طرح بانکداری اسلامی که کلیات آن 26 آذر ماه سال جاری به تصویب نمایندگان مجلس رسید، در تازهترین نشست ماهانه کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران توسط اعضای این کمیسیون بررسی شد.
ابتدا، علی شمس اردکانی رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران به بیان توضیحاتی در خصوص نقش سیستم بانکداری در توسعه صنعتی پرداخت و با اشاره به طرح اخیر مجلس در رابطه با بانکداری اسلامی، تاکید کرد: این سؤال مطرح میشود که تا چه میزان آسیب شناسی قانون فعلی صورت گرفته است و آیا شرایط حال حاضر کشور که شرایطی شکننده و بیثبات است زمان مناسبی برای بررس قانون پولی و بانکی کشور است؟
او در همین رابطه خبر داد: به منظور جلوگیری از این شتاب زدگی و به تعویق افتادن تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی نامهای با امضای ریاست اتاق ایران برای رئیس مجلس ارسال شده تا از تعجیل در این امر پرداخته و در فضای آرامتری به بررسی این برنامه پرداخته شود.
شمس اردکانی تصریح کرد: این طرح با روند تولید در کشور مغایرت دارد و اولولیت با اصلاح لایحه نظام بانکی است که هنوز به تصویب نرسیده است.
پس از آن، معایب طرح بانکداری اسلامی در سیستم فعلی اقتصاد از سوی مهمانان حاضر در نشست توضیح داده شد.
در همین زمینه، اعضای کمیسیون اقتصاد کلان ضمن تاکید مجدد بر بررسی دقیق این طرح و دعوت از صاحبنظران از سوی مجلس، تاکید داشتند: استفاده از روشهای نوین بانکی الزامی است و باید مبنی بر اصول باشد.
همچنین در این نشست بر ضرورت دعوت از جوانان در خصوص ارائه برنامه مرتبط با سیستم بانکداری تاکید و به این نکته اشاره شد که گردش پولی و گردش نقدینگی باید به موازات یکدیگر بررسی شوند.
از طرفی اعضای کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران خواستار شفافیت در محاسبه نرخ گردش پول در اقتصاد کلان شدند.