تجدیدنظر در بودجه‌ریزی سال ۹۹ به نفع تولید

علاءالدین میرمحمدصادقی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران می‌گوید: اصلاحاتی که دولت برای بودجه ۹۹ در نظر گرفته است، چنانچه با موفقیت اجرا شود، آثار مثبت زیادی برای تولید و رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.
تاریخ: 17 مهر 1398
شناسه: 30616

دولت عزم خود را برای انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد جزم کرده است. اصلاح ساختار بودجه ۹۹ و عزم جدی برای تغییر در نظام یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم، گواه همین مسئله است.

فعالان بخش خصوصی از سال‌ها پیش به‌ضرورت انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور و پایان دادن به هزینه کردن منابع نفتی، تأکید داشتند. آن‌ها همچنین بارها اعلام کرده‌اند که یارانه‌های پنهان، از موانع جدی رونق اقتصادی کشور هستند و باید مسیر این منابع عظیم مالی را به نفع تولید تغییر داد.

علاءالدین میرمحمدصادقی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران به ایرنا می‌گوید: اقتصاد وابسته به نفت، همیشه با چالش‌های زیادی درگیر است. بنابراین سال‌هاست به این نتیجه رسیده‌ایم که باید از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم ولی قدم‌های عملی جدی برنداشته‌ایم. هر اقدام جدی، عزم جدی و نگاهی واقع‌بینانه می‌خواهد و به همین خاطر است که تاکنون نتوانسته‌ایم بودجه کشور را از نفت جدا کنیم و هزینه‌ها را به نفع تولید سروسامان دهیم.

میرمحمدصادقی ادامه می‌دهد: اما حالا دولت اولین قدم را برای انجام اصلاحات اقتصادی با تغییر در ساختار بودجه برداشته است. تصمیم به اصلاح ساختاری جسارت بالایی می‌خواهد و هزینه‌های ناگزیری را هم به همراه خواهد داشت.

عضو هیات رئیسه اتاق تهران درباره تغییر در نظام یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم می‌گوید: ایجاد عدالت، توانمند کردن خانواده‌های کم‌درآمد و کاهش فاصله طبقاتی از اهداف جدی ما بوده است. بخش خصوصی نیز کنار دولت توان خود را برای این اهداف به کار بسته است اما هنوز تا نزدیک شدن به این هدف‌ها فاصله زیادی داریم. وضعیتی که الآن در آن قرار گرفته‌ایم، نشان می‌دهد که سیاست‌هایمان ایرادهای جدی داشته است و تا زمانی که این ایرادها را برطرف نکنیم، نمی‌توانیم به تحقق این عدالت امیدوار باشیم. یکی از همین اشکال‌ها، نحوه پرداخت یارانه‌های مستقیم و حجم بالای یارانه‌های پنهان بوده است.

علاءالدین میرمحمدصادقی ادامه می‌دهد: آمارهایی وجود دارد که در نظام کنونی یارانه‌ها، ثروتمندان به خاطر مصرف بالایشان چندین برابر نیازمندان از یارانه برخوردار هستند. این برخلاف تمام آرمان‌ها و اهداف ماست و هرچه زودتر اصلاح شود، به نفع همه است. حجم بالای یارانه‌های پنهان چنانچه در خدمت تولید و در خدمت توانمند ساختن خانواده‌های کم‌درآمد قرار بگیرد، در رونق اقتصادی و ایجاد رفاه اجتماعی بسیار مؤثر خواهد بود.

عضو هیات رئیسه اتاق تهران تأکید می‌کند: از طرفی خانواده‌هایی که متمکن هستند، چرا باید یارانه ۴۵ هزارتومانی دریافت کنند که هیچ نیازی به آن ندارند؟ با حذف یارانه آن‌ها و اختصاص دادن منابع حاصل از آن به خانواده‌های کم‌درآمد در زندگی آن‌ها تأثیرات جدی ایجاد خواهد شد.

میرمحمد صادقی در انتهای صحبت‌هایش می‌گوید: اصلاحاتی که دولت برای بودجه ۹۹ در نظر گرفته است، چنانچه با رفع ایرادها در مجلس بتواند با موفقیت اجرا شود، حتماً در میان‌مدت و بلندمدت آثار مثبت زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.