جمعی از نمایندگان مجلس دهم
دیوید کامرون به تازگی از مسند نخستوزیری بریتانیا خداحافظی کرده و ترازا می، دومین نخستوزیر زن انگلستان بعد از مارگارت تاچر، جای او را گرفته است. بعضی از تحلیلگران انتظار دارند او بسیاری از همکاران زن خود را، در پستهای کلیدی کابینه منصوب کند.
به بهانه همین تغییر در کابینه انگلستان، بعضی سایتهای خبری انگلیسی زبان به بررسی سهم زنان در مناصب اقتصادی و اجتماعی پرداختهاند. بر اساس اطلاعات بانک جهانی، 29.4 درصد از پارلمان انگلستان را زنان تشکیل دادهاند. 191 نفر از 650 نفر نمایندگان مجلس انگلستان زن هستند. در بولیوی و رواندا، به ترتیب 63 و 53 درصد از نمایندگان پارلمان زن هستند.در آفریقای جنوبی نیز 42 درصد از کل مجلس را زنان تشکیل دادهاند.
ایران در دسته کشورهایی جا میگیرد که در سال گذشته، زنان کمترین سهم را در پارلمان آن داشتهاند. بر اساس اطلاعات بانک جهانی، 3.1 درصد از مجلس ایران را در سال 2015 زنان تشکیل دادهاند. همسایههای ایران اوضاع بهتری دارند، 20.6 درصد از مجلس پاکستان، سهم زنان است. در ترکمنستان 25.8 درصد، در افغانستان 27.7 درصد و در روسیه 13.6 درصد از کرسیهای پارلمان متعلق به زنان است. در همسایگان غربی کشور نیز در عربستان 19.9 درصد، در عراق 26.5 درصد و در ترکیه، 14.9 درصد از نمایندگان مجلس زن هستند.
این آمار شوکه کننده است. در انتخابات مجلس دهم سهم زنان در پارلمان ایران افزایش یافت و به 17 نماینده زن رسید، اما با این وجود این تعداد تنها 5.8 درصد از کل مجلس ایران را تشکیل میدهد. این در حالی است که در کشوری مانند عربستان که همواره از پایین بودن ارزش زنان در آن بحث میَشود، حدود یک پنجم از کرسیهای مجلس متعلق به زنان است. حتی این وضعیت در کشورهایی که سالهاست درگیر نابسمانیهای داخلی هستند، مانند افغانستان و پاکستان، اوضاع بسیار بهتری حاکم است.