نشست کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران با حضور سرپرست دفتر پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد برگزار شد.
سرپرست دفتر پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد و دارایی با حضور در کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران درباره روند کاری کمیته هیات مقرراتزدایی توضیحاتی برای اعضای کمیسیون ارائه کرد.
عماد سخایی در مورد مبانی قانونی هیات مقررات زدایی گفت: موضوع مقررات زدایی از ماده هفت قانون سیاستهای اصل 44 شروعشده و در برنامه پنجم ادامه پیداکرده است. در حال حاضر هیات مقرراتزدایی با برگزاری جلساتی منظم در زمینه حذف قوانین و مقررات مخل کسبوکار فعالیت میکند.
سخایی تسهیل سرمایهگذاری و تسهیل روند صدور مجوزها، بهبود محیط کسبوکار، توسعه دولت الکترونیک، توجه به حقوق مالکیت، تنقیح قوانین و مبارزه با فساد را از اهداف اصلی کمیته مقرراتزدایی عنوان کرد.
وی افزود: برخی از موادی که در هیات مطرح میشود ،مقرراتی است که در دستگاهها اجرا میشود و تشخیص داده میشود که مخل کسبوکار است.
سرپرست دفتر پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد و دارایی گفت: بیشترین درخواستهای ما از دستورالعملهاست و هیات مقرراتزدایی میتواند رأساً این دستورالعملها را رد کرده یا تغییر دهد. سخایی افزود: هیات در مورد قوانین مصوب مجلس هم میتواند تغییر و یا حذفهایی انجام دهد اما تابهحال قانون مخلی که نیازمند این امر و مطرحشدن در صحن باشد را نتوانستهایم شناسایی کنیم.
سخایی تصریح کرد: سعی کردهایم چرخه کاری هیات مقرراتزدایی طولانی نباشد تا ارتباط ما با بخش خصوصی بهصورت مستقیم و پیوسته و بهدوراز بوروکراسی اداری برقرار باشد.
سرپرست دفتر پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد افزود: باید بدانیم مبنای تشخیص یک مقرره بهعنوان مخل کسبوکار چیست؟ چراکه این قوانین و مقررات بالاخره در مجلس با یک هدف اصلی بهبود فضای کسبوکار تصویبشدهاند و نباید بدون بررسیهای کارشناسی لغو شوند یا تغییری داده شوند
سخایی با اشاره به پایگاه ایران مجوز گفت: راهاندازی این پایگاه اتفاق خوبی است چراکه ما اطلاع نداشتیم چه تعداد مجوز در کشور داریم اما با راهاندازی این پایگاه تا این لحظه 2080 مجوز شناساییشدهاند.
سخایی با تأکید بر اینکه باید ورودی خوبی به هیات داد تا بتوانیم خروجی خوبی هم از آن انتظار داشته باشیم گفت: باید تعامل بیشتری با کمیسیونهای اتاق ایران و کمیسیون مالیات داشته باشیم تا بتوانیم همه نظرات بخش خصوصی را در این زمینه بگیریم. وی افزود: در این زمینه فرمی آمادهشده است که برای همه ذینفعان از طریق اتاق میفرستیم تا همه بتوانند در این زمینه نظرات خود را بدهند چراکه ما معتقدیم هیچ فردی بهتر از خود بخش خصوصی نمیتوان ایرادات و اشکالات مقررات را بگوید.
وی در مورد خروجی این هیات گفت: فاز اول شناسایی مجوزها بود که در این فاز 2080 مجوز شناسایی شدند و سعی میکنیم تا پایان سال کلیه مجوزها را بارگذاری کنیم. مرحله بعدی حذف داوطلبانه مجوزها از طرف خود دستگاهها است که مرحله سختی است چراکه مجوزها برای بخش دولتی منبع درآمد و قدرت است و حاضر نیستند آن را حذف کنند.