اولین نشست استانی مسئولیت اجتماعی برگزار شد

تشکیل شورای عالی راهبردی مسئولیت اجتماعی

اولین رویداد از مجموعه نشست‌هایی استانی است که کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در تعامل و بهره‌مندی از توانمندی‌های اتاق‌های استان‌ها با هدف ترویج علمی-کاربردی مسئولیت‌پذیری اجتماعی در اتاق شیراز برگزار شد.
تاریخ: 14 بهمن 1398
شناسه: 32102

اولین نشست توسعه مسئولیت اجتماعی از طرف کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق شیراز، با محوریت «مسئولیت اجتماعی اثربخش و توسعه پایدار»، در شیراز برگزار شد.

این نشست اولین رویداد از مجموعه نشست‌هایی استانی است که کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در تعامل و بهره‌مندی از توانمندی‌های اتاق‌های استان‌ها با هدف ترویج علمی-کاربردی مسئولیت‌پذیری اجتماعی سازمانی و فراهم آوردن بستر تبادل تجارب میان فعالان کسب‌وکار، سازمان‌های مردم‌نهاد و متخصصان به‌ویژه استان‌ها برگزار کرد.

هیات رئیسه کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران، رئیس کمیسیون‌های تخصصی، نمایندگان بخش خصوصی، فعالان سازمان‌­های مردم نهاد و متخصصان حوزه مسئولیت اجتماعی، از جمله شرکت‌­کنندگان در این نشست بودند.

محمود اولیایی نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان در این نشست، ایجاد هم‌افزایی اتاق‌های استان‌ها در راستای توسعه مسئولیت اجتماعی را امری ضروری دانست و از اساسی‌ترین کارهای کمیسیون در دوره نهم را تشکیل شورای عالی راهبردی مسئولیت اجتماعی در اتاق ایران عنوان کرد. او توجه به حوزه مسئولیت اجتماعی را در وضعیت حال حاضر کشور ضروری و مهم دانست.

در این نشست، علیرضا نبی، کارآفرین اجتماعی و مدیر گروه کارخانجات زیتون آرشیا، اردشیر گراوند، جامعه شناس و مدیر موسسه مطالعاتی نقش کلیک، و میثم هاشم‌خانی، اقتصاددان، ایده‌ها و نظرات خود را در قالب سه سخنرانی ارائه کردند.

اردشیر گرواند با رویکرد جامعه شناختی به نقد اقدامات انجام شده برای فقرزدایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت و مهم‌ترین اولویت شهر شیراز را توجه به شهرهای حاشیه‌ای و ایجاد امکانات برای شهرهای محروم شهرستان ذکر کرد. او با ارائه آماری از وضعیت اقتصادی و اجتماعی شهر شیراز در مقایسه با شهرهای حاشیه‌ای، روند آسیب‌های اجتماعی را در شیراز رو به افزایش دانستند و توجه بیشتر فعالان اقتصادی و اجتماعی را به معضلات فعلی و آتی استان فارس خواستار شد.

علیرضا نبی نیز در این نشست، اشتغال را پیش‌شرط کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست. او با ذکر تجاربی از کارآفرینی برای افراد دارای سابقه بزه در کارخانجات آرشیا، شغل را جزئی از حقوق اولیه هر فرد دانست که اگر همراه با تکریم و احترام به افراد باشد باعث رشد و بالندگی آنان خواهد شد. بر اساس سخنان نبی، در کارخانجات آرشیا، بالغ بر 1000 نفر از افراد دارای سابقه محکومیت و زندان به کار گمارده شده‌اند. او فضای کارخانه را به خانواده‌ای تشبیه کرد که باعث رشد اعضای خود شده است و همه این‌ موارد را ناشی از اهمیت شغل و درآمد پایدار برای حفظ کرامت انسانی دانست.

در این همایش، میثم هاشم‌خانی ایده ارزیابی اثربخشی را مطرح کرد و آن را رکنی اساسی برای بررسی اثرگذاری پروژه‌های فقرزدایی در قالب پروژه‌های اجرایی موسسات خیریه و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها دانست. ارزیابی اثربخشی، موضوع کاری اقتصاددانانی بوده است که در سال 2019 موفق به اخذ جایزه نوبل اقتصاد شده‌اند. بر اساس این ایده، باید اهداف مشخصی برای هر برنامه فقرزدایی تعیین و شاخص‌های کمی هر هدف طی بازه زمانی سنجش شود. به این طریق، می‌توان اقداماتی را که اثربخش بوده‌اند شناسایی کرد و در بلندمدت، آن‌ها را تکرار کرد.

همچنین در این نشست، از کمپین «همه_مسئولیم» به ابتکار اتاق شیراز رونمایی شد. خانم  یلدا راهدار، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، با اعلام آغاز این کمپین، آن را تلاشی برای جلب همکاری سازمان‌های مردم نهاد، فعالان اقتصادی و انجمن‌ها برای برداشتن باری از روی دوش جامعه معرفی کرد.

راهدار با اشاره به جایگاه اتاق به عنوان مادر تشکل‌ها، به تشکیل کمیسیون حمایت قضایی، مالکیت فکری، حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی در دوره نهم اتاق شیراز اشاره کرد و آن را ناشی از نگاه ویژه به موضوعات مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی در این دوره دانست.

در حاشیه این نشست، اعضای اتاق ایران و شیراز از اقدامات کمیته امداد در راستای حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست و محروم بازدید کردند. در این بازدید، اقدامات کمیته امداد استان فارس برای جلب مشارکت خیرین و شرکت‌ها معرفی شد و بر لزوم استمرار همکاری بخش خصوصی و موسسات مردم‌نهاد برای تجمیع تلاش‌های منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی و فقر در استان فارس تاکید شد.