معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

تنفس یک‌ساله برای تسهیلات گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد شد

معاون سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: پیشنهاد تنفس یک ساله برای استمهال وام های دریافتی در حوزه گردشگری و صنایع دستی به معاون اول رییس جمهور داده شد.
تاریخ: 26 فروردین 1399
شناسه: 32856

ساسان تاجگردون  معاون سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: هرچند دولت چند بسته حمایتی شامل تعویق سه‌ماهه پرداخت اقساط تسهیلات، مالیات، بیمه تأمین اجتماعی کارفرمایان و حامل‌های انرژی برای صنایع‌دستی و تأسیسات گردشگری اختصاص داد و کارکرد خوبی نیز داشت اما در نامه‌ای که به دکتر اسحاق جهانگیری نوشتیم، تقاضا کردیم تا در خصوص استمهال وام‌های دریافتی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی تنفس یک‌ساله اعلام کند.

او ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید بخش عمده‌ای از حوزه‌های روستایی و عشایری در حوزه وزارتخانه قرار دارد و افراد متفاوتی در بخش اقتصادی آن فعال هستند، به دلیل شرایط خاصی که عموماً به دلیل فاصله‌گذاری اجتماعی اتفاق افتاده موجب شده تا به‌تبع آن زنجیره تولید در این بخش به‌ویژه تولیدات صنایع‌دستی آسیب ببیند و فروش بازار هم در این شرایط با بحران روبرو شود، در نتیجه شاهد کاهش تقاضای مصرف بودیم که در جامعه برای تمام صنوف اقتصادی اتفاق افتاده است.

تاجگردون افزود: سه سال پیش دولت با رویکردی که در زمینهٔ حمایت از بخش‌های اشتغال روستایی و عشایر داشت توانست با کارکرد مناسب خود بخش عمده‌ای از جمعیت این جامعه اثرگذار اقتصادی را خوب مدیریت کند. تسهیلاتی با نرخ بهره کم به متقاضیان اختصاص داد حالا که به شرایط تولید رسیده است با شیوع ویروس کرونا بخشی از تولیدات آن‌ها قابل‌فروش نیست و بیشتر دچار بحران اقتصادی شدند.

وی گفت: تقاضای این وزارتخانه را در خصوص ایجاد تنفس یک‌ساله برای استمهال وام‌گیرندگان در بخش‌های مختلف چه در حوزه اشتغال روستایی و چه در سایر بخش‌ها به شکل مکتوب ارائه کردم. همچنین تقاضای تسهیلات بلاعوض شده است.

معاون سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: سهم درآمد خانوار روستایی یک‌ دوم درآمد شهری بوده و به‌تبع آن متأسفانه سهم نرخ تورم نیز بالاتر از نرخ تورم شهری است، این موضوع به این معنا است که اقتصاد و معیشت در روستا به دلایل متعدد دچار بحران بوده و با شیوع کرونا نیز این مشکلات مضاعف شده است.

تاجگردون اظهار کرد: دولت توجه ویژه‌ای برای استمهال وام‌ها دارد و ۷۵۰ هزار میلیارد ریال برای خسارت کسب‌وکارهایی که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدند، اختصاص داد خوشبختانه رویکرد مناسبی است برای اشتغالی که سه‌ماهه به خواب‌رفته است. اما باید تسهیلات به‌گونه‌ای اختصاص پیدا کند تا حداقل خسارت‌های فعالان اقتصادی تأمین و جبران شود. تبصره ۱۸ نیز مسیر خود را طی می‌کند.

وی افزود: ما منتظریم ببینیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سران سه قوه در قالب کسب‌وکارها پرخطر و کم‌خطر، چه میزان سهم برای صنوف مختلف از جمله صنایع‌دستی و گردشگری تعیین می‌کند. به‌طور یقین سیستم کارا برای این بحث احیا می‌شود اما قطعاً مردم با همبستگی که دارند از این بحران عبور می‌کنند. البته ما باید شرایط لازم را برای عبور از کرونا آماده و از همین حالا مدیریت کنیم اما مهم‌ترین موضوع تحریک تقاضاست.

معاون سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره تحریک تقاضا، گفت: از مدیران ارشد تقاضا دارم تا این موضوع را در تصمیم‌گیری‌های ملی لحاظ کنند، بدون شک معیشت بسیاری از فعالان اقتصادی براثر رفت‌وآمد مردم در بخش‌های مختلف جغرافیایی تأمین می‌شود و زنجیره تولید نیاز به حمایت همه‌جانبه دارد. دولت در یک فرصت مناسب باید ادارات را تعطیل کند تا برای تمام اقشار مختلف امکان سفر فراهم شود. همچنین وام‌های ارزان‌قیمت در قالب سفر کارت اختصاص دهد.

تاجگردون افزود: حتماً جامعه روستایی و عشایری بعد از کرونا، فضا را مدیریت می‌کنند و بوم گردی‌های نیز فعال و سهم بسیاری در حوزه اشتغال روستا و عشایر خواهند داشت.