رئیس اتاق بندرعباس در شورای گفت و گوی استان:

آزمایشگاه‌های مجهز تعیین استاندارد در هرمزگان وجود ندارد

تاریخ: 01 شهریور 1395
شناسه: 3424

دهمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان هرمزگان با محوریت بررسی مشکلات ترخیص کالا برگزار شد.

محمد امین صباغی زاده، رئیس اتاق بندرعباس با اشاره به معضلات ترخیص کالا از گمرکات استان، افزود: روند ترخیص کالا از گمرکات طبق قانون باید 24 ساعت به طول بیانجامد. در حالی که سازمان‌هایی که با گمرک مرتبط هستند،  این مدت را طولانی می‌کنند.

رییس اتاق بندرعباس اضافه کرد: طولانی شدن روند ترخیص علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت انبارداری به تاجران، مشکلات دیگری را برای آنان در پی دارد.

صباغی‌زاده عدم وجود آزمایشگاه‌های مجهز در بحث تعیین استاندارد را از دیگر مشکلات بخش ترخیص عنوان کرد و افزود: تاجران به ناچار کالاهای خود را برای اخذ استاندارد به استان‌های دیگر می‌فرستند که برای اخذ جواب از سوی این آزمایشگاه‌ها گاهاً باید تا 120 روز منتظر بمانند که این شرایط نمی‌تواند برای تجارت عقلانی باشد.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید در استانی همانند هرمزگان که دروازده اقتصادی کشور است زیرساخت‌های آزمایشگاهی را تقویت کند، گفت: اگر همکاری‌های لازم با بخش خصوصی در اعطای زمین و پرداخت تسهیلات انجام می‌شد، دیگر شاهد بروز چنین مشکلاتی نبودیم.

رییس اتاق بندرعباس اظهار امیدواری کرد: که در این نشست‌ها مشکلات بخش خصوصی با مساعدت استاندار حل و فصل شود و افزود: اتاق بازرگانی بندرعباس با 650 عضو با مشکلات عدیده ای روبرو است که امید است با مساعدت مسوولان به نتیجه مطلوبی برسیم.

 

پیشنهاد ایجاد شهرک آزمایشگاهی در هرمزگان

جاسم جادری، استاندار هرمزگان نیز در ادامه این نشست یکی از مشکلات بخش خصوصی در هرمزگان را کمبود آزمایشگاه‌های تعیین استاندارد عنوان کرد و بیان داشت: کمبود 20 درصدی آزمایشگاه در بندرعباس قابل قبول نیست و با توجه به ظرفیت و امکاناتی که وجود دارد باید آزمایشگاه‌های مناسب در استان ایجاد شود تا بخش خصوصی برای تعیین استاندارد یک کالا مجبور نباشد به شهرهای دیگر مراجعه کند.

وی ادامه داد: می‌توانیم شهرک آزمایشگاهی در بندرعباس ایجاد کنیم و برای متقاضیان ایجاد آزمایشگاه نیز مجوز صادر نشود تا بخش خصوصی برای تعیین استانداردهای کالاهای خود با مشکل مواجه نباشد.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه دولت به بخش خصوصی توجه ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: اگر مشکلات ناشی از تحریم‌ها نبود بسیاری از مشکلات بخش خصوصی با سرعت بیشتری قابل حل بود.

جادری در ادامه به اقدامات صورت گرفته در سال اقتصاد مقاومتی در هرمزگان اشاره کرد و اظهار داشت: هرمزگان در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی با 62 مورد پرداختی رتبه نخست کشور را دارد و در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت این رتبه ثبت شده است و همچنین توانسته ایم در این مدت از تعطیلی 66 واحد تولیدی در استان جلوگیری کنیم.

وی گفت: در 15 واحد افزایش تولید و کاهش هزینه داشته‌ایم و 14 واحد نیمه تمام نیز تکمیل شده است که این اقدامات نتیجه جلسات برگزار شده برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و بخش خصوصی در هرمزگان بوده است به طوری که در این راستا 128 جلسه با هزار و 200 مصوبه داشته‌ایم که بیش از 800 مصوبه آن اجرایی شده و مشکلات نزدیک به 100 واحد تولیدی در استان حل شده است.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با بیان اینکه همواره از بخش خصوصی حمایت کرده‌ایم، اظهار داشت: باید همه کمک کنیم تا پیشرفت داشته باشیم و بنا را بر این قرار دهیم که مشکلات بخش خصوصی حل شود.

جادری اضافه کرد: دولت باید سیاست گذار و ناظر باشد و اجازه دهد بخش خصوصی تصدی گری امور را بر عهده بگیرد.