معافیت خرید گاز و برق از ایران برای دولت عراق به مدت 3 ماه تمدید شد

معافیت خرید گاز و برق از ایران برای دولت عراق ظرف مدت سه ماه تمدید شد و این کشور تا 90 روز دیگر از ایران انرژی خریداری می‌کند.
تاریخ: 25 خرداد 1398
شناسه: 29076

معافیت‌های تحریمی دولت عراق برای خرید گاز و برق از ایران تا سه ماه دیگر تمدید شد.

بخش نفت و گاز دولت عراق بیانیه داده که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا خرید گاز و برق از ایران را برای دولت عراق تا 90 روز دیگر تمدید کرده که اگرچه تاکنون مقام رسمی آن را تائید نکرده است.

بر این اساس، عراق به شدت به خرید برق و گاز از ایران وابسته است و تقاضای برق در این کشور نسبت به تولید بالاست و نگرانی وجود دارد که در زمان پیک تقاضای برق در تابستان در صورت کاهش صادرات برق از ایران ناپایداری در عرضه و تقاضا ایجاد شد.

در حال حاضر عراق به دنبال آن است که زیرساخت‌های تخریب شده تولید برق و گاز در دوره جنگ را بهبود بخشد.

اخیرا عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق مذاکره‌ای در این باره با وزیر امور خارجه عراق داشته و این تصمیم پس از این دیدار صورت گرفته است.

پیش از این وزیر نفت و انرژی عراق اعلام کرد: ما در حال حاضر هیچ گزینه‌ای مناسب تر از ایران برای خرید گاز و برق نداریم مسیر ایران هم نزدیک است و هم ارزان.

وی گفته بود: ما همه گزینه‌ها را که می‌شد گاز و برق خریداری کنیم بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که گزینه‌ای برای جایگزینی ایران وجود ندارد.

 وزارت خارجه آمریکا ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای یک دوره ۹۰ روزه عراق را از تحریم‌های بخش انرژی علیه ایران معاف کرده است. دولت ترامپ سه ماه قبل‌تر از این هم عراق را از این تحریم‌ها معاف کرده بود.

ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.