علیرضا آرحیمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

بدون هزینه و با کسب درآمد، فرهنگ‌مان را صادر کنیم

عضو هیئت نمایندگان اتاق قم به حضور تشکل‌های گردشگری در پارلمان بخش خصوصی تاکید دارد و می‌گوید:«متاسفانه به جز یکی دو تشکل هیچ کدام عضو اتاق ایران نیستند. به هر حال تشکل‌ها کار اصلی حمایت از صنف و آن صنعت را به عهده دارند.»
تاریخ: 07 شهریور 1395
شناسه: 3597

علیرضا آرحیمی، عضو کمیسیون گردشگری اتاق ایران

علیرضا آرحیمی، عضو کمیسیون گردشگری اتاق ایران، ده سال است که در حوزه گردشگری فعالیت می‌کند. این عضو جوان هیئت نمایندگان اتاق قم در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید:«ایران از هر لحاظ ظرفیت گردشگری بالایی دارد. تاریخ و فرهنگ ایران، به خودی خود جاذبه گردشگری است.»

مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی با عنوان شاخص رقابت­پذیری گردشگری و سفر در سال 2015 با مطالعه 141 کشور جهان، در نهایت ایران را به عنوان اقتصادی­ترین و ارزان­ترین مقصد گردشگری جهان شناخت. ایران توانسته در رقابت­پذیری قیمت در سفر و گردشگری رتبه اول، در زمینه مالیات بر بلیط و عوارض فرودگاهی رتبه سوم، در تعداد سایت­های ثبت شده جهانی میراث فرهنگی رتبه نهم و همچنین در تعداد نمودها و تجلیات فرهنگی شفاهی و ناملموس رتبه دهم را از 141 کشور کسب کند.  گزارش سازمان جهانی گردشگری نیز نشان می‌دهد ایران در ردیف 10 کشور برتر دنیا در زمینه گردشگری قرار دارد اما سهم کشور از این صنعت سودآور کمتر از نیم درصد است. در سال 2013 از مجموع 150 میلیون سفر خارجی در جهان، سهم ایران فقط 4 میلیون نفر بوده است. 

آرحیمی به حضور تشکل‌های مختلف گردشگری در اتاق ایران برای رونق این صنعت تاکید دارد و می‌گوید:«در حال حاضر که اتاق ایران بزرگترین تشکل بخش خصوصی است و پایگاه خودش را در دولت و مجلس پیدا کرده است، جای خالی تشکل‌های بخش خصوصی بسیار مشهود است. این تشکل‌ها باید عضو اتاق شوند و ما بتوانیم تصمیم‌گیرهای اصلی بخش خصوصی را دور هم داشته باشیم.»

او ادامه می‌دهد:«گردشگری امروز جزء شغل‌های بسیار درآمدزای دنیاست. ما می‌توانیم با ورود گردشگر به کشور، اصالت خودمان را به دنیا صادر کنیم و در دنیا تبلیغات سوئی علیه ما اجرا می‌شود، از طریق گردشگری می‌توانیم بدون هزینه و با کسب درآمد، فرهنگ خودمان را صادر کنیم.»

عضویت تشکل‌های گردشگری در اتاق‌های بازرگانی چند وقتی است مورد توجه قرار گرفته است. محسن مهرعلیزاده، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران چند وقت پیش در این‌باره گفته بود:« بررسی ها نشان می دهد، تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه گردشگری دچار نوعی تشتت هستند و به دلیل عدم هماهنگی های بینِ تشکّلی در ارتباطات اداری با نهادها و سازمان های دولتی دچار مشکلاتی هستند.  کمیسیون گردشگری اتاق تهران به منظور تقویت اثربخشی و بهبود کارکرد تشکل‌ها، کمک به آنها در جهت سازماندهی مناسب و کارا را در دستور کار قرار داده و به جد پیگیر آن است.»

علیرضا آرحیمی، عضو کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران نیز درباره تشکل‌های مختلف گردشگری چنین توضیح می‌دهد:« جامعه تورگردانان، هتل‌داران و ... همه این‌ها جزء تشکل‌ها به حساب می‌آیند. اما متاسفانه به جز یکی دو تشکل هیچ کدام عضو اتاق ایران نیستند. به هر حال تشکل‌ها کار اصلی حمایت از صنف و آن صنعت را به عهده دارند. اینکه تشکل‌های مختلف پایگاه بالاتری برای عنوان مشکلات و راهکارها داشته باشند و کنار هم بتوانند هم‌افزایی داشته باشند، بسیار مهم است. در صنعت‌های مختلف، تشکل‌ها در اتاق ایران عضویت دارند. ولی گردشگری که جزء یکی از صنایع پول‌ساز دنیاست، در اتاق حضور ندارند. باید ساز و کار دقیقی برای حمایت از آن‌ها و حضورشان در اتاق فراهم شود.»