پلتفرم مسئولیت اجتماعی منجر به اثربخشی بیشتر کمک‌های خیرخواهانه می‌شود

در اولین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در سال ۹۹که به صورت برخط برگزار شد، اعضای این کمیسیون پیشنهادات و نظرات خود را برای مقابله با ویروس کرونا مطرح کردند. در این نشست همچنین بر اهمیت استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال در راستای ایفای مسئولیت فعالان اقتصادی تاکید شد.
تاریخ: 07 اردیبهشت 1399
شناسه: 33012

ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران. عکس: بهاره تقی‌آبادی.

اولین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در سال جدید با حضور اعضا و کارشناسان حوزه مسئولیت اجتماعی با موضوع «توانمندسازی مسئولیت اجتماعی در بخش خصوصی»، به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست ضمن بررسی اهمیت مسولیت اجتماعی به ضرورت بروزرسانی تکنولوژی در راستای کمک به ارائه خدمات خیرخواهانه پرداخته شد. به باور نایب رئیس کمیسیون مسولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران طرح پلتفرم مسئولیت اجتماعی منجر به اثربخشی بیشتر کمک‌های خیرخواهانه می‌شود.

در همین زمینه، محمود اولیایی، به ارائه طرح پلتفرم مسئولیت اجتماعی پرداخت و تاکید کرد: بهره‌مندی از پلتفرم‌ مبتنی بر فناوری اطلاعات با هدف مدیریت و توسعه مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی ایران در راستای مدیریت بحران، امری ضروری است.

اولیایی ارزش اقدامات مربوط به حوزه مسئولیت اجتماعی را در شرایطی که سرمایه‌های اجتماعی و انسانی بسیاری تحت‌تاثیر شیوع ویروس کرونا آسیب دیده‌اند، مورد توجه قرار داد و افزود: اتاق ایران از روزهای نخست شیوع این بیماری و با توجه به قطعیت تاثیر آن بر جامعه، با جدیت به‌دنبال بسیج ایده‌ها و منابع خود برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور و به‌ویژه مناطق محروم بوده ‌است.

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران ضمن ارائه گزارش نشست اخیر خود با مدیرعامل موسسه نیکوکاری ابرار، اظهار کرد: اتاق ایران به‌عنوان سکاندار بخش خصوصی نقش چشم‌گیری در حمایت از خیریه‌ها و مدیریت کمک‌های NGO‌ها در شرایط خاص کشور ایفا می‌کند و جامعه نیکوکاری ابرار به‎عنوان مسئول مدیریت اهداف در فعالیت مشارکت‌کنندگان امور خیر خواهانه با تقویت و بهره‌مندی موسسه و استفاده از یک پلتفرم خاص می‌تواند استراتژی مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، موسسات نیکوکاری و NGO‌ها را بر حسب موضوع سرمایه‌گذاری مورد حمایت، اولویت‌بندی کرده و با همراهی و مدیریت توانمند می‎تواند به ایفای بهتر و گسترده‌تر نقش مسئولیت اجتماعی خود در سراسر کشور بپردازد.

به گفته اولیایی، پلتفرم مذکور به مدیران شرکت‌ها و NGO‌های فعال در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و مؤسسات کمک می‌کند تا با استفاده از این پلتفرم مبتنی بر فناوری به نمایی کلی از وضعیت مسئولیت اجتماعی در کشور اشراف داشته و براساس آن، برنامه‌هایی طراحی و اجرا کنند که اثربخشی بیشتری دارد.

اولیایی افزود: این پلتفرم حول محور نیازهای فوری اقشار جامعه که شامل یک سبد متنوع از محصولات و خدمات می‌شود و البته بدون توجه به تمرکز جغرافیایی تعریف شده است. در این سامانه و از طریق این پلتفرم، حمایت‌گر می‌تواند تمام مراحل سرمایه‌گذاری خود از انتخاب پروژه گرفته تا انجام آن را پیگیری و مشاهده کند.

نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران تاکید کرد : هدف از ایجاد این پلتفرم، ایجاد شبکه اشتراک منابع مالی و حمایتی بوده که براساس تفاهم‌نامه مشترکی بین کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق  ایران و موسسه خیریه نیکوکاری ابرار و با همکاری و همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی خواهد شد.

زمان نقش‌آفرینی جمعی فرارسیده است

مسعود بنابیان رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز در این نشست گفت: مسئولیت اجتماعی در شرایط امروز پس از کرونا نه‎تنها سلامت انسان‎ها، بلکه سلامت اقتصادی و معیشتی آحاد جامعه را دربرمی‌گیرد و رسیدگی و مدیریت این تکانه‎ها امری ضروری و مهم است.

 وی در ادامه افزود: ورشکستگی واحدهای تولیدی و اقتصادی بسیار نگران‎کننده است و باید با همدلی و همراهی جمعی برای اقتصاد کشور فعالیت کنیم.

بنابیان در ادامه افزود: برای کمرنگ کردن مشکلات و تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا باید همه در میدان حاضر باشند و باری را بر دوش بکشند.

در ادامه این نشست همچنین رئیس کمیته مسئولیت اجتماعی کمیسیون، گزارشی از فعالیت‎های کمیته مسئولیت اجتماعی ارائه کرد .