ضرورت راه‌اندازی پلتفرم‌های دیجیتال با هدف توسعه مسئولیت‌‌های اجتماعی اتاق ایران

اولین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با محوریت «ایجاد پلتفرم مسئولیت اجتماعی به‌منظور مدیریت و هدایت فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی در بخش خصوصی» برگزار شد.
تاریخ: 31 فروردین 1399
شناسه: 32920

در نخستین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی  و حاکمیتی اتاق ایران در سال ۹۹ ، بر ضرور ت بهره‌مندی از پلتفرم‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات با هدف مدیریت و توسعه مسئولیت‌‌های اجتماعی اتاق ایران در راستای مدیریت بحران، تاکید شد.

محمود اولیایی، نایب‌رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق  ایران در نخستین نشست سال 99 این کمیسیون با مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار، ضمن اشاره به خدمات گسترده اتاق ایران در دوره شیوع ویروس کرونا ، بر ضرورت راه‌اندازی یک پلتفرم خاص به‌منظور مدیریت و نظارت بر فعالیت NGO‌ها و موسسات خیریه در شرایط کنونی را را تاکید و این موضوع را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این کمیسیون در سال ۹۹ عنوان کرد.

وی افزود: از طریق این پلتفرم می‌توان تمام فعالیت‌های خیرخواهانه را سازماندهی کرد. علاوه بر این، بخش خصوصی کشور می‌تواند پرچمدار هدایت فعالیت‌های خیرخواهانه و مسئولیت‌های اجتماعی از طریق NGO‌ها باشد.

اولیایی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که سرمایه‌های اجتماعی و انسانی بسیاری تحت‌تاثیر شیوع ویروس کرونا آسیب دیده‌اند، ارزش اقدامات مربوط به حوزه مسئولیت اجتماعی دو چندان می‌شود. اتاق ایران از روزهای نخست شیوع این بیماری و با توجه به قطعیت تاثیر آن بر جامعه، باجدیت به‌دنبال بسیج ایده‌ها و منابع خود برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور و به‌ویژه مناطق محروم بوده ‌است.

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در این نشست ضمن تاکید بر اینکه اتاق ایران به‌عنوان سکاندار بخش خصوصی نقش چشمگیری در حمایت از خیریه‌ها و مدیریت کمک‌هایNGO‌ها در شرایط خاص کشور ایفا می‌کند، افزود: اتاق ایران با تقویت و بهره‌مندی از یک پلتفرم خاص می‌تواند استراتژی مسئولیت اجتماعی موسسات وNGO‌ها را بر حسب موضوع سرمایه‌گذاری مورد حمایت، اولویت‌بندی کرده و با همراهی و مدیریت توانمند موسسه ابرار به ایفای بهتر و گسترده‌تر نقش مسئولیت اجتماعی خود در سراسر کشور بپردازد.

او همچنین بر اهمیت و ضرورت بهره‌مندی از فضای مجازی و پلتفرم‌های توانمند، شفاف و کارآ تاکید کرد و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین تحت شبکه برای ارائه خدمات خیریه‌ها در مواجهه با آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور را امری ضروری دانست.

به باور اولیایی، ایجاد یک پلتفرم، مکمل نظام‌نامه و سیاست‌گذاری شورای‌عالی راهبردی مسئولیت اجتماعی است.

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در ادامه به تدوین نظام‌نامه و تشکیل شورای‎عالی مسئولیت اجتماعی از سوی کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران و همراهی موسسه خیریه ابرار اشاره کرد و افزود: براساس برنامه‌های مصوب کمیسیون قرار بر این بود که تا پایان سال شورای سیاست‌گذاری مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی توسط اتاق ایران تشکیل شود و فعالیت مجموعه NGOهایی را که علاقه‌مند به همراهی با بخش خصوصی هستند، ساماندهی کند. در حال حاضر، با توجه به بحران پیش آمده، توسعه مسئولیت‌های اجتماعی از طریق همکاری و ایجاد هم‌افزایی بین موسسات خیریه و NGO‌ها و ارتباط آنها با بخش خصوصی بر بستر یک پلتفرم مبتنی بر فناوری اطلاعات جزو اولویت‌های کمیسیون و ضرورتی انکارناپذیر است و به‌دلیل اهمیت این موضوع، نخستین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی نیز در این راستا تشکیل و مقرر شد که با همکاری کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران، موسسه ابرار و شرکت‌های دانش‎بنیان این پلتفرم در اسرع وقت، راه‌اندازی شده و توسعه یابد.

او ضمن تاکید بر وظیفه اصلی موسسه نیکوکاری ابرار در خدمات‌رسانی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، گفت: در شرایط کنونی، این موسسه می‌تواند با بهره‌گیری از نوآوری‌ها و شناسایی موسسات حمایتگر نسبت به تامین نیازهای فوری اقشار آسیب‌پذیر جامعه اقدام کرده و با بهره‌مندی از یک پلتفرم جامع در حوزه مدیریت و دسته‌بندی خدماتNGO ها به اقشار نیازمند، نقش مهم و تاثیرگذاری در کشور ایفا کند.

اولیایی تصریح کرد: این پلتفرم حول محور نیازهای فوری اقشار جامعه که شامل یک سبد متنوع از محصولات و خدمات می‌شود، بدون توجه به تمرکز جغرافیایی تعریف شده است. در این سامانه و از طریق این پلتفرم، حمایتگر می‌تواند تمام مراحل سرمایه‌گذاری خود از انتخاب پروژه گرفته تا انجام آن را پیگیری و مشاهده کند.

اولیایی همچنین هدف از ایجاد این پلتفرم را، مدیریت شبکه اشتراک منابع مالی و حمایتی اعلام و بیان کرد: این هدف براساس تفاهم‌نامه مشترکی بین کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران، موسسه خیریه نیکوکاری ابرار و با همکاری و همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی خواهد شد.

او در پایان تاکید داشت: طراحی این پلتفرم یکپارچه بر بستر فناوری اطلاعات، با توجه به شرایط کنونی و پراکندگی اقداماتی که در سطح کشور در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام می‌شود، پیشنهاد شده تا تمام فعالیت‌های بخش خصوصی در ارتباط با بحران کرونا و پس از آن، در یک سامانه خاص متمرکز شود. در نتیجه راه‌اندازی این پلتفرم، هم امور مربوط به مسئولیت اجتماعی شفافیت بیشتری خواهند داشت و هم کسانی که می‌خواهند کمک کنند از طریق این پلتفرم می‌توانند کمک‌هایشان را ردیابی کنند.