معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه هماهنگی مناسبی بین وزارت نیرو و وزارت نفت وجود دارد و مجموعه پخش و پالایش کشور تلاش میکنند نیاز نیروگاهها را تامین کنند که تاکنون این اقدام به خوبی انجام شده است، گفت: بیش از دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر در مخازن نیروگاهها سوخت ذخیره شده است.
ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی، در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق با اشاره به ذخایر سوخت نیروگاههای برق حرارتی، گفت: نیروگاهها بر مبنای گاز طراحی شدهاند و با توجه به اینکه مصارف خانگی در زمستان بسیار افزایش پیدا میکند گاز تحویلی نیروگاهها محدود شده و سوخت مایع جایگزین میشود.
وی با بیان اینکه برخی موضوعات مطروحه جهت برنامهریزی برای مصرف ۳۵ میلیون مترمکعب مازوت در نیروگاهها که در شبکههای اجتماعی مطرح شده است، اظهار کرد: برای تامین نیاز برق مردم، سوخت مایع اولویت دوم نیروگاههای حرارتی کشور است.
اسکندری با بیان اینکه سوخت نیروگاهها با توجه به نیاز شبکه برق و مباحث محیطزیستی استفاده میشوند و در این زمینه نگرانی وجود ندارد، اظهار کرد کرد: وضعیت تحویلی سوخت با توجه به شرایط، تغییر میکند.
وی با بیان اینکه در مجموعه نمایشگاه یک حرکت جمعی برای ساخت داخل صورت گرفته است، اظهار کرد: در این نمایشگاه نیازهای هایتک در حوزههای مختلف از جمله نیروگاهی توسط متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان داخلی رفع میشوند و جای بسیار خوشحالی است که بیش از ۹۵ درصد قطعات مورد نیاز نیروگاهی در ایران ساخته میشوند.
اسکندری با اشاره به افزایش ظرفیت تولید نیروگاه گفت: تا پیک برق آینده نزدیک به ٦٠٠٠ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی افزوده خواهد شد.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه موضوع قیمت برق در لایحه بودجه ۱۴۰۲ را کارشناسان اقتصادی بررسی و با توجه به مباحث کلان انرژی کشور تصمیم خواهند گرفت، گفت: یکی از موضوعات جدی توسعه نیروگاهی کشور، تکمیل سیکلترکیبی نیروگاهها و به عبارتی ساخت بخش بخار است.
وی با بیان اینکه از لحاظ راندمان نیروگاهها جزو کشورهای درحال توسعه و یا از میانگین به بالا در دنیا هستیم، گفت: جهتگیری مجموعه برق حرارتی کشور به سمتی است که بخش بخار نیروگاههایی که بدون مصرف سوخت برق تولید میکنند را در برنامه اصلی خود قرار دهد و در سایر بخشها هم نیروگاههای کلاس F و بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد.