مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در آذر ماه ١٤٠٠ را اعلام کرد.
برمبنای این گزارش در گروه نان و غلات اقلام برنج ایرانی درجه یک با ٤.٣ درصد ، شیرینی خشک با ٣.٢ درصد و رشته آش با ٣.١ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در این گروه ماکارونی با ١.٩- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها هم، ماهی قزل آلا با ١.٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است. اما در این گروه، گوشت گوسفند با ٠.٥- درصد و مرغ ماشینی با ٠.٢- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
به علاوه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن مربوط به کره پاستوریزه (کره حیوانی) با ٢.٩ درصد، شیرخشک با ٢.٣ درصد و پنیر ایرانی پاستوریزه با ٢.١ درصد بوده است. همچنین در این گروه تخم مرغ ماشینی با ٥.٩- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ١٨.٧ درصد و انار با ٦.٥ درصد بوده است. همچنین در این گروه پرتقال با ٩.٩- درصد و موز با ٢.٩- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
افزون بر اینها بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در گروه سبزیجات و حبوبات مربوط به سیبزمینی با ٢٤.٢ درصد، گوجه فرنگی با ٧.٦ درصد و پیاز با ٥.٩ درصد بوده است. همچنین هویج فرنگی با ٢٣.٨- درصد، فلفل دلمهای با ١٤.٣- و کدوسبز با ٧- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها هم بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به رب گوجه فرنگی با ٩ درصد و سس گوجه فرنگی با ٥.٥ درصد بوده است.