کرونا، عامل مهلک‌ترین ضربه اقتصادی قرن

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد به دنبال شیوع گسترده کرونا، تولید ناخالص جهان در سال ۲۰۲۰ منفی ۶ درصد خواهد بود که نشان‌دهنده شدیدترین رکود یک قرن اخیر است.
تاریخ: 22 خرداد 1399
شناسه: 33503

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) ، روز گذشته گزارشی درباره تاثیرات همه‌گیری کووید-۱۹ بر تولید ناخالص جهان منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، در صورتی که موج دوم ویروس کرونا در جهان شکل نگیرد، رشد اقتصادی امسال جهان منفی ۶ درصد خواهد بود. در سناریویی دیگر با در نظر گرفتن شیوع بیماری در موج دوم، رشد اقتصادی به منفی ۷.۶ درصد کاهش می‌یابد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) می‌نویسد:«همه‌گیری کووید-۱۹ یک بحران سلامت جهانی است که در حافظه جمعی ما هیچ سابقه‌ای نداشته است. این بحران، اقتصاد را به شدیدترین رکود یک قرن اخیر فرو برده است و خسارت‌های بسیار عظیمی به سلامت،اشتغال و رفاه مردم وارد کرده است.»

گزارش این سازمان نشان می‌دهد که کشور «انگلستان» بیشتر از تمام کشورهای جهان آسیب اقتصادی دیده است. پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی این کشور امسال منفی ۱۱.۵ درصد باشد.

جالب آنجاست که چین به عنوان منشا ویروس کرونا، نسبت به دیگر کشورهای جهان، کمترین تاثیر را از بحران ویروس کرونا در تولید ناخالص خود خواهد دید. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، پیش‌بینی می‌کند که رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰، منفی ۲.۶ درصد باشد.

اینفوگرافیک زیر که از پایگاه‌ داده‌پردازی استاتیستا به فارسی برگردانده شده،پیش‌بینی این سازمان از رشد اقتصادی برخی از قوی‌ترین کشورها را نشان می‌دهد.