رئیس اتاق ایران در شورای گفت‌وگوی مشهد عنوان کرد

کمیته مشترک بانکی ایران و ویتنام تشکیل می‌شود

نشست شورای گفت‌وگوی استان خراسان رضوی با حضور رئیس اتاق ایران برگزار شد.
تاریخ: 09 اردیبهشت 1396
شناسه: 5943

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی با تشریح و تحلیل مهمترین مسایل اقتصاد کشور با حضور رئیس  اتاق ایران در استانداری مشهد برگزار شد.

رئیس اتاق ایران در این نشست، در مورد دستاورد سفر خود به ویتنام، گفت: ایران چهار مطالبه از رئیس‌جمهوری ویتنام داشت؛ درخواست تشکیل کمیته مشترک بانکی که قبلاً بر روی آن تفاهم شده بود؛ اما ویتنام در زمان مناسب اقدام به تشکیل آن نکرد و  در این سفر رئیس‌جمهوری ویتنام دستور تشکیل  کمیته مشترک بانکی را داد.

غلامحسین شافعی درباره دستاورد دوم این سفر گفت: ایران پیشنهاد تجارت ترجیحی به ویتنام داشت ولی رسیدگی به آن به تأخیر افتاد. رئیس‌جمهور ویتنام دستور بررسی پیشنهاد ایران را دادند و این منجر به عقد تفاهم‌نامه تجارت ترجیحی  شد.

شافعی ادامه داد: حل مشکل روادید تجار ایرانی، سومین دستاورد این سفر بوده که مورد بررسی قرار گرفت و چهارمین دستاورد، تفاهم‌نامه کشاورزی بین دو کشور بوده است که در این مورد نیز رفع مشکلات قرنطینه‌ای پیشنهاد و موردتوافق قرار گرفت.

وی معتقد است: اگر روابط اقتصادی دو کشور به مرحله اجرا برسد این موارد تأثیر زیادی در تسهیل روند ارتباط تجاری دو کشور داشته و تجارت ایران با ویتنام را از لحاظ ظرفیت، به‌سرعت افزایش خواهد داد.

به گفته شافعی، با بسترسازی و آماده‌سازی زمینه‌ها می‌توانیم به هدف تعیین‌شده تا سقف مبادلاتی دو میلیارد دلار در سال برسیم.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور افزود: لزوم برقراری مجدد پرواز مستقیم میان ایران و قرقیزستان باید مورد توجه قرار گیرد و ما برای برقراری این خط پروازی پیگیری‌های خود را انجام می‌دهیم.

شافعی بر تسهیل صدور ویزا برای تجار و گردشگران ایرانی تاکید کردو  گفت: سعی ما بر حل مشکلات تجاری میان دو طرف است تا شرایط بهبود و قوانین و مقررات برای فعالیت اقتصادی اصلاح شوند.

وی  گفت: نشست هیات مدیره مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) با شرکت هیات هایی از اتاق‌های ایران، مصر، اردن، مالزی و با حضور محی الدین احمد، دبیرکل اتاق بازرگانی، صنعت و کشاورزی اسلامی، 22 فروردین 1396 در مسقط عمان برگزار شد. مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق بازرگانی اسلامی، اتاق فکر اتاق بازرگانی اسلامی است. این مرکز گام‌های موثری برداشته و انتظار مشارکت گسترده‌تر اتاق‌های عضو اتاق بازرگانی اسلامی را در زمینه‌های مختلف داریم.

وی گفت: حضور اتاق اردن به‌عنوان نماینده کشورهای عربی، مصر نماینده کشورهای آفریقایی و مالزی نماینده آسیا خود گواهی بر این مدعاست که همه مناطق جهان اسلام در روند تصمیم‌سازی‌های این مرکز نقش‌آفرینی می‌کنند.

شافعی اضافه کرد: طی دو سال گذشته به دلایل مختلف از جمله عدم صدور روادید، اتاق ایران نتوانسته در نشست‌های اتاق اسلامی حضور پیدا کند. روادید یکی از موضوعات بسیار مهمی است که اتاق اسلامی باید توجه ویژه‌ای بدان مبذول دارد، چرا که شایسته نیست اجلاسی برگزار شود و کشورهای دعوت شده نتوانند در نشست‌ها شرکت کنند.

استاندار مشهد در این نشست  گفت: امضا 23 تفاهم نامه با شرکت های حوزه فناوری اطلاعات در 12 فروردین ماه  به منظور توسعه اشتغال و سرمایه گذاری در حوزه IT و ICt ، در قالب طرح تکاپو با حضور دو وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.این امر منجر به سرمایه گذاری 320 میلیارد تومانی و قابلیت اشتغالزایی نزدیک به 4 هزار نفر در استان خواهد شد؛

علیرضا رشیدیان افزود: در سال جاری و شش ماهه ی ابتدای سال 97، در حوزه ی صنعت و معدن 15 پروژه با 10500 میلیارد تومان سرمایه گذاری و  پیش بینی اشتغال مستقیم 8489 ، به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: 291 پروژه گردشگری و زیر ساخت مرتبط با 5800 میلیارد تومان سرمایه گذاری و  پیش بینی اشتغال مستقیم 7006 نفر افتتاح می شود؛ همچنین بهره برداری از  11 پروژه کشاورزی  با 997 میلیارد تومان سرمایه گذاری و  پیش بینی اشتغال مستقیم 5650 نفر در همین مدت آغاز می شود.

رشیدیان گفت: پیش بینی می شود در مجموع طی 1.5 سال آینده در حوزه ی صنعت و معدن، گردشگری و زیر ساخت های مرتبط، کشاورزی و طرح تکاپو، در مجموع 66 هزار اشتغال مستقیم ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: دولت برای بهبود فضای کسب و کار طی چهار سال گذشته، هشت  گام اساسی برداشته است که شامل: تشکیل هیأت  اصلاح مقررات  و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، ایجاد مرکز ملی پایش محیط کسب و کار، ایجاد سامانه اطلاع‌رسانی مجوزها، ایجاد سامانه دریافت شکایات، انعکاس، پیگیری رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار( ایجاد سامانه نقشه ملی استعلامات مجوزهای کشور(نما) و ایجاد بانک اطلاعات مجوزهای کشور، ایجاد بانک قوانین و مقررات کسب و کار ایجاد کارپوشه ایرانیان می شود.  

رشیدیان تصریح کرد: این تلاش‌ها باعث شده است که جایگاه ایران از رتبه 152 در سال 2013 به رتبه 120 در بین 190 کشور در سال 2017 ارتقا یابد.

وی خاطر نشان کرد: تسهیلات پرداختی در سال 95 شامل: پرداخت مستقیم به 1263 واحد تولیدی به مبلغ 7225 میلیارد ریال و پرداخت سامانه بهین یاب به536 واحد به مبلغ 4560 میلیارد ریال تا پایان سال 95 ( جمعا به مبلغ 11785 میلیارد ریال به 1799 واحد تولیدی ) بوده است.

استاندار مشهد در خصوص عملکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال گذشته گفت: 112جلسه گروه کاری وکارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل شده است .دراین جلسات 689 پرونده رسیدگی، 908 مصوبه صادر ،406 مصوبه اقدام و مابقی در دست اقدام میباشد.

وی افزود: تا کنون  تعداد  2690 واحد استان در سامانه بهین یاب  ثبت نام ،  1835 واحد به مبلغ 1616 میلیارد تومان به بانکها معرفی شده است.

رشیدیان اظهار داشت: در واحدهای کوچک و متوسط بخش صنعت و کشاورزی جمعا تعداد 536 واحد به مبلغ 456 میلیارد تومان پرداخت شده که در بخش صنعت تعداد 266 واحد به مبلغ 381 میلیارد تومان و در بخش کشاورزی تعداد 270 واحد به مبلغ 75 میلیارد تومان می باشد.

وی تصریح کرد: در اجرای طرح رونق تولید و سیاست های دولت، میزان تولید استان در بخش های صنعتی روندی رو به رشد داشته به گونه ای که در سال 95   الیاف مصنوعی ( 46 درصد ) ،  لامپ ( 203 درصد ) ، روغن نباتی ( 8.3 درصد)، خودرو ( 43 درصد ) ، موتورسیکلت ( 16 درصد ) ، سیمان ( 25 درصد) رشد تولید داشته اند.

همچنین در این نشست عارضه یابی وضع موجود صنایع غرب مشهد که در دبیر خانه شورای گفت و گو تهیه شده بود با حضور صاحبنظران به بحث و گفتگو گذاشته شد.