کرونا، اکران آنلاین فیلم‌های سینمایی را کلید زد

پای سینمای آنلاین به خانه‌‍‌ها باز شد

«خروج» بیستمین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا است که سال گذشته در جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و قرار است امروز، 24 فروردین برای یک روز اکران اینترنتی شود. از ماه‌های گذشته بحث بر سر اکران آنلاین فیلم‌های سینمایی به دلیل شیوع ویروس کرونا و توصیه دولت به ماندن در خانه که متعاقبا تعطیلی سینماها‌ را در پی داشت داغ بوده است.
تاریخ: 24 فروردین 1399
شناسه: 32823

در روزهایی که به دلیل شیوع ویروس کرونا سینماهای کشور طولانی‌ترین زمان تعطیلی خود را پشت سر می‌گذارند و به گفته تهیه‌کنندگان و سینماداران ضرر میلیاردی به این صنعت تحمیل شده است، ابراهیم حاتمی کیا کارگردان مطرح سینمای ایران ، اقدام به اکران آنلاین بیستمین ساخته خود، فیلم « خروج » گذاشته است. این فیلم سینمایی قرار است امروز، 24 فروردین به مدت 24 ساعت در پلتفرم آنلاین اکران و با بلیت 12 هزارتومانی امکان تماشای فیلم برای هر خانواده فراهم شود.

اکران فیلم‌های سینمایی به روش آنلاین به جای پرده سینما در بسیاری از کشورهای دنیا انجام می‌شود و سالن‌سازی هم در کنار این روش ادامه دارد.

ابراهیم حاتمی کیا کارگردان خروج در ویدیویی که به منظور توضیح این اقدام خود منتشر کرده، خاطر نشان کرده است: « بقای ما به این است که فیلم ساخته و بودجه‌ای خرج شود و از طریق نمایش فیلم، هزینه‌ها برگردد و باز یک فیلم دیگر بسازیم. امیدوارم این اتفاق بیفتد. امیدوارم با تماشای فیلم مدیون آن ۲ ساعتی که وقت گذاشتید و مبلغی که خرج کردید نباشیم و سرمان بلند باشد. من امیدوارم این نوع بلیت خریدن و این سنت جدید را انجام بدهیم و با خانواده در کنار هم فیلم را ببینیم.»

ضرر 17 میلیارد سینماها در پی شیوع ویروس کرونا

ویروس کرونا از اوایل اسفند گریبانگیر کشور، مشاغل و صنعت‌های گوناگونی شد و  با گسترش آن برخی مشاغل به تعطیلی کشانده شدند و سالن‌های سینما هم جزء اولین مکان‌هایی بود که قربانی این بیماری ناخوانده شد. از روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا و تشکیل ستاد ملی مقابله با این ویروس توسط اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبر تعطیلی سینما‌ها ابلاغ شد و این دستور تا امروز چند نوبت تمدید شده است.

 به باور فعالان این صنعت پیش‌بینی ورشکستگی سالن‌های سینما اتفاقی است که دور از ذهن نیست. در همین رابطه حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، بیستم اسفند ماه 98 در حساب توییتر خود با اشاره به ضرر ۶۰۰ میلیون تومانی سینماها در روزهای تعطیلی به خاطر شیوع ویروس کرونا، ابراز امیدواری کرد که این ضرر در آینده جبران شود.

به گفته او، سالن‌های سینمای خصوصی تا قبل از تعطیلی به دلیل گسترش کرونا، روزانه به طور متوسط ۶۰۰ میلیون تومان فروش داشتندکه قریب نصف آن، سهم سینمادار بوده؛ اما الان تعطیل‌اند.

بررسی آمارهای فروش فیلم‌های نوروزی در سال 98 و مقایسه آنها با سال 99 هم نشان می‌دهد که  سینماها در نوروز سال گذشته بیش از 17 میلیارد تومان در 15 روز ابتدایی فروردین درآمد کسب کرده بودند که این درآمد در نوروز 99 به صفر رسیده است.

در این شرایط، اکران آنلاین فیلم‌های سینمایی را باید یک نوع سنت‌شکنی و از طرفی اقدامی در راستای جبران بخشی از خسارت‌های وارد شده به صنعت سینما و فراتر از آن، ایفای مسئولیت اجتماعی فعالان این عرصه در شرایطی دانست که به کرات بر ماندن مردم در خانه‌هایشان تاکید می‌شود.

بسیاری از سینماگران و تهیه‌کنندگان منتظرند تا نتیجه اکران آنلاین جدیدترین ساخته حاتمی‌کیا را ببینند و در صورت مثبت بودن این تجربه باید شاهد باشیم تا معادلات اکران به هم خورد. تاکنون حداقل چهار تن از تهیه کنندگان فیلم‌هایی که فیلم‌شان در نوبت اکران نوروزی بود، ابراز تمایل برای اکران آنلاین فیلم‌های خود کردند.

 

موضوعات :