رئیس اتاق تبریز در کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری:

روسای تشکل‌های اقتصادی، سفیران توسعه کشورها هستند

ظرفیت های بی نظیر صنعتی، معدنی و تجاری استان آذربایجان شرقی و نقاط مشترک فرهنگی می تواند شرایط مساعدی برای همکاری با سرمایه گذاران ترک مهیا سازد.
تاریخ: 17 شهریور 1395
شناسه: 3826

کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری آذربایجان شرقی و ترکیه با حضور جمعی از روسای اتاق بازرگانی و روسای تشکلهای اقتصادی ترکیه، رئیس شورای مشترک ایران و ترکیه و فعالان اقتصادی و صنعتی در اتاق تبریز برگزار شد.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق تبریز با ابراز خرسندی از حضور 24 نفر از روسای تشکل‌های اقتصادی کشور ترکیه در محل اتاق تبریز گفت: این کنفرانس برای ایران و ترکیه ماندگار بوده و برای توسعه اقتصادی دو کشور می‌تواند نقطه عطفی به شمار می‌آید.

رئیس اتاق تبریز با اشاره به اینکه روسای اتاق ها و تشکلها به عنوان سفیران اقتصادی کشور ها می‌توانند نقش به سزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ها ایفا کنند، افزود: مردم آذربایجان شناخت بسیار خوبی از پیشرفت های کشور ترکیه در حوزه های فرهنگ، توریسم، سرمایه گذاری، صنعت، تکنولوژی و ... دارند.

حسن زاده گفت: ایران از جمله کشورهای با ثبات جهان است که سرمایه گذارن از اقصاء نقاط جهان می توانند در این کشور همکاری اقتصادی پایداری داشته باشند.

رئیس اتاق تبریز با تاکید بر اینکه تبریز یکی از قطبهای صنعتی و تجاری کشورمان ایران است، افزود: ظرفیت های بی نظیر صنعتی، معدنی و تجاری  استان از یک طرف و نقاط مشترک فرهنگی از طرف دیگر می تواند شرایط مساعدی برای همکاری با سرمایه گذاران ترک در این منطقه را مهیا سازد.

حسن زاده وجود بزرگترین مراکز علمی و فرهنگی، درمانی، جاذبه‌های توریستی و مناطق ویژه سرمایه گذاری و.. در تبریز را از مزیت‌های جذب سرمایه گذاری در استان و کشور خواند و افزود: وجود هزاران واحد صنعتی و تولیدی در استان می تواند مکمل خوبی برای تعامل باسرمایه گذاران خارجی از سراسر جهان و به خصوص کشور دوست و همسایه ترکیه باشد. وی با اشاره به قدمت بیش از صد ساله اتاق تبریز خاطر نشان کرد: هیات نمایندگان و هیات رئیسه اتاق تبریز با تمام توان در  راستای گسترش روابط دو کشور اقدامات مقتضی را انجام خواهند داد.

وی در خاتمه اظهار امیدواری نمود که کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری آذربایجان شرقی و ترکیه برای دوکشور و فعالان اقتصادی آنها منشاء خیر و برکت باشد.

تشکل‌های اقتصادی روابط اقتصادی دو کشور ایران و ترکیه را هموار می‌کنند

رضا کامی، عضو هیات نمایندگان تبریز و رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه در کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری آذربایجان شرقی و ترکیه با اشاره به استقبال فعالان اقتصادی کشورمان و ترکیه از این کنفراس گفت: استقبال کم مانند فعالان اقتصادی و تجاری دو کشور  از این کنفرانس ما را بیش از پیش برای رسیدن به اهدافمان که همانا توسعه و گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه است مصصم می کند.

کامی با اشاره به روابط دو کشور قدرتمند منطقه یعنی ایران و ترکیه افزود: دو کشور قدرتمند و تاثیرگذار منطقه در 15 سال گذشته وارد فاز جدیدی از روابط شده اند و در هر شرایطی در کنار هم بوده و هستند بطوریکه در اوج تحریم ها بیشترین حجم مبادلات اقتصادی دو کشور رقم خورده و نسبت به سال 2002 به 22 برابر رسیده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز با اشاره به  برقراری تعرفه ترجیحی بین دو کشور ایران و ترکیه گفت: تعرفه ترجیحی بین کشورها نشان از پیوند های عمیق دو ملت و دولت ایران و ترکیه دارد که این پیوند ها در شرایط سختی چون تحریم علیه ایران و کودتا علیه دولت قانونی ترکیه خود را نشان می دهد و دو کشور دوست و همسایه در سخت ترین  شرایط همدیگر را حمایت و کمک می نمایند.

وی با اشاره به پیوند های عمیق بین ملت و دولت ایران و ترکیه گفت: تعمیق روابط دو جانبه و همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه فرصت مناسبی برای فعالان اقتصادی در بخش خصوصی است تا  در فصل نوین اقتصاد ایران بعد از تحریمها، روابط اقتصادی دو کشور گسترش یابد.

کامی با اشاره به حجم بسیار کم مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه در سال های اخیر گفت: مشکلات و موانعی در این راستا وجود دارد که با سیاست های توسعه دوجانبه سازگار نیست که برخی از آنها عبارتند از : نحوه روابط بانکی، روابط مرزی، تردد مرزی و عدم برقراری کریدور سبز و توسعه راهها و خطوط ریلی از جمله آنها است که برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور می بایستی مسائل و مشکلات بخش های مطرح شده می بایستی حل شود.

وی نقش تشکلهای اقتصادی همچون اتاق های بزرگانی و شوراهای مشترک بازرگانی بین دو کشور را در حل مشکلات مطر ح شده را مهم دانست و افزود: تشکلهای اقتصادی و شورا های مشترک در شرایط فعلی وظایف سنگینی جهت هموار سازی روابط اقتصادی دو کشور دارند .

رئیس شواری مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در ادامه گفت: کنفرانس حاضر به منظور تقویت بخش خصوصی دو کشور صورت می گیرد تا نمایندگان آنها با برنامه ریزی دقیق سکاندار کشتی اقتصاد غیر دولتی باشند. وی در خصوص این کنفرانس افزود: بی شک این کنفرانس در بهبود فضای اقتصادی و روابط دو جانبه اثرات مثبتی خواهد داشت تا فعالان اقتصادی دو کشور با شناخت بیشتر گامهای موثری در جهت سرمایه گذاری های مشترک بردارند .

عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز ظرفیت های اقتصادی دو کشور را مکمل یکدیگر خواند و اظهار امیدواری کرد با رفع موانع موجود سرمایه گذاری های مشترک به سرعت عملیاتی شود. وی کشور ترکیه را در راس و اولویت اقتصاد ایران خواند. 

همه دستگاه های دولتی موظف به حمایت از سرمایه گذاران خارجی هستند

اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی هم در خصوص حمایت از سرمایه گذاران خارجی گفت: به عنوان استاندار آذربایجان شرقی اعلام می کنیم همه دستگاههای دولتی موظف به حمایت از تجارت و صنعت سرمایه گذاران خارجی در استان خواهند بود.و برای موفقیت سرمایه گذران تلاش خواهند کرد.

 جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی در کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری آذربایجان شرقی و ترکیه با قدردانی از تلاش های اتاق تبریز، شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، سرکنسول ترکیه در تبریز اظهار امیدواری کرد با تلاش های فعالان بخش خصوصی روابط دو جانبه بین ایران و ترکیه افزایش یابد . وی در این خصوص یاداور شد: با بررسی های به عمل آمده دو کشور ایران و ترکیه در بین سایر کشور های همسایه بیشترین مشارکت و همکاری اقتصادی را به خود اختصاص داده اند. وی با یاد آوری این نکته که در دویست سال گذشته در مرز های مشترک هیچ مشکلی به وجود نیامده است افزود: روابط حاکم بین دو ملت و دولت ما را مجاب می کند که در جهت گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

استاندار آذربایجان شرقی مسئولیت عمده رسیدن به سقف 30 میلیارد دلار  تجارت را متوجه فعالان اقتصادی و مسئولان تشکلهای اقتصادی و تجاری حاضر در جمع خواند و افزود: سخنرانان همایش مسئولیت گسترش روابط اقتصادی و تجاری را به دوش فعالان بخش خصوصی و مدیریت استان نهاده اند، حال ما نیز با پی گیری های مستمر بر آن خواهیم بود که در کمترین زمان ممکن  به رقم در نظر گرفته شده از طرف دولت ها برسیم.

وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته از طرف مسئولان دو کشور برای ایجاد شهرک های صنعتی گفت: ما شهرکی را برای فعالان اقتصادی و تجاری ترکیه در استان در نظر گرفته ایم و زمین و زیر ساخت های مورد نیاز فعالان صنعتی و تولیدی را ارائه خواهیم داد و متقابلا به صنعت گران استانی اعلام می کنیم آنها نیز می تواند در کشور ترکیه با مشارکت فعلان صنعتی و اقتصادی آن کشور واحد های را ایجاد نمایند.

استاندار آذربایجان شرقی در خصوص حمایت از سرمایه گذاران خارجی گفت: همه دستگاههای دولتی موظف به حمایت از تجارت و صنعت سرمایه گذاران خارجی در استان خواهند بود.و برای موفقیت سرمایه گذران تلاش خواهند کرد. وی اظهار امیدواری کرد با مشارکت صاحبان صنایع استان با فعالان اقتصادی ترک سهم خود از اقتصادجهانی را افزایش داده و در بازار های جهانی حضور مستمری داشته باشیم .