تب تورم تابستانی در بازار خوراکی‌ها

"هویج فرنگی" با ٧٠.٥ درصد، "پرتقال" با ٣٩.٥ درصد و "تخم مرغ ماشینی" با ٨.٩ درصد، در مردادماه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل را داشته‌اند.
تاریخ: 12 شهریور 1400
شناسه: 39410

مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری در مردادماه 1400 را منتشر کرده است. بر مبنای این گزارش در گروه نان و غلات، اقلام "برنج ایرانی درجه یک" با ٣.٤ درصد ،"شیرینی خشک" و "رشته آش" با ٢.٥ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

همچنین در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، "ماهی قزل آلا" با ٨.٩ درصد ،"مرغ ماشینی" با ٧.٢ درصد و "گوشت گاو یا گوساله" با ٦.٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن هم بیشترین افزایش قیمت مربوط به "تخم مرغ ماشینی" با ٨.٩ درصد، "ماست پاستوریزه" با ٥.٦ درصد و "شیر پاستوریزه" با ٥.٤ درصد بوده است. در این گروه "روغن نباتی جامد" با ٢.٣ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.

در گروه میوه و خشکبار هم "پرتقال" با ٣٩.٥ درصد و "سیب" با ٨.٢ درصد بیشترین افزایش  و "لیمو­ترش" با ١٤.١ درصد و "هندوانه" با  ٩.٨ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کرده‌اند.

به علاوه در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت مربوط به "هویج فرنگی" با ٧٠.٥ درصد، "قارچ" با ١٤.٧ درصد و "گوجه فرنگی" با ٩.٩ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نیز مربوط به " سیب زمینی" با ٤.٩ درصد و "بادمجان" با  ٤.١ درصد بوده است.

همچنین در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها "سس مایونز" با ٦.٥ درصد و " نوشابه گازدار" با ٥.٩ درصد بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل را به خود اختصاص داده‌اند.