عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورهای متعدد، گفت: این مسئله اقتصاد همه کشورهایی که درگیر بیماری هستند را تحت تأثیر قرار داده؛ هرچند پیامدهای اقتصادی این معضل به نسبت وضعیت اقتصادی کشورها متفاوت خواهد بود.
کیوان کاشفی با بیان اینکه هنوز برای تخمین خسارتهای وارده به اقتصاد زود است، افزود: در ایران حوزههای گردشگری، تجارت خارجی و اصناف مهمترین بخشهایی هستند که از شیوع کرونا تحت تأثیر قرار گرفتهاند که البته شدت این خسارتها هم حوزه به حوزه متفاوت است.
به گفته کاشفی، برآوردها نشان میدهد که در ایران اقتصاد بخش گردشگری بیشترین صدمه را از انتشار کرونا دیده است.
رئیس اتاق کرمانشاه ادامه داد: بخش گردشگری از بخشهای بسیار تأثیرپذیر از مسائل اینچنینی است، بهخصوص که در ایران، پیک فعالیت کسبوکارهای حوزه گردشگری به تعطیلات سال نو مربوط میشود که شیوع کرونا اثرگذاری قابلتوجهی بر آن دارد.
کاشفی تصریح کرد: در شرایط فعلی بسیاری از هتلها، مراکز اقامتی و رستورانها یا با هدف رعایت موارد بهداشتی و یا نبود مشتری فعالیت خود را متوقف کردهاند.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران اصناف را دومین بخشی دانست که به دلیل شیوع ویروس کرونا، برخی از کسبوکارهای آن دچار رکود شده است و افزود: اصناف مرتبط با مواد غذایی از جمله کافیشاپها، اغذیهفروشیها و... این پیامدها را بهصورت جدیتر شاهد هستند.
او همچنین تأثیر شیوع ویروس کرونا بر تجارت خارجی و قطع ارتباط اقتصادی میان کشورها را نیز با اهمیت عنوان کرد و گفت: بعد از انتشار این ویروس، ارتباط تجاری ما با برخی کشورها قطع شد و برخی کشورها نیز واردات کالا از ایران را محدود کردند.
رئیس اتاق کرمانشاه درباره تأثیر این وضعیت بر مراودات تجاری با کشورهای همسایه، خصوصاً عراق بهعنوان یک شریک تجاری اصلی ایران اظهار کرد: فعلاً بخش عمده مشکل صادراتی به عراق رفع شده و برای صادرات کالا به این کشور در مرزهای استان کرمانشاه مشکلی نداریم؛ چراکه جابجایی کالاها میان ایران و عراق عمدتاً با تخلیه و بارگیری همراه است.
کاشفی اضافه کرد: باوجوداینکه چند روز محدودیتهایی در این زمینه اعمال شد، اما درنهایت توانستیم طرف عراقی را متقاعد کنیم و اگرچه برخی مرزهای ایران با عراق هنوز مشکلاتی دارند، اما مرزهای کرمانشاه با عراق همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
او با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در برخی بخشها نیز رونق را به همراه داشته، افزود: در حوزه تولید برخی کالاهای بهداشتی از جمله ماسک، مواد شوینده، محصولات ضدعفونی و... رونق را شاهد بودهایم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: پیشنهادی هم در این زمینه به دولت ارائه دادیم مبنی بر اینکه واردات ماسک، لوازم ضدعفونی و... بدون ثبت سفارش صورت گیرد تا بتوانیم بازار داخل را اشباع کنیم و مردم در این زمینه کمتر در مضیقه باشند.
کاشفی ابراز امیدواری کرد: با توجه به پیامدهای اقتصادی قابلتوجهی که شیوع کرونا به همراه داشته، هرچه زودتر شاهد مدیریت این شرایط باشیم تا خسارتهای وارده کمتر شود.