در سال 94 ارائه داد. بر اساس اظهارات وی، احداث ساختمان جدید این اتاق کلید خورد. تشکیل انجمن انگور و آغاز صادرات این محصول به کشور روسیه توسط این انجمن نیز از دیگر موفقیت‌های اتاق سمنان در سال 94 بود.

این فعال اقتصادی فعالیت‌های بخش خصوصی در حوزه گردشگری را نیز از دیگر اقدامات اتاق این استان دانست و گفت: در تعطیلات نوروز چندین هیات خارجی از استان دیدن کردند که بخشی از نتایج فعالیت‌های اتاق، در بحث گردشگری متبلور شد.

وی همچنین از فعال بودن 344 عضو در اتاق سمنان خبر داد و افزود: خوشبختانه توانسته‌ایم به همه بخش‌نامه‌های ابلاغی از سوی اتاق ایران پاسخ داده و مشارکت خوبی در حل چالش‌های اقتصادی داشته‌ایم. از سوی دیگر برنامه‌ریزی جذب اعضای جدید در برنامه کاری اتاق سمنان قرار گرفته است که البته این روند باید با جدیت بیشتر دنبال شود.

برگزاری جلسات آموزشی و تاسیس مرکز داوری در اتاق سمنان طبق ابلاغیه اتاق ایران، از دیگر فعالیت‌های این اتاق در سال 94 است که مورد توجه جمعه‌ای قرار گرفت.

رئیس اتاق سمنان همچنین از فعال شدن این اتاق در بحث‌های پژوهشی و مطالعاتی با همکاری دانشگاه‌ها خبر داد و تاکید کرد: در برگزاری جلسات شورای گفت و گو نیز عملکرد خوبی داشته‌ایم و چندین مصوبه را به نتیجه رساندیم که حائز اهمیت است.

سید کمال حسینی، رئیس اتاق سنندج نیز در ادامه به عملکرد یک سال گذشته این اتاق اشاره و در این مورد گفت: همکاری اتاق سنندج در تکمیل پنجره واحد تجاری، حضور فعال در حل چالش‌های گمرکی، بررسی مشکلات مالیاتی، برگزاری جلسات شورای گفت و گو و تعامل مطلوب بین فعالان اقتصادی با دولت و سایر قوا، تشکیل کمیسیون حقوق مالکیت فکری، انجمن صنعت پخش و چندین انجمن دیگر از جمله اقدامات انجام شده در سال 94 محسوب می‌شود.

وی توجه به رسانه‌ها با هدف ارتقای جایگاه این اتاق و تقویت آن را نیز مهم ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه اتاق سنندج در این بخش نیز فعال شده و توانسته گام‌های موثری بردارد.

این فعال اقتصادی از اعزام هیاتی به روسیه و پذیرش یک هیات از سلیمانیه عراق در طول سال 94 خبر داد و تاکید کرد: در این سال چندین نشست هم با سفرای سایر کشورها در تهران داشتیم که توانست در پیشبرد اهداف اتاق ایران در این استان، موثر باشد.

در بخش پایانی این نشست، سلطانی در خصوص برگزاری جلسات شورای گفت و گو در استان‌ها و ارائه گزارش از آن‌ها گفت: باید نحوه گزارش‌دهی و اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه تغییر دهیم و به نتایج حاصل شده توجه بیشتری شود.

وی همچنین تاسیس کیلینک‌های مشاوره اقتصادی در اتاق‌ها را اقدامی موثر و مفید ارزیابی کرد و خواستار تشکیل آن در همه اتاق‌های استانی شد.

نایب رئیس اتاق ایران، در واکنش به آنچه رحیم بنامولایی، رئیس اتاق البرز مبنی بر برخی ناهماهنگی‌ها بین خانه صنعت و معدن و اتاق‌‌ها، تصریح کرد: طی سال‌های گذشته به این موضوع پی بردیم که از تقابل به نتیجه نمی‌رسیم. بنابراین از تعامل بهره برده و از این طریق چالش‌ها را حل کنیم. از سوی دیگر باید بر این نکته هم تاکید شود که اتاق‌ها در راس تشکل‌های عضو قرار داشته و اتاق‌ها در این بحث مرجعیت دارند.

در همین رابطه