رئیس اتاق اراک در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مرکزی؛

برندسازی منطقه‌ای در استان مرکزی ضروری است

رئیس اتاق ارک معتقد است برندسازی منطقه‌ای باید در استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد.
تاریخ: 24 آذر 1395
شناسه: 5922

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: با توجه به وجود صنایع متعدد در استان مرکزی برندسازی منطقه‌ای در این استان باید مورد توجه قرار گیرد.

محمدرضا جعفری در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مرکزی با اشاره به اینکه وضعیت صادرات در استان مرکزی به‌عنوان یک استان صنعتی خوب است، اظهار کرد: این در حالی است که روند صادرات غیرنفتی در کشور در وضعیت و شرایط مطلوب و خوبی قرار ندارد.

جعفری با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور در زمینه صادرات غیرنفتی خیلی موفق نبوده‌ایم، افزود: این مهم به دلیل آن است که در سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده افراط‌ و تفریط وجود دارد و بسیاری از ظرفیت‌ها خرد و کوچک‌شده است و این مسئله یکی از مشکلات و معضلات در حوزه صادرات است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: متأسفانه به دلیل اینکه محصولات تولیدی در داخل از نظر قیمت، توان رقابت با محصول خارجی را ندارند، تولید و به دنبال آن صادرات با مشکل مواجه می‌شود.

جعفری با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بزرگی در استان وجود دارد که باید در یکدیگر ادغام شود، ادامه داد: همین پراکندگی‌ها در زمینه شعب بانکی، شهرک‌های صنعتی و صنایع مشکلات در زمینه تولید و صادرات را ایجاد کرده که نیازمند اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب است.

وی خاطرنشان کرد: گاهی به دلیل دپوی کالا در انبارها قیمت تمام‌شده برای یک واحد تولیدی چند برابر می‌شود، این در حالی است که دپوی محصولات دیگر در هیچ کجای دنیا معنایی ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: باید در زمینه تربیت تکنسین‌ها و متخصصان با جدیت گام برداشته شود، این در حالی است که در این حوزه مشکلاتی نیز وجود دارد و باید تلاش کرد تا به ازای هر مهندس بتوانیم 8 تکنسین داشته باشیم.

جعفری اضافه کرد: در مورد برندسازی و ایجاد برندهای منطقه‌ای با توجه به وجود صنایع متعدد در استان باید با جدیت بیشتری در این زمینه گام برداشته شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در ادامه گفت: لزوم توجه به صادرات جزو اولویت‌های این سازمان است این در حالی است که تراز تجاری استان با 470 میلیون دلار صادرات و 155 میلیون دلار واردات هم‌اکنون مثبت است.

محمدرضا حاجی‌پور اظهار کرد: در قالب تعاملات انجام شده بعد از برجام توانسته‌ایم در زمینه صادرات گام‌های خوبی برداریم.

حاجی‌پور با اشاره به نحوه انتخاب واحدهای صادرکننده برتر اظهار کرد: در این زمینه یکی از شاخص‌ها میزان صادرات به کشورهای هدف بوده که در این بخش 10 شرکت در قالب صادرکنندگان برتر که 6 مورد مربوط به بخش کشاورزی و 4 مورد صادرکنندگان عرصه ملی هستند، امسال به‌عنوان صادرکنندگان برتر استان انتخاب‌شده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: صادرکنندگان عرصه‌های ملی خدمات ویژه‌ای را نیز دریافت خواهند کرد.

در پایان این مراسم از تمبر یادبود همایش رونمایی شد و صادرکنندگان برتر تجلیل قرار شدند.