رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام در نشست تشکلها بخش خصوصی با مدیرکل بازرسی استان توسعه صادرات غیرنفتی را زمینهساز رشد اقتصادی عنوان کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام توسعه صادرات غیرنفتی را زمینهساز رشد اقتصادی توصیف کرد و گفت: صادرات موتور محرکه اقتصاد بوده چراکه با رونق این بخش شاهد تحول اساسی در جهش تولید، ارزآوری، ایجاد اشتغال پایدار و درنهایت شکوفایی اقتصادی خواهیم بود.
شعبان فروتن در نشست تشکلهای بخش خصوصی با مدیرکل بازرسی استان ایلام ادامه داد: امروز ما بیش از هر زمان دیگری به حمایت همهجانبه از تولید و صادرات نیازمندیم چراکه حرکت و رونق بخش تولید و صادرات زمینهساز رشد اقتصادی است.
رئیس اتاق ایلام به کاهش صادرات غیرنفتی در مرز مهران به عراق اشاره کرد و گفت: متأسفانه به سبب بروز مشکلات ناشی از ویروس کرونا اکنون شاهد کاهش صادرات غیرنفتی هستیم.
فروتن افزود: رسیدگی به رفع تعهدات ارزی، تلاش برای هموار کردن توسعه صادرات غیرنفتی و حمایت واقعی از تجار و بازرگانان و جلوگیری از صدور بخشنامههای غیرکارشناسی در بخش صادرات ازجمله مطالبات فعالان بخش خصوصی در حوزه صادرات است.
رئیس اتاق ایلام همچنین بر ضرورت استفاده از نظرات کارشناسی بخش خصوصی در اجرا تأکید کرد و گفت: ظرفیتهای مناسبی در بخشهای مختلف اقتصادی شامل نفت و گاز، مرز بینالمللی، تولید، کشاورزی و گردشگری در این استان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی میتوان شاهد تحول در این بخشها بود.
فروتن گفت: اکنون بخشهای مختلفی شامل شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، مرکز داوری، شعبه حل اختلاف، نمایندگی شعبه اتاق مشترک ایران و عراق و مرکز آموزش در اتاق بازرگانی ایلام فعال بوده که کلیه فعالیت این بخشها در راستای ارائه خدمات مؤثر به فعالان بخش خصوصی است.
مدیرکل بازرسی استان ایلام نیز در این نشست بر ضرورت همافزایی و همکاری با بخش خصوصی برای تحول اقتصادی تأکید کرد.
مهدی اصلانی کرچی گفت: ما باید به سمت مردمی کردن اقتصاد حرکت کنیم چراکه بخش خصوصی باید به محور فعالیتهای اقتصادی تبدیل شود تا شاهد رونق و جهش اقتصادی باشیم.
او ادامه داد: مهمترین رویکرد ما این است که بتوانیم با کمک سایر دستگاههای اجرایی در راستای رفع موانع و مشکلات فراروی بخش خصوصی اقدام مؤثری داشته باشیم.
اصلانی کرچی بر ضرورت فعالیت همه تشکلهای بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: تشکلهای بخش خصوصی در بخشهای مختلف باید فعال شوند تا مشکلات پس از دستهبندی از طریق آنها به دستگاههای اجرایی و نظارتی برای پیگیری ارائه شود.
مدیرکل بازرسی استان ایلام درخواست کرد: تشکلهای بخش خصوصی که اکنون فعال هستند درخواستهای خود را مبنی بر مشکلات همراه با پیشنهادات کارشناسی شده بهصورت مکتوب در اختیار این نهاد با همکاری اتاق بازرگانی قرار دهند.
اصلانی کرچی ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه دستگاههای اجرایی و نظارتی و بخش خصوصی شاهد تحول اقتصادی در استان و کشور باشیم.
عزیز قیصوری، رئیس هیات مدیره مرغداران استان ایلام نیز در این نشست کمبود جوجه، بالا بودن قیمت تمامشده نهادههای دامی و کمبود تولید مرغ برای آینده استان را جزو مشکلات این اتحادیه توصیف کرد و گفت: باوجوداینکه استان یکی از قطبهای تولید مرغ بوده اما اکنون شرایط به سمتی رفته که در آینده نزدیک با کمبود تولید مرغ در این استان مواجه خواهیم شد.
عزیز اکبرزاده، رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام نیز در این نشست ظرفیت این تشکل را به سبب جذب 5 هزار و 460 دانشآموخته بخشهای مختلف کشاورزی را مهم توصیف کرد و گفت: این ظرفیت به دنبال ارائه خدمات حمایتی در بخشهای مختلف کشاورزی است.
فرج امیدی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان ایلام نیز در این نشست عدم وحدت رویه در تصمیمات مرزی، تعهدات ارزی و مشکلات مربوط به تصمیمگیریهای محلی در زمینه اعمال عوارض بر صادرات را ازجمله مشکلات بخش صادرات دانست و بر ضرورت رفع این موانع تأکید کرد.
هدایت اسدی، رئیس نظاممهندسی معدن استان ایلام نیز در این نشست بر ضرورت حمایت همهجانبه از ظرفیتهای معدنی این استان برای فراوری آنها تأکید کرد.