مجتمع آلمینیوم ایران در اراک. عکس: تسنیم، محمدعلی مریزاد.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده در همه فصلهای سال ۱۳۹۷ نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) مثبت بوده و بیشترین آن، معادل ۶۶,۳ درصد به فصل زمستان اختصاص داشته است.
بر اساس آمارها، شاخص قیمت تولیدکننده در سال ۱۳۹۷ با ۴۷,۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۶ به عدد ۳۴۷.۲ رسید. این شاخص در سال ۱۳۹۶ عدد ۲۳۶.۴ بوده و نسبت به سال ۱۳۹۵، ۱۲.۹ درصد افزایش یافته بود. این شاخص در تمام فصلهای سال موردبررسی (۱۳۹۶) نسبت به فصل قبل از خود با افزایش مواجه بوده است. بیشترین افزایش این شاخص در فصل پاییز با ۱۸.۶ درصد نسبت به فصل قبل به وقوع پیوسته است.
1- بخش کشاورزی
شاخص قیمت تولیدکننده بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۷ با ۴۸,۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۶۸.۲ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ۱۳۹۶ برابر با ۲۴۷.۵ بوده که نسبت به سال قبل ۱۱.۷ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش شاخص مذکور در فصل بهار و به میزان ۲۳.۹ درصد نسبت به فصل قبل است. این شاخص در تمامی فصلهای سال موردبررسی بهجز فصل زمستان افزایش داشته است.
2- بخش معدن
شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در سال ۱۳۹۷ با ۵۰,۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۵۰ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ۱۳۹۶ برابر با ۲۳۲ بوده که نسبت به سال قبل ۱۷.۳ درصد افزایش یافته بود. شاخص این بخش در تمام فصلهای سال موردبررسی افزایش داشته و بیشترین افزایش آن در فصل پاییز معادل ۱۷.۲ درصد بوده است.
3- بخش صنعت
شاخص قیمت تولیدکننده بخش اصلی صنعت در سال ۱۳۹۷ با ۶۴,۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۸۲.۴ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ۱۳۹۶ برابر با ۲۳۲.۴ بوده که نسبت به سال ۱۳۹۵، ۱۵.۵ درصد افزایش یافته بود. شاخص این بخش در تمام فصلهای سال موردبررسی افزایش داشته و بیشترین افزایش آن در فصل پاییز معادل ۲۳.۵ درصد بوده است.
5- بخش برق
شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در سال ۱۳۹۷ با ۴,۷ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۱۲۶.۲ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ۱۳۹۶ برابر با ۱۲۰.۵ بوده که نسبت به سال قبل ۸.۱ درصد کاهش یافته بود. شاخص این بخش در فصلهای پاییز و زمستان به ترتیب با ۱۱.۶ و ۴.۶ درصد کاهش نسبت به فصل قبل و در سایر فصلهای سال ۱۳۹۷ با افزایش نسبت به فصل قبل همراه بوده است.
6- بخش اختصاصی خدمات
شاخص قیمت تولیدکننده بخش اختصاصی خدمات در سال ۱۳۹۷ با ۲۲,۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۲۹۶.۵ رسید. این شاخص در سال ۱۳۹۶ عدد ۲۴۲.۶ بوده که نسبت به سال قبل ۸.۹ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش شاخص مذکور در فصل پاییز به میزان ۸.۸ درصد است. شاخص قیمت تولیدکننده در این بخش در تمام فصلهای سال موردبررسی نسبت به فصل قبل با افزایش همراه بوده است.