نایبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد نهادههای موردنیاز واحدهای مرغداری توسط دولت با نرخ مصوب تأمین میشود و انتظار داریم ۱۰ درصد باقیمانده نیز برای این واحدها تأمین شود تا مرغداران احتیاجی به خرید نهاده از بازار سیاه نداشته باشند.
بر اساس اظهارات حبیب اسدالله نژاد، نایبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی حدود دو هفته است که وضعیت تأمین نهادهها به نسبت قبل بسیار بهتر شده است و حدود ۹۰ درصد نهادههای موردنیاز واحدهای مرغداری توسط دولت با نرخ مصوب تأمین میشود.
وی ادامه داد: اگرچه برخی از شرکتهای واردکننده در ارسال نهادهها تعلل میکنند و لازم است دستگاههای مربوطه بر آنها نظارت کنند اما در مجموع وضعیت تأمین نهادهها بهتر شده و انتظار داریم ۱۰ درصد باقیمانده نیز تأمین شود تا مرغداران احتیاجی به خرید نهاده از بازار سیاه نداشته باشند.
نایبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اضافه کرد: اگر مشکل تأمین و توزیع نهادهها در سامانه بازارگاه نهادههای کشاورزی برطرف شود و نهادهها به موقع به دست تولیدکنندگان برسد قطعاً بازار سیاهی در بخش نهادهها ایجاد نخواهد شد.
به گفته او اگر دولت قصد دارد ثبات و پایداری در بازار مرغ حفظ شود، قیمتها تثبیت شود و شاهد بحران نباشیم باید علاوه بر تأمین نهادهها با نرخ مصوب، قیمت مصوب مرغ زنده را هم در بازار اصلاح کند.
اسدالله نژاد با بیان اینکه قیمت مصوب مرغ زنده بر اساس اعلام تنظیم بازار ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است در حالی که قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بیش از ۱۷ هزارتویمان میشود، اظهار کرد: بایستی افزایش قیمت مؤلفههای تولید بعد از اعلام نرخ مصوب محاسبه و در قیمت مصوب ابلاغی اعمال شود تا مرغدار دچار زیان نشده و با کاهش تولید دچار بحران مجدد نشویم.
وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده مرغ گرم برای تولیدکننده حدود ۲۳ هزار تومان است، گفت: نباید نگاه مقطعی به بازار داشته باشیم این نگاه بحرانساز است. لازم است مرغ با قیمت منطقی در بازار باشد. بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار قیمت سویا و ذرت به ترتیب ۲۰ و ۱۴ درصد افزایش یافته و جوجه هم اکنون ۵۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب عرضه میشود. همچنین شاهد افزایش سایر هزینههای تولید از مصوبه قبلی تاکنون هستیم و این افزایش قیمتها در قیمت تمام شده اثرگذار است و کارگروه تنظیم بازار باید با تشکیل جلسه قیمت مرغ را اصلاح کند.