همکاری سازنده قوای سه‌گانه با پارلمان بخش خصوصی در کمیته ماده ۷۶

پس از پیگیری ها و مکاتبات دبیرخانه کمیته ماده 76 با دفتر معاونت حقوقی و معاون اول،قرار شد در هنگام بررسی کارگروه ها در کمیسیون های دولت، نظرات اتاق ایران هم دریافت شود.
تاریخ: 27 تیر 1395
شناسه: 2559

سی‌وهشتمین جلسه کمیته ماده ۷۶.

هفته گذشته، سی و هشتمین جلسه کمیته موضوع ماده 76 برنامه پنجم توسعه با هدف رسیدگی به امور اداری و اجرایی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، محسن عامری، مدیر بررسی و تنظیم پیشنهادات دبیرخانه کمیته ماده 76، به ارائه گزارشی از عملکرد کمیته در طول سنوات گذشته پرداخت. بر اساس این گزارش، در طول 39 ماه فعالیت رسمی کمیته از اسفند 1391 تا کنون، 38 جلسه برگزار شده است که این تعداد جلسه با آنچه که در دستورالعمل کمیته برای برگزاری حداقل یک جلسه اصلی در ماه عنوان شده، مطابقت دارد. 

نوروز کهزادی، معاون قوه قضائیه و عضو کمیته نیز با بیان اینکه تا کنون تعداد کمی از مصوبات کمیته به حیطه کاری قوه قضائیه مرتبط بوده، اعلام کرد آن مصوبات نیز با پیگیری او و سایر همکاران در قوه قضائیه به نتیجه رسیده است. اما بیشتر مصوبات مربوط به دولت و دستگاه های اجرایی دولت است که باید توسط نمایندگان دولت و به ویژه در حال حاضر توسط معاون حقوقی رئیس جمهور پیگیری شود. کهزادی در ادامه افزود:«دبیرخانه باید به صورت دوره ای، گزارشی از مصوبات اجرا نشده توسط دستگاه های مسئول را به اعضای اصلی کمیته و نمایندگان سه قوه ارائه دهد تا به سمع و نظر روسای قوا رسانده شوند.»

الهام امین زاده، با عنایت به جدیت رئیس‌جمهوری و معاون اول او در راستای اجرای فرامین اقتصاد مقاومتی و مقررات زدایی، به موضوع پیگیری اجرای مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار اشاره و عنوان کرد:«در خصوص ماده 2 قانون، پس از پیگیری ها و مکاتبات دبیرخانه کمیته ماده 76 با دفتر معاونت حقوقی و معاون اول،قرار شد در هنگام بررسی کارگروه ها در کمیسیون های دولت، نظرات اتاق ایران هم دریافت شود. در راستای اجرای ماده 3 قانون نیز متن پیش نویس بخشنامه ای توسط همکاران در معاونت حقوقی تهیه خواهد شد و به معاونت اول ارائه می‌شود تا در صورت تصویب، به کلیه دستگاه های اجرایی کشور ابلاغ شود.»

امین زاده همچنین پیشنهاد کرد دبیرخانه کمیته، کارنامه ای از عملکرد هرکدام از دستگاه های اجرایی در قبال همکاری و تعاملات ایشان با کمیته ماده 76 تهیه کند تا این کارنامه در اختیار مقام های ذیربط در هر قوه قرار گیرد. بدیهی است عدم اجرای مصوبات کمیته منجر به اخذ نمره منفی ایشان در کارنامه همکاری با کمیته ماده 76 خواهد شد.

حسین سلاح ورزی، قائم مقام دبیر کمیته نیز اعلام کرد:«پیگیری لازم جهت حضور نمایندگان جدید قوه مقننه از سوی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در حال انجام است.» او همچنین گفت:«با توجه به تصمیمات گرفته شده در این جلسه و پیشنهادات ارائه شده جهت تقویت راهکارهای اثربخشی فعالیت ها و اجرای مصوبات کمیته، نیاز به اصلاح دستورالعمل تشکیل جلسات کمیته وجود دارد، لذا پیش نویس اصلاحیه دستورالعمل جهت بررسی اعضای کمیته توسط دبیرخانه آماده و ارائه خواهد شد.»