جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که تسهیلات پرداختی بانکها و مؤسسات اعتباری به حوزه بازرگانی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از دو برابر شده و صنعت و معدن بعد از خدمات بیشترین سهم تسهیلات بانکی را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش ایسنا، طبق این آمار در نیمه نخست امسال در مجموع ۶۹۶ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانکها و مؤسسات اعتباری به بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و سایر بخشهای متفرقه پرداخت شده که نسبت به تسهیلات ۳۸۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومانی در مدت مشابه سال قبل ۸۲.۳ درصد افزایش داشته است.
در این میان تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن با افزایش ۷۹.۸ درصدی در ششماهه نخست امسال، به ۲۱۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان رسیده که مقدار این تسهیلات در شش ماه اول سال گذشته ۱۱۸ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بوده است.
سهم تسهیلات پرداختی بانکها و مؤسسات اعتباری به بخش صنعت و معدن از کل تسهیلات پرداخت شده به بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و سایر بخشهای متفرقه در ششماهه نخست سال گذشته، ۳۱ درصد بوده که امسال این رقم به ۳۰.۵ درصد رسیده است.
این در حالی است که طبق قانون برنامه ششم توسعه، بانک مرکزی (شورای پول و اعتبار) مکلف است سیاستهای پرداخت تسهیلات بانکی را به گونهای تنظیم کند که سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی سالانه طی اجرای قانون برنامه حداقل ۴۰ درصد باشد.
همچنین تسهیلات پرداختی بانکها و مؤسسات اعتباری به بخش بازرگانی نیز در نیمه نخست سال گذشته ۶۸ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان بوده که با ۱۰۵ درصد افزایش به ۱۴۱ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان در ششماهه نخست سال جاری رسیده است.
در این میان بیشترین تسهیلات پرداختی بانکها و مؤسسات اعتباری به بخش خدمات اختصاص یافته که در نیمه نخست امسال سهم ۳۵.۱ درصدی از کل تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده که معادل ۲۴۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان بوده و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۸۲.۲ درصد افزایش داشته است.
بعد از بخش خدمات و صنعت و معدن، به ترتیب بخش بازرگانی، کشاورزی و مسکن ۲۰.۳، ۷.۲ و ۵.۷ درصد از کل تسهیلات پرداختی بانکها و مؤسسات اعتباری را دریافت کردهاند. البته تسهیلات پرداختی به دو بخش کشاورزی و مسکن به ترتیب ۵۶.۴ و ۳۸.۷ درصد نسبت به ششماهه اول سال گذشته افزایش داشته و به ۴۹ هزار و ۸۶۰ میلیارد و ۳۹ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان رسیده است.