تاجگردون در شهر کرد عنوان کرد؛

مدیریت حوزه‌های آب کشور باید واحد باشد

ضروری است موضوع توسعه نیافتگی استان ها در تخصیص بودجه کشور در نظر گرفته شود.
تاریخ: 13 مرداد 1395
شناسه: 2951

اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سفر به چهارمحال و بختیاری به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد از طرح‌های قابل سرمایه گذاری این استان بویژه در حوزه گردشگری دیدن و ظرفیت‌های توسعه ای چهارمحال و بختیاری را بررسی کردند.

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به نقاط توسعه نیافته و محروم برگرفته از روح مجلس است و در این مورد بین دوره‌های مختلف مجلس تفاوتی وجود ندارد.

تاجگردون گفت: مجلس در هفته گذشته قانون افزایش اختصاص سهم دو درصدی نفت و گاز به مناطق محروم را به سه درصد را تصویب کرده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: استان‌های کم‌برخوردار می‌توانند از تسهیلات تشکیل تعاونی‌های روستایی نیز بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل ایجاد وقفه در قانون اصلاحیه بودجه دولت، حساسیت مجلس به اجرایی نشدن چند مصوبه در گذشته است.

تاجگردون افزود: مجلس به دولت مجوز داده است تا از محل افزایش قیمت دلار به سه هزار تومان، مبلغ سی هزار میلیارد تومان به واحدهای تولیدی که با مشکل ارزی مواجه شده‌اند، تسهیلات بدهد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تنها دو تا سه درصد از این مبلغ پرداخت شده است، تصریح کرد: این قانون به اطلاع‌رسانی قوی‌تری نیاز دارد.

تاجگردون خاطرنشان کرد: مشکل مالیات بر ارزش افزوده جدی است و دلیل اصلی آن عدم اجرای طرح نظام جامع مالیاتی است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: مدیریت حوزه‌های آب در کشور باید واحد باشد و اجرای قانون برای جلوگیری از جنگ آب ضرورت دارد.

تاجگردون در نشست مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری افزود: اجرای قانون تهاتر مصوب 2 سال قبل برای دولت یک تکلیف است تا دستگاه های دولتی و بخش خصوصی بتوانند بدهی ها خود را به یکدیگر پرداخت کنند.

وی گفت: قانون تهاتر هنوز از سوی برخی دستگاه های اجرایی عملیاتی نشده است، درحالی که این قانون بهترین راهکار در زمانی که امکان خلق پول در کشور وجود ندارد، می باشد.

به گفته وی، تعدادی از واحدهای تولیدی بخش خصوصی از دولت طلبکار هستند و از سوی دیگر این واحدها خود به دستگاه های دیگر بدهکارند از این رو اجرای قانون تهاتر مهمترین راهکار برای تسویه این بدهی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین برنامه های مجلس دهم پیگیری اجرایی شدن احکام قطعی بودجه است.

وی گفت: یکی از احکام قطعی جا مانده برنامه، ماده 180 قانون بودجه است که کمیسیون برنامه و بودجه امسال برای اجرایی شدن آن از سوی دولت مصوبات مطلوبی را داشته است.

توجه به موضوع توسعه نیافتگی استان ها در تخصیص بودجه کشور

قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در نشست فعالان اقتصادی استان با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ضروری است که موضوع توسعه نیافتگی استان ها در تخصیص بودجه کشوردر نظر گرفته شود.

وی اظهار کرد: اولین پایه توسعه هر استان زیرساخت های حمل و نقل آن است.

سلیمانی دشتکی تصریح کرد: عدم تخصیص بودجه متناسب با جایگاه مهم چهارمحال و بختیاری در ارتباط بین استان های مرکزی با خوزستان و آب های خلیج فارس یک اشکال است.

سلیمانی دشتکی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته اقدامات زیادی در سطح استان انجام شده است ولی به دلیل ضعیف بودن پایه ها این پیشرفت ها موجب رفع توسعه نیافتگی نشده است.

وی افزود: ساخت و تکمیل جاده های مواصلاتی چهارمحال و بختیاری به خوزستان موجب توسعه استان های دیگر نیز خواهد شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نقاط اشتراک قوی بین چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان وجود دارد و لازم است آن ها نیز در پیگیری پروژه ها مشارکت نمایند.

سلیمانی دشتکی تصریح کرد: اختلافات عمیق بین استان ها بر سر موضوع آب با کار کارشناسی کمتر شده است.

وی افزود: لازم است حق آب سرچشمه جهت امور آبخیزداری، توسعه تولید آب و کمک به افزایش تولید آب به چهارمحال و بختیاری پرداخت شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اثرات خشکسالی به وضوح در استان دیده می شود و در این مورد به فعالیت های آبخیزداری نیاز است.

سلیمانی دشتکی افزود: به جز سه دشت، سایر دشت های استان توسط محیط زیست ممنوعه اعلام شده اند.

وی اظهار کرد: محدود بودن منابع مالی بانکی در استان باعث ایجاد مشکلاتی شده است که باید رفع شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری در پایان گفت: قانون رفع موانع تولید، مثبت ولی ناقص است و باید با رفع ایرادات، قانون جامعی تدوین شود.